Publicerad: 2024-05-15

Logotyp

Säkerhetsspecialist till PostNord Sverige

Adress

Solna

Anställning

Heltid

Lönetyp

Fast månads- vecko- eller timlön

PostNord hanterar 1,1 miljarder brev och 245 miljoner paket varje år. Med 20 000 medarbetare bara i Sverige och ett ständigt förändringsarbete är vår säkerhetsagenda av högsta prioritet för oss. PostNord har länge arbetat förebyggande och proaktivt med säkerhet i nära samarbete med polisen, säkerhetsansvariga hos kunder och kollegor i branschen.

Nu söker vi dig som vill jobba proaktivt tillsammans med oss för att fortsätta skapa trygghet för våra kunder, anställda och besökare!

Bli en del av vårt team
Huvuduppdraget för vår säkerhetsavdelning är att skydda anställda, besökare, våra tillgångar och våra kunders gods. Mycket fokus och resurser läggs på kundsidan och då handlar det oftast om förebyggande arbete, helt enkelt se till att inget händer med godset. Naturligtvis finns det även funktioner som aktiveras när något har inträffat.

I denna roll ingår du i ett team tillsammans med sex andra säkerhetsspecialister som är första kontakten till verksamheten i säkerhetsfrågor. Du har Storstockholm som ditt ansvarsområde medan övriga kollegor sitter i och stöttar andra delar av Sverige. Rollen är placerad på PostNords huvudkontor Arken i Solna och du rapporterar till Chef Säkerhetsskydd.

Arbetsuppgifter
Du får en nyckelroll i att identifiera, utvärdera och implementera säkerhetsåtgärder för att bland annat skydda människor, egendom, information och tillgångar från skador, olyckor, sabotage eller obehörig åtkomst. Du kommer bland annat att arbeta med följande:

* Driva, koordinera, inrikta, utveckla och följa upp det förebyggande säkerhetsarbetet i PostNord Sverige. I säkerhetsarbetet inkluderas verksamhetsskydd, brandskydd, personskydd, informationsskydd och försäkringsskydd.
* Genomföra riskbedömningar för att identifiera hot, sårbarheter och risker inom en organisation eller på en plats. Du utvecklar och implementerar säkerhetsplaner för att minimera dessa risker.
* Utforma och rekommendera säkerhetsåtgärder, protokoll och teknik, såsom övervakningssystem, åtkomstkontroll, inbrottslarm och brandlarm, för att skydda människor och tillgångar.
* Utveckla och implementera förebyggande åtgärder för att minska riskerna för brott, sabotage eller olyckor genom att genomföra säkerhetsrevisioner och utvärdera säkerhetsprocesser.
* Stötta verksamheten vid säkerhetsincidenter, utbildningar, arbetsplatsträffar och krisledning för att öka medvetenheten om säkerhetspraxis och främja säkerhetskulturen inom verksamheten.
* Bistå utredningsverksamheten när behov uppstår.

Vi söker dig med
* Gymnasieexamen och YH-utbildning inom säkerhet/verksamhetsskydd eller bibehållen certifiering motsvarande ASIS, CPP eller PCP. Alternativt har du motsvarande kompetens inhämtad på annat sätt.
* Meriterande är bakgrund inom Försvarsmakten eller genomförd värnplikt.
* Dokumenterad specialist-/konsulterande kompetens inom verksamhetsskyddsområdet.
* Kännedom om säkerhetsstandarder (t ex SSF; TAPA FSR, TAPA TSR, ISO/IEC 27000, CWA14641).
* God förmåga att genomföra riskbedömning och revision.
* Goda IT-kunskaper att kunna hantera de vanligaste Microsoft-applikationerna.
* God förmåga att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift.
* B-körkort

Vi söker dig med god förmåga att analysera problem som på ett pragmatiskt sätt kan omsätta dessa i konkreta lösningar. Du har god förmåga och erfarenhet av att arbeta nätverksbaserat och processorienterat. Du behöver också kunna driva förändring med förmågan att skapa förändringsvilja ute i verksamheten. Viktigt för tjänsten är också att strukturera, utmana och att självständigt skapa handlingsplaner för att driva uppgifter vidare. Rollen innebär ett tätt samarbete med olika intressenter för att säkerställa att säkerhetsåtgärder är väl integrerade och uppfyller de rättsliga och regulatoriska kraven. Därför söker vi dig som har ett stort engagemang och passion för din uppgift och som trivs med att nå mål i samarbete med andra.

Vi erbjuder dig
Vi är ett modernt kundorienterat företag som tänker lika mycket på våra anställda som på våra kunder. Vi erbjuder en flexibel hybridarbetsplats. PostNord är en av Sveriges största arbetsplatser och erbjuder schyssta arbets- och tjänstepensionsvillkor, friskvårdsbidrag och personalförmåner genom vår egen personalstiftelse PostNord Plus. Hos oss finns det goda utvecklings- och karriärmöjligheter. Anställning sker enligt kollektivavtal.

Vi gör vardagen enklare
PostNord är ett av Sveriges äldsta och största företag och vi har ett viktigt samhällsuppdrag. Att säkerställa postservice till företag och privatpersoner i hela Sverige. Vi är i en ständig transformation och arbetar konsekvent med att utveckla både vårt erbjudande och våra medarbetare. Som den ledande leverantören av kommunikationslösningar till, från och inom Sverige förenklar vi vardagen för människor. Hos oss arbetar människor med olika bakgrund och erfarenheter och du blir en del av en arbetsplats som aktivt arbetar med mångfald. Vi är PostNord - ett fantastiskt företag att jobba och växa med. Läs mer på postnord.se.

Ansök
I den här rekryteringen samarbetar PostNord med Jefferson Wells. Har du någon fråga eller fundering är du varmt välkommen att kontakta Therese Thunström på therese.thunstrom@jeffersonwells.se. Vi genomför urval löpande och vill gärna ha din ansökan så snart som möjligt.

För fackliga kontaktpersoner se Fackliga kontakter.

Vi ser fram emot din ansökan!
Ansök

Vill du att vi kopplar ihop dig med potentiella arbetsgivare?

Ansök nu

Rekommenderade jobb i Solna

Populära jobb i Solna