Publicerad: 2024-06-14

Logotyp

Enhetschef till Hälsa och sjukvård

Anställning

Heltid

Lönetyp

Fast månads- vecko- eller timlön

Enköpings kommun är arbetsplatsen för dig som vill vara med och skapa det långsiktigt goda samhället. Här får du möjlighet till personlig utveckling samtidigt som du får chansen att göra verklig skillnad för alla som lever och verkar i Enköping. Vi förutsätter att du är kompetent, vetgirig och redo att axla ett stort ansvar. Vilka goda idéer vill du vara med och förverkliga?

Vill du veta mer om oss som arbetsgivare? Titta in på vår jobbsida: https://jobb.enkoping.se

Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar vi enligt det salutogena förhållningssättet för att ta tillvara och stärka de resurser personer har. Vi ansvarar för äldreomsorg och stöd till personer med funktionsnedsättningar. Som medarbetare hos oss arbetar du nära människor för att skapa en meningsfull och trygg vardag.

Verksamhetsområdet Hälsa och sjukvård är en del av Vård- och omsorgsförvaltningen där vi ansvarar för den kommunala hälso- och sjukvården inklusive rehabilitering. Vården och rehabiliteringen ges av kommunala sjuksköterskor, arbetsterapeuter och fysioterapeuter/¬sjukgymnaster. Nu söker vi en enhetschef som vill vara med i utvecklingen och leda en av enheterna för sjuksköterskor.


ARBETSUPPGIFTER
I Enköpings kommun är chefs-och ledarskapet ett prioriterat område sedan flera år tillbaka. Vi tror att bra ledare är den enskilt viktigaste faktorn för att locka nya medarbetare och få befintliga att fortsätta utvecklas med oss. Bra ledare bidrar till en god arbetsmiljö och till att medarbetarna kan utveckla bra och effektiva verksamheter för Enköpingsborna.

Alla våra ledare får gå en utbildning i Utvecklande ledarskap som följs upp årligen, för att du ska få en god grund att utföra ditt uppdrag som ledare. Du ingår också i ett lärande chefsnätverk och det finns möjlighet till enskild chefscoaching.

Du kommer ingå i enhetens ledningsgrupp tillsammans med resultatenhetschefen och flera enhetschefskollegor.
Ditt ansvar som enhetschef omfattar medarbetare, verksamhet, arbetsmiljö, visst ekonomiskt ansvar samt kvalitetssäkring. Du kommer ha medarbetaransvar för en grupp med legitimerade sjuksköterskor. Eftersom vår enhet utför hälso- och sjukvård i alla resultatenheter inom förvaltningen är samarbete och dialog nyckelord i vår enhet och i vår vardag. Tillsammans jobbar vi för att nå våra uppsatta mål som en helhet.
Stämmer ovan beskrivning in på dig vill vi gärna att du söker redan idag!


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska som har ett positivt förhållningssätt och kan snabbt ändra ditt förhållningssätt utifrån vad situationen kräver. Vidare ser vi att du har erfarenhet som chef eller ledare inom hälsa- och sjukvård. Som ledare leder och motiverar du för att nå gemensamma mål, och du har förmågan att skapa engagemang och delaktighet i gruppen. Då du reser inom Enköping i tjänsten är det ett krav på B-körkort.

I den här rekryteringen värdesätts personliga egenskaper högt.
Du är trygg i dig själv, tydlig i din kommunikation och i ditt ledarskap med en god förmåga att organisera och prioritera. Du är bra på att samarbeta och öppen för andras input, men också beslutsam när så krävs. Vidare är du uppdragsfokuserad och agerar utifrån aktuella lagar, mål och uppdrag. Du ser till helheten och utgår från verksamhetens bästa i ditt agerande.

Vi ser gärna att du är en kreativ person som bidrar med nya idéer som kan omsättas till verklighet i arbetsgruppen.
Inom ledningsgruppen är vi ett nära team och vi utgår från att du vill vara med och fortsätta bygga på den gemensamma utvecklingen tillsammans med oss.

Provanställning kan komma att tillämpas.

ÖVRIGT
Varmt välkommen med din ansökan!

Det är av yttersta vikt att kunder och klienter inom Vård och omsorgsförvaltningens verksamheter kan känna trygghet i den omsorg som kommunen har ansvar för. Därför måste du visa upp ett utdrag från belastningsregistret innan erbjudande om anställning. Handläggningstiden för ett utdrag är cirka tre veckor och du beställer det själv via polisens webbplats. Beställ gärna utdraget samtidigt som du skickar in din ansökan så att du har allting klart om du går vidare i rekryteringsprocessen. Har du redan ett utdrag får det inte vara äldre än ett år.

Beställ ditt utdrag från belastningsregistret på polisens webbplats:
https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/kontrollera-dina-uppgifter-i-belastningsregistret/

Om du ska arbeta med barn med funktionsnedsättning inom LSS ska du beställa det här utdraget:
https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken för ansökan.

Dina ansökningshandlingar omfattas av offentlighetsprincipen och kan därför komma att lämnas ut som allmän handling efter en sekretessprövning. Vill du veta mer om hur Enköpings kommun generellt sett hanterar personuppgifter så finns mer information på vår hemsida.

För dig som har skyddad identitet så finns information om hur du söker tjänsten här:
https://enkoping.se/foretag-och-arbete/jobba-i-enkoping.html#box-Personuppgiftersamtskyddadidentitet

Har du frågor om systemet eller hur du ska göra din ansökan, kontakta Visma Recruit på 0771-693 693.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Ansök

Vill du att vi kopplar ihop dig med potentiella arbetsgivare?

Ansök nu

Rekommenderade jobb i Enköping

Populära jobb i Enköping