Publicerad: 2024-10-28

Logotyp

Doktorand inom nötköttsproduktion på naturbetesmarker

Adress

Skara

Anställning

Heltid

Lönetyp

Fast månads- vecko- eller timlön

Institutionen för tillämpad husdjursvetenskap och välfärd
Vi driver utvecklingen av kunskap om djur inom nutrition, foder, etologi, välfärd, skötsel, miljö, produktkvalitet och företagsledning. Vårt mål är att främja god djurhållning och en hållbar livsmedelsproduktion.

Som doktorand kommer du att finnas i en kreativ och utvecklande miljö med möjlighet till nätverkande med både näringsliv och internationella kontakter. Efter avklarad disputation erhåller du en doktorstitel och kan fortsätta att arbeta med forskning.

Länk till vår hemsida: Institutionen för tillämpad husdjursvetenskap och välfärd

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom SLU på https://www.slu.se/om-slu/jobba-pa-slu/

Forskningsprojekt: Nötköttsproduktion på naturbetesmarker
Forskarutbildningsämne: Husdjursvetenskap
Innehållsbeskrivning:
Sveriges lantbruksuniversitet, Institutionen för tillämpad husdjursvetenskap och välfärd, och kompetenscentret SustAinimal arbetar tillsammans för att utforska djurens roll för framtida ökad, hållbar och konkurrenskraftig livsmedelsproduktion i Sverige. Fokus är på lösningar som levererar livsmedel och ekosystemtjänster, vilka ger möjlighet att driva lönsamma företag i olika delar av livsmedelssystemet.

Vi söker en motiverad person för att bedriva doktorandstudier i ämnet husdjursvetenskap med särskild inriktning mot nötköttsproduktion på naturbetesmarker. Doktoranden ska arbeta inom ett projekt som handlar om att kombinera produktionen av livsmedel och miljömässiga mål med betesdriften, såsom bevarande av biologisk mångfald. Projektet är tvärvetenskapligt och med olika samarbetspartners i olika delprojekt. Projektets långsiktiga mål är att bidra till förbättrad miljömässig och ekonomisk hållbarhet inom svensk naturbetesbaserad nötköttsproduktion.

I arbetsuppgifterna ingår att organisera, planera och genomföra studier av djur på forskningsstationen SLU Götala nöt- och lammköttsforskning och i fält. I arbetsuppgifterna ingår också att sammanställa data och utföra statistisk analys av data, med hjälp av relevanta dataprogram. En del av doktorandens arbete innefattar dessutom litteratursökning och skrivande av vetenskapliga artiklar. Personen kommer självständigt att planera och administrera sina arbetsuppgifter i samråd med sina handledare.

Doktoranden kan också komma att delta i undervisningsmoment på grund- och/eller avancerad nivå, och på svenska och/eller engelska.

Kvalifikationer:
Du som sökande ska ha agronomexamen med inriktning djur, masterexamen i husdjursvetenskap eller motsvarande kompetens, där dokumenterat goda kunskaper i idisslarnutrition, liksom i ekologi eller naturvård är meriterande. Du ska även ha dokumenterat goda kunskaper i statistisk dataanalys och vara van att använda programmen Excel, Word och PowerPoint.

Du ska vidare ha mycket god förmåga att muntligt och skriftligt kommunicera på både svenska (lägst nivå D inom Svenska för invandrare) och engelska. B-körkort är ett krav och du måste vara beredd på att periodvis tillbringa mycket tid i fält. Tidigare erfarenhet av praktiskt arbete inom naturbetesbaserad nötköttsproduktion är meriterande liksom andra lantbruksrelaterade erfarenheter från arbete och föreningsliv samt intresse för svensk livsmedelsproduktion.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper såsom engagemang, samarbetsförmåga, kreativitet, ansvarskänsla, självständighet samt organisationsförmåga.

Tillsättningen kommer att baseras på ovan nämnda kvalifikationer, sökandes motivering till varför tjänsten söks, samt personliga egenskaper och förmågor.

Placering:           
Skara

Försörjningsform:
Anställning som doktorand på 100 % (4 års utbildning)

Tillträde:
2025-01-15 eller enligt överenskommelse.

Ansökan
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen senast den 2024-12-10.

För att vara behörig till utbildning på forskarnivå krävs avlagd examen på avancerad nivå eller minst fyra års heltidsstudier varav minst ett år på avancerad nivå.

Urval bland de behöriga sökande baseras på: skriftlig ansökan inklusive meritförteckning; examensarbete, kopior av examensbevis och registerutdrag från tidigare studier på grund- och avancerad nivå vid universitet eller högskola, två personliga referenser, kunskaper i engelska. Mer information om krav på engelskakunskaper finns på följande sida:https://www.slu.se/utbildning/program-kurser/forskarutbildning/att-bli-doktorand/

Observera att den/de sökande som blir kallade till intervju ska lämna in vidimerade kopior av examensbevis, eller motsvarande, och registerutdrag från tidigare studier på grund- och avancerad nivå vid universitet eller högskola, samt att de sökande som har utländskt medborgarskap också ska lämna in en vidimerad kopia av den sida i passet som innehåller foto och personinformation.

Läs mer om SLU:s forskarutbildning på www.slu.se/utbildning/program-kurser/forskarutbildning/

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/

Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) har en nyckelroll i utvecklingen för hållbart liv, grundad i vetenskap och utbildning. Genom vårt fokus på samspelen mellan människa, djur och ekosystem och ett ansvarsfullt brukande av naturresurserna bidrar vi till en hållbar samhällsutveckling och goda livsvillkor på vår planet.

Verksamhet bedrivs på ett trettiotal platser i landet. SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden. Vi arbetar för en jämställd och inkluderande arbetsmiljö där öppna samtal mellan människor med olika erfarenheter lägger grunden för vetenskaplighet, kreativitet och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och perspektiv att söka den aktuella anställningen.
Ansök

Redo för nästa steg i karriären?

Hjälp mig hitta jobb

Rekommenderade jobb i Skara

Populära jobb i Skara