Publicerad: 2025-02-09

Chefskonditor/Head Pastry Chef

Anställning

Heltid

Lönetyp

Fast månads- vecko- eller timlön

Grand Hôtel är ett klassiskt landmärke mitt i centrala Stockholm. Som ett av Skandinaviens ledande femstjärniga deluxe hotell kombinerar Grand Hôtel en rik historia med ständig utveckling och förfining. Hotellet har idag 279 rum, varav 70 är sviter och 11 är signatursviter. Den mest spektakulära är Prinsessan Lilian sviten på hela 330 kvm. Här finns dessutom sex restauranger; Verandan, Grand Soleil och Cadierbaren samt Mathias Dahlgrens restauranger, ett förstklassigt spa samt 23 konferens- och festvåningar. Lokalerna består av historiska Vinterträdgården, Spegelsalen och Bolinderska Palatset som kompletteras med nya, modernt inredda, lokaler. Bakom kulisserna kan vi stoltsera med en floristavdelning, egen tapetserarverkstad, styckbod, kallskänk, konditori och olika á la carte-kök samt vinkällare och Room Service.

Grand Hôtel är en plats där personalen gör skillnad och tillsammans skapar vi, med passion och stolthet, minnesvärda upplevelser för våra gäster. Grand Hôtel är ett helägt dotterbolag till FAM AB och det enda hotellet i Sverige som är med i Leading Hotels of the World.



OM GRAND HOTEL:


Grand Hôtel är ett klassiskt landmärke mitt i centrala Stockholm. Som ett av Skandinaviens ledande femstjärniga deluxe hotell kombinerar Grand Hôtel en rik historia med ständig utveckling och förfining. Nu söker vi en passionerad och erfaren Chefskonditor som kommer att vara avgörande i vår resa mot att sätta Grand Hôtels konditori på kartan och göra det ikoniskt.


OM ROLLEN


I rollen som Chefskonditor på Grand Hôtel kommer ditt främsta uppdrag bestå i att utveckla ett nytt och innovativt koncept för konditoriavdelningen. Vi kommer tillsammans med dig att göra en storsatsning på vårt konditori vilket innebär att du kommer få arbeta med mycket stor kreativ frihet och ha möjlighet att påverka såväl meny som arbetssätt. Till ditt förfogande har du ett dedikerat team av konditorer som du även har till uppgift att leda, coacha och utveckla under denna resa.


Dina huvudsakliga ansvarsområden kommer att inkludera:


Kreativt


- Skapande av enastående desserter och bakverk för våra restauranger och evenemang, med fokus på kreativitet, innovation och högsta kvalitet


- Införliva nya menyalternativ och öka den totala produktiviteten för avdelningen


- Hålla dig uppdaterad inom det senaste trenderna inom konditori och dessertprofessionen


- Producera fantastiska VIP treatments


Personalansvar


- Leda, utbilda och att vara en mentor för konditoriteamet, uppmuntra och motivera teamet för att uppnå kulinarisk kreativitet


- Schemaläggning och personalplanering samt uppföljning och utvärdering av samtliga medlemmar i konditoriet


Övriga ansvarsområden


- Organisera, fördela och följa upp arbetet i konditoriet och ett aktivt deltagande i produktionen


- Etablera ett gott samarbete med övriga F&B avdelningar där ni tillsammans arbetar för att skapa fantastiska och minnesvärda gästupplevelser


- Inköp, beställning och inventering av varor


- Säkerställa att avdelningen uppfyller alla miljö och sanitetsstandards (HACCP)


VEM ÄR DU?


För att passa in i denna roll ser vi att du är:



  • Kreativ och innovativ: Du är känd för din kreativitet och förmåga att skapa unika och spännande smakkombinationer och presentationer.



  • En problemlösare med förmågan att arbeta strukturerat och organiserat



  • Passionerad: Du brinner för konditori och är dedikerad till att hålla dig uppdaterad med det senaste trenderna och teknikerna inom branschen.



  • En lagspelare: Du trivs i en miljö där samarbete är nyckeln till framgång och är redo att samarbeta med vårt köksteam för att skapa fantastiska smakupplevelser



  • Diplomatisk och lyhörd och kan interagera med gäster och skapa ett gott samarbete med dina medarbetare



  • God kommunikations och organisationsförmåga


Vidare ser vi även att du har:



  • Minst 10 års erfarenhet som konditor: Vi söker en kandidat med en gedigen bakgrund inom konditorikonsten, med bevisad erfarenhet av att skapa högkvalitativa desserter och bakverk.

  • Tidigare erfarenhet av att arbeta med menyutveckling

  • Mycket god ledarskapsförmåga: Du är en stark och inspirerande ledare som kan coacha och utveckla vårt konditoriteam för att uppnå utmärkta resultat. Tidigare ledarerfarenhet är meriterande.

  • Internationell erfarenhet och formell kulinarisk utbildning är meriterande

  • Tidigare erfarenhet inom 5 stjärniga internationella etablissemang är starkt meriterande


VI ERBJUDER:



  • Möjligheten att arbeta på ett av Sveriges mest prestigefyllda hotell och forma dess konditori till något extraordinärt

  • Stort kreativ frihet och en utvecklande arbetsmiljö där din passion och skicklighet kommer att uppskattas och belönas

  • Tillsvidareanställning på heltid med sex månaders provanställning

  • Anställningsförmåner inom Grand Group

  • Lön och tillträde enligt överenskommelse


Om du är redo att ta din konditorikarriär till nästa nivå och vara en del av Grand Hôtels spännande framtid, så ser vi fram emot din ansökan. Vi längtar efter att välkomna en passionerad Chefskonditor som delar vår vision om att erbjuda enastående gästupplevelser på Grand Hôtel!


Som en del av vår rekryteringsprocess utför vi bakgrundskontroller. 


Vi motser din ansökan senast 8/3-2025.


Varmt välkommen med din ansökan via Cheffle redan idag!



5 års erfarenhet eller mer
Ansök

Redo för nästa steg i karriären?

Hjälp mig hitta jobb

Rekommenderade jobb i Stockholm

Populära jobb i Stockholm