Publicerad: 2024-05-08

Logotyp

Postdoktor inom kvantitativ genetik och genomik hos mjölkkor

Adress

Uppsala

Anställning

Heltid

Lönetyp

Fast månads- vecko- eller timlön

Institutionen för husdjurens biovetenskaper
Vill du jobba med stora datamängder från mjölkkor, avel för värmetålighet och framtidens genomiska avelsvärdering?
Om jobbet
Vi söker en motiverad person till pågående forskning om kvantitativ genetik och genomik hos mjölkkor. Du kommer att forska om avelsvärdering av värmetolerans hos svenska mjölkkor, utvärdera av nya metoder för genomisk prediktion, och modellera skadliga genetiska varianter i avelsprogram för kor. Forskningen kommer att blanda dataanalys, datormodeller och teori. Forskningen kommer utföras i samarbete med avelsorganisationer och kopplat till flera pågående projekt om genetik och genomik hos kor. Det kommer finnas avsevärt utrymme för dig att påverka forskningens utformning och vara kreativ.

Din bakgrund 
Du ska ha en doktorsexamen i husdjursvetenskap, genetik eller liknande. Doktorsexamen avlades högst tre år före sista ansökningsdatum. Du har utmärkta kunskaper i engelska i tal och skrift.

Erfarenhet av stora fenotypiska dataset, datahantering i en Linuxmiljö, kvantitativa genetiska modeller (inklusive arbete med verktyg som DMU, BLUPF90, WOMBAT, ASReml), utveckling av avelsvärdering, genomisk prediktion, programming i R eller Python, eller genetisk simulering är meriterande.

Om oss
Instiutionen för husdjurens biovetenskap (HBIO) är en del av fakulteten för Veterinärmedicin och Husdjursvetenskap och ansvarar för utbildning, forskning och forskarstudier inom flera grundläggande och tillämpade vetenskapliga områden. Dessa områden omfattar anatomi, fysiologi, biokemi, patologi, farmakologi, toxikologi, avel och genetik, immunologi, bakteriologi, virologi, parasitologi, epizootologi, komparativ medicin, livsmedelssäkerhet och One Health.

Vår forskning omfattar allt från produktionsdjur till sports- och sällskapsdjur, försöksdjur och vilda djur. Institutionens forskare arbetar i hela skalan från molekylära mekanismer och mikrobiologi till hela djurens struktur, funktion och beteende, och hur dessa påverkas av avel, fysisk aktivitet, skötsel, produktion, stress, miljöfaktorer och sjukdomar.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba vid SLU på https://www.slu.se/om-slu/jobba-pa-slu/

Placering:
Uppsala, Ultuna

Anställningsform:
Tidsbegränsad anställning 24 månader, med möjlighet till förlängning.

Omfattning:
100%

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2024-06-03. Ansökan ska skrivas på engelska och innehålla ett följebrev som anger varför du är intresserad av tjänsten och hur du uppfyller kvalifikationerna. Urval bland de behöriga sökande baseras på skriftlig ansökan inklusive meritförteckning (CV) och publikationslista, personliga referenser och en intervju. Anställningen erbjuds den som efter en kvalitativ helhetsbedömning anses ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla aktuella arbetsuppgifter samt bidra till en positiv utveckling av verksamheten. SLU är en jämställd arbetsgivare.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/


Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) har en nyckelroll i utvecklingen för hållbart liv, grundad i vetenskap och utbildning. Genom vårt fokus på samspelen mellan människa, djur och ekosystem och ett ansvarsfullt brukande av naturresurserna bidrar vi till en hållbar samhällsutveckling och goda livsvillkor på vår planet. Huvudorter är Alnarp, Umeå och Uppsala, men verksamhet bedrivs också på forskningsstationer, försöksparker och utbildningsorter i hela landet.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden. Vi arbetar för en jämställd och inkluderande arbetsmiljö där öppna samtal mellan människor med olika erfarenheter lägger grunden för vetenskaplighet, kreativitet och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och perspektiv att söka den aktuella anställningen.
Ansök

Vill du att vi kopplar ihop dig med potentiella arbetsgivare?

Ansök nu

Rekommenderade jobb i Uppsala

Populära jobb i Uppsala