Publicerad: 2024-05-08

Logotyp

Lösningsarkitekt

Adress

Uppsala

Anställning

Heltid

Lönetyp

Fast månads- vecko- eller timlön

IT-verksamhetsstöd

För att kunna möta Region Uppsalas framtida behov av stabila IT-lösningar söker vi nu en lösningsarkitekt och projektledare till IT-avdelningen! Vi söker dig som antingen är en etablerad lösningsarkitekt eller en erfaren tekniker/teknisk projektledare med intresse att utvecklas inom IT-arkitektur. I denna roll får du en givande, spännande och varierande arbetsvardag hos en trygg och samhällsviktig arbetsgivare. Varmt välkommen med din ansökan!

Vår verksamhet
Inom IT-avdelningen på Region Uppsala blir du kollega med drygt 170 engagerade och kompetenta medarbetare. Genom funktionell teknik kan resurser i vården användas effektivare och genom tekniken kan vi verka för en hög vårdkvalitet i vår region. Vi ser ett värde i att vårt arbete bidrar till samhällsnytta och hållbarhet. Vi håller oss hela tiden uppdaterade för att hålla oss i framkant med tekniken. I denna roll tillhör du enheten IT-verksamhetsstöd.

Ditt uppdrag
Som lösningsarkitekt och projektledare är ditt huvudsakliga ansvar att visualisera och realisera tekniska lösningar utifrån IT-avdelningens behov och existerande IT-tjänster i organisationen. I ditt uppdrag ingår även att omvärldsbevaka. Ditt arbete präglas av goda samarbeten och du har många kontaktytor såväl internt på IT-avdelningen och övriga Region Uppsala som externt med leverantörer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
· Vidareutveckla befintlig IT-arkitektur
· Säkra en välfungerande och driftsäker IT-miljö
· Agera teknisk kravställare och diskutera tekniska lösningar med externa leverantörer och beställare
· Leverera arkitekturbeskrivningar
· Delta i upphandlingar
· Identifiera behov och även driva arbete kring dessa i projektform
· Driva IT-relaterade projekt
· Arbeta för gemensamma arbetssätt och en god dokumentation
· Agera bryggan mellan verksamhet och IT

Dina kvalifikationer
Vi söker dig med flerårig erfarenhet inom IT där du införskaffat dig god teknisk kunskap gällande hårdvarunära IT såsom servrar, nätverk och brandväggar. Antingen är du redan en etablerad lösningsarkitekt idag eller en erfaren tekniker som riktat in dig mot och vill utvecklas inom IT-arkitektur, eller är en teknisk projektledare. Har du utbildning inom IT-arkitektur är det meriterande. Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är ett krav.

Din kompetens
Som person är du flexibel, prestigelös och har ett diplomatiskt förhållningssätt till din omgivning. Du har god förmåga att leda ditt eget arbete likväl som du är en lagspelare som förstår att samarbete är viktigt för att driva arbetet framåt. Du är trygg i din kompetens, utvecklingsorienterad och trivs i en roll där du får utrymme att fatta beslut och föreslå förslag till utveckling och förbättring. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder
Tillsvidaretjänst på heltid, med tillträde enligt överenskommelse. Du kommer att ha möjlighet till visst arbete på distans.

Som arbetsgivare vill vi skapa förutsättningar för att våra medarbetare ska ha det bra, så att man kan känna sig trygg och ha kvalitet i livet utanför jobbet. Förutom att vi har ett av Sveriges bästa kollektivavtal erbjuder vi subventionerade UL-biljetter och ett förmånligt friskvårdsbidrag.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Kontakta Daniel Svanberg Gruppchef 018-6171947
Fackliga representanter: Vision - Christianne Simson, 018-611 32 51. SACO - Leif Sandberg, 0706-741088. Övriga fackförbund nås via Region Uppsalas växel 018-611 00 00.

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Ansök

Vill du att vi kopplar ihop dig med potentiella arbetsgivare?

Ansök nu

Rekommenderade jobb i Uppsala

Populära jobb i Uppsala