Publicerad: 2024-05-08

Logotyp

Peer support

Anställning

Deltid

Lönetyp

Fast månads- vecko- eller timlön

Vi söker nu en certifierad peer support till Sala kommun.

Vi söker dig som är certifierad peer support och som känner dig trygg med att använda dina personliga erfarenheter av psykisk ohälsa och dina erfarenheter av återhämtning för att stötta någon annan i dennes återhämtningsresa. Du kommer som peer support att ha en kompletterande roll till etablerade kunskaper och professioner inom socialpsykiatrin i Sala kommun.


Verksamheten

Vi söker dig som vill jobba som peer support inom socialpsykiatrin i Sala kommun. Där kommer du att arbeta inom tre olika verksamheter Freden psykiatriboende, Gnistan som är en sysselsättning och träffpunkt samt Boendestöd i ordinärt boende. På Freden bor 8 boenden som alla har behov av stöd och omvårdnad. På boendet arbetar personal med kompetens inom området och det finns sjuksköterska, arbetsterapeut och fysioterapeut kopplat till boendet. Gnistan erbjuder sysselsättning i form av aktiviteter som är individuellt anpassade och exempelvis hantverk och butik. Boendestöd i ordinärt boende erbjuder vägledning, motivering och aktivering för att stärka den enskildes egna förmågor. Stödet är inte begränsat till hemmet utan omfattar även stöd som kan bidra till förmågan att klara vardagslivet och på så sätt ge den enskilde en förbättrad livssituation.


Arbetet som peer support

Din roll som peer supporter kommer att växa fram i samspel med dina blivande kollegor på arbetsplatsen, Brukarna du möter, och din unika kompetens kommer, som du som peer support redan vet, att komplettera etablerade kunskaper och professioner. Vi tror att du, förutom din egen erfarenhet av psykisk ohälsa och återhämtning, är en person som har ett stort tålamod när det gäller att bygga relationer och att du genom ditt inlyssnande sätt skapar trygghet och tillit hos den du möter. Du har även ett empatiskt förhållningssätt och kan ta egna initiativ för samtal och möten som är anpassade efter behov. Du visar andra respekt och har förmåga att skapa delaktighet. Du kommer bli en del av ett arbetslag, men behöver trivas med att själv skapa och ta ansvar för dina uppgifter och utveckla dem. Att du känner till vilket stöd som finns inom Region, kommuner och i civilsamhället tillsammans med patientens rättigheter såsom SIP och vårdplan ser vi som en styrka. Din kanske viktigaste roll som peer support är din närvaro som mental/själsligt såväl som fysiskt förkroppsligar framtidstro och hopp om återhämtning för brukaren.​

Om anställningen

Anställningsvillkor

Projektanställning 2024-09-01 till 2026-02-28

Var ligger arbetsplatsen

Sala kommun

Arbetsgivare

NSPH i Västmanland

Kontakt/Kontaktpersoner:

Louise Nordström, Samordnare Peer support NSPH-V

Anna Hellsten, Verksamhetschef NSPH-V

Du kommer att vara anställd hos NSPH i Västmanland, men verka inom socialpsykiatrin i Sala kommun.

· Anställningen är en projektanställning som löper 2024-09-01 till 2026-02-28.

· Provanställning om 3 månader kommer att tillämpas.

· Utöver månadslön utgår även friskvårdsbidrag om 3500 kr/kalenderår.

· Arbetsgivaren har kollektivavtal Fremia/Unionen.


Vi undanber oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Ansökan mailas till

Louise.nordstrom@nsphvastmanland.se

Ansök via e-post till louise.nordstrom@nsphvastmanland.se

Vill du att vi kopplar ihop dig med potentiella arbetsgivare?

Ansök nu

Rekommenderade jobb i Västerås

Populära jobb i Västerås