Publicerad: 2024-08-13

Logotyp

Töreboda kommun söker Arbetsmarknadskonsulent Tidiga insatser

Anställning

Heltid

Lönetyp

Fast månads- vecko- eller timlön

Töreboda kommun och IFO:

Töreboda är vackert beläget vid Göta Kanal- mellan Vänern och Vättern. Kommunen är en liten kommun på ca 9200 invånare där närheten till varandra i kommunen och samarbete över gränserna är långt utvecklade.

På IFO Vuxen i Töreboda kommun arbetar två arbetsmarknadskonsulenter och fem socialsekreterare inom ekonomiskt bistånd, missbruk, våld i nära relation och boendefrågor. I verksamheten finns även budget- och skuldrådgivning samt kommunens förvaltarenhet. En enhetschef samt en enhetssamordnare finns som dagligt stöd i arbetet. Vi har ett nära samarbete med IFO barn och familj som vi också delar lokal med.

Hela individ- och familjeomsorgen i Töreboda kommun är mitt i en stor och spännande utvecklingsfas där vi tillsammans under två år arbetar med att införliva och implementera Signs of Safety i verksamheten. Arbetssättet fokuserar på att identifiera och bygga vidare på individens styrkor och fungerande aspekter, att se människors egna resurser och nätverk. Det riktar även stort fokus mot ett förebyggande arbetssätt.

Om tjänsten:

För att möta framtida utmaningar behöver vi fler kompetenta och engagerade medarbetare som vill göra skillnad och bidra till att utveckla verksamheten. Vi söker nu en engagerad och initiativrik arbetsmarknadskonsulent för att förstärka vårt team på IFO Vuxen. Rollen innebär att arbeta med tidiga och förebyggande insatser för unga vuxna som varken arbetar eller studerar. Ditt mål är att hjälpa dem nå innanförskap genom arbete eller studier. Du möter dessa ungdomar huvudsakligen i samverkan med skola och KAA-ansvarig. Kontakterna kan vara biståndslösa men även komma som uppdrag från socialsekreterare.

Vem är du?

Vi söker dig med relevant högskoleutbildning såsom socionom, socialpsykolog, beteendevetare eller liknande.

Som arbetsmarknadskonsulent behöver du ha god förmåga att bygga relationer, samtala, lyssna och motivera till förändring. Du är tålmodig och trygg och har en god förmåga att möta människor. Arbetet kräver hög grad av samverkan och förutsättningarna förändras ständigt. Det innebär att du som person behöver vara både flexibel och bekväm i samarbete med kollegor och externa samverkansparter. Du är van vid att själv planera och organisera ditt arbete och du har en god förmåga att självständigt skapa struktur i ditt arbete samt driva dina individärenden framåt. Du ska kunna utrycka dig väl på svenska i tal och skrift då tjänsten kräver dokumentation och hantering av våra verksamhetssystem. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Det är meriterande om du har: Erfarenhet av Signs of Safety. Kunskap om arbetsmarknadsfrågor och studiemöjligheter. Kunskaper i andra språk än svenska och engelska.

Körkort B är ett krav

Vi erbjuder:

Vi erbjuder ett meningsfullt arbete där du genom ditt engagemang och din kompetens bidrar till att ge andra människor möjlighet att utvecklas utifrån egna drömmar och mål. Vi erbjuder ett omväxlande arbete i nära samverkan med kollegor och verksamhetsledning. Vi har en stark våga prova-kultur där stödet från kompetenta kollegor och chefer finns nära. Här får du ett stort förtroende och möjlighet att utveckla dig själv och andra. På vår arbetsplats har vi en avslappnad och trevlig arbetsmiljö med engagerade kollegor.

Ansökan:

Välkommen med din ansökan senast 2024-10-31. Ansökan sker via Töreboda kommuns rekryteringssystem. Intervjuer sker löpande under rekryteringstiden.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök

Vill du att vi kopplar ihop dig med potentiella arbetsgivare?

Ansök nu

Rekommenderade jobb i Töreboda

Populära jobb i Töreboda