Publicerad: 2024-08-22

Logotyp

Kurator till klinken för Akut Medicin Geriatrik och Rehabilitering

Adress

Avesta

Anställning

Heltid

Lönetyp

Fast månads- vecko- eller timlön

Hos oss i Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart Dalarna med utvecklingskraft i länets alla delar.



Kliniken för akutmottagning, medicin, geriatrik och rehabilitering söker nu en efterträdare till vår kurator som går i pension vid årsskiftet. Vi söker dig kurator som är intresserad av att arbeta tillsammans med andra yrkeskategorier och ha ett intresse för geriatrik, rehabilitering och medicin.

Enheten för Paramedicin, där Kuratorstjänsten är organiserad, samarbetar med hela Kliniken för Akut Medicin Geriatrik och Rehabilitering på Avesta lasarett. Totalt har kliniken cirka 200 anställda och inom enheten för Paramedicin finns det 19 medarbetare. Kliniken innefattar både öppenvårdsmottagningar och slutenvårdsavdelningar.



Kurator till klinken för Akut Medicin Geriatrik och Rehabilitering

Arbetsuppgifter


Din placering kommer i första hand vara öppenvårdsteamet geriatrik och rehabilitering som består av arbetsterapeuter, fysioterapeuter, läkare, sjuksköterska och undersköterskor. Teamet arbetar med rehabilitering av patienter med neurologiska sjukdomar och skador. Dina arbetsuppgifter är att i nära samarbete med övriga i teamet ansvara för det psykosociala utrednings- och behandlingsarbetet. Du har kännedom om samhällets stödinsatser till den enskilde och deras nätverk.

Inom kliniken efterfrågas även kuratorns insatser inom det medicinska området där du kommer medverka i hjärtteamet samt behandla övriga patienter/ närstående med diagnoser tillhörande medicinmottagningen. Ytterligare en bredd inom uppdraget som kurator är behandling av inneliggande patienter och eller deras näststående på klinikens vårdavdelningar, exempelvis stroke avdelningen. 

Som kurator hos oss får du ett varierat och stimulerande arbete. Vårt teamarbete kännetecknas av helhetssyn på patienten vilket förutsätter att vi ser varandras styrkor och kompetenser, visar respekt och har ett arbetssätt som ger patienten en ökad tilltro till sin egen förmåga.

Som kurator i teamet förväntas du vara flexibel och självständig likväl som du delar med dig av din specifika kunskap samt att du kan leda grupper och samverkansmöten med andra samarbetspartners. Du deltar i planering och utveckling av verksamheten inom kliniken. Du medverkar vid handledning och fortbildning av annan personal.

Hos oss erbjuds du kompetensutveckling och utbildning utifrån dina erfarenheter.

Dokumentationen sker i dagsläget i Take Care men under våren 2025 kommer Cosmic införas.

Varmt välkommen med din ansökan till oss på enheten för paramedicin, Avesta lasarett.


Övrig information




Kvalifikationer


Du är utbildad socionom, gärna legitimerad. Tidigare erfarenhet av arbete som kurator inom hälso- och sjukvård där rehabilitering och arbetslivsinriktade åtgärder ingått är meriterande. Även kunskaper och erfarenheter inom socialförsäkringen och försäkringsmedicin samt goda språkkunskaper i svenska i tal och skrift är meriterande.

B- körkort erfordras.

Krav på legitimation kommer att införas för att kunna arbeta som hälso- och sjukvårdskurator i Region Dalarna från och med 2029. Det är således av vikt att om du som sökande inte redan är legitimerad, är villig att delta i en två-årig högskoleutbildning på halvtid inom ramen för sin heltidstjänst för att erhålla legitimation.


Ansökan


Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@regiondalarna.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss.

Om du är eller tidigare har varit anställd i Region (Landstinget) Dalarna kommer vi att ta interna referenser från din nuvarande eller tidigare chef, om du blir aktuell för anställning.

Läs mer om Region Dalarna, vår värdegrund, arbetsmiljö och förmåner, samt vilka kontroller som görs innan anställning: Jobba med oss - Region Dalarna

Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.


Fackliga kontaktuppgifter

Fackförbund - Region Dalarna

Ansök

Vill du att vi kopplar ihop dig med potentiella arbetsgivare?

Ansök nu

Rekommenderade jobb i Avesta

Populära jobb i Avesta