Publicerad: 2024-09-02

Logotyp

Socialsekreterare till barn och unga

Anställning

Heltid

Lönetyp

Fast månads- vecko- eller timlön

Sävsjö kommun är en liten kommun där det finns stora möjligheter att växa. I den lilla kommunen är det nära mellan människor – mellan dig och dina kollegor och mellan medarbetare och chefer. Tillsammans arbetar vi för att ge våra invånare bästa möjliga service och i våra team får du chans att ta plats, utvecklas och bidra.

Har du kunskap om barn, unga och familjer och erfarenhet av arbeta som socialsekreterare? Trivs du med en omväxlande vardag? Då har du ett jobb att söka.
Sävsjö kommun söker nu en socialsekreterare till vår mottagnings- och utredningsgrupp. På enheten barn och unga är vi 13 socionomer, två 1:e socialsekreterare och en enhetschef. Enheten består av en mottagnings- och utredningsgrupp, som består av åtta socialsekreterare, och en placeringsgrupp, som består av tre placeringsuppföljare och två familjehemssekreterare. Varje grupp arbetsleds av en 1:e socialsekreterare.

Vi erbjuder dig
- ett årligt friskvårdsbidrag och ett antal olika friskvårdsaktiviteter
- möjlighet att växla ditt semesterdagstillägg mot fler semesterdagar
- flexibel arbetstid
- distansarbete i överenskommelse med arbetsledningen
- extern handledning
- 2,5 timmars reflektionstid per vecka
- ett engagerat och stödjande team

Hos oss får du en nära arbetsledning med en enhetschef och en 1:e socialsekreterare som fungerar som bollplank och stöd för dig i ditt vardagliga arbete. Du kommer att få en individuellt anpassad introduktion utifrån dina behov och har alltid nära till arbetsledningen och kollegialt stöd. Vi har välfungerande rutiner och strukturer och arbetar löpande med att utveckla vårt arbetssätt och våra metoder.

ARBETSUPPGIFTER
Att vara socialsekreterare som utför utredningsarbete och uppföljning av insatser innebär att skapa förutsättningar för förändring med fokus på barns behov och rätt till trygga uppväxtvillkor. I detta arbete möter vi ofta människor i svåra livssituationer och därför är det viktigt att du som person är trygg och stabil. Du är också bra på att ta egna initiativ och har förmåga att arbeta självständigt och fatta egna beslut. Du har god förmåga att agera och hantera situationer i komplexa miljöer. Arbetet ställer krav på flexibilitet och förmåga att omprioritera vid behov.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har socionomexamen. Du behöver ha en god samarbetsförmåga med såväl de familjer du möter som med arbetskollegor och samverkanspartners. Du kan se individers behov och sätta in dem i ett helhetsperspektiv.

Du besitter en administrativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.
Vi ser gärna att du har erfarenhet av kvalificerat utredningsarbete och myndighetsutövning inom området barn och unga. Det är också meriterande att ha kunskap om och tidigare arbetat med Signs of Safety, BBiC samt MI.

Innan anställning är aktuell görs en registerkontroll där du ska uppvisa ett utdrag från belastningsregistret. I denna rekrytering gäller utdraget som heter Kontrollera egna uppgifter i belastningsregistret.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
B-körkort är ett krav.
Vi tillämpar fortlöpande rekrytering för denna tjänst.

ÖVRIGT
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Välkommen med din ansökan!
Ansök

Vill du att vi kopplar ihop dig med potentiella arbetsgivare?

Ansök nu

Rekommenderade jobb i Sävsjö

Populära jobb i Sävsjö