Publicerad: 2024-09-04

Logotyp

Elkonstruktör

Anställning

Heltid

Lönetyp

Fast månads- vecko- eller timlön

Som elkonstruktör hos NKT får du möjligheten att arbeta i en tekniskt avancerad och innovativ verksamhet som befinner sig i en expansiv fas. NKT har en stark tradition av att leda utvecklingen inom kraftkabelteknik och spelar en central roll i omställningen till en grönare framtid. Vi designar, tillverkar och installerar lösningar för låg-, mellan- och högspänning som möjliggör hållbar energiöverföring. Sedan vårt grundande har vi kontinuerligt förnyat kraftkabeltekniken, från de första elektriska lamporna till dagens moderna lösningar för förnybar energi. Med huvudkontor i Danmark och 3 900 anställda världen över, är vi stolta över vår roll som en ledande aktör inom industrin.

Arbetsuppgifter

I rollen som elkonstruktör på NKT kommer du att vara ansvarig för att utveckla och förvalta våra elektriska konstruktioner kopplat till våra anläggningar. Du kommer att:

- Upprätta tekniska kravspecifikationer och standarder för att säkerställa hög kvalitet och efterlevnad av gällande normer och standarder.

- Fungera som teknisk expert och stöd vid upphandling av utrustning, tjänster och projekt, där du säkerställer att leveranser möter våra krav.

- Ansvara för att kvalitetssäkra beställningar från externa konstruktionsresurser samt hantera mottagning och granskning av färdiga underlag.

- Utveckla tekniska specifikationer och ritningar som ligger till grund för installation och genomförande av projekt.

- Utföra riskbedömningar och analyser för att identifiera och minimera potentiella risker i konstruktion och installation.

- Ge teknisk support och expertis till våra projektteam och övriga intressenter inom organisationen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett starkt tekniskt intresse och förmågan att leda det tekniska arbetet. Du har en eftergymnasial ingenjörsutbildning med inriktning mot el eller motsvarande erfarenhet och utbildning som vi bedömer likvärdig. Några års erfarenhet av elkonstruktion och goda kunskaper om relevanta regelverk och standarder är viktigt för att lyckas i rollen.

Din personlighet är också av stor betydelse för oss. Vi söker en nyfiken och utvecklingsorienterad individ som tar ansvar för sitt arbete och arbetar självständigt. För att trivas hos oss är det viktigt att du är lösningsorienterad och trivs i ett dynamiskt arbetsklimat. Du har god förmåga att planera och strukturera ditt arbete och är bekväm med att hantera flera projekt och kontakter samtidigt. Arbetet innebär omfattande samarbete med olika intressenter, och därför krävs goda kunskaper i både svenska och engelska.

Om du är redo att ta nästa steg i din karriär och vill spela en nyckelroll i vår strävan mot en grönare värld, ser vi fram emot din ansökan. Läs gärna mer på Career NKT.

I denna rekrytering samarbetar vi med Avancos. För mer information eller frågor, vänligen kontakta rekryteringskonsult Frida Edvardsson, tel: 0760 06 46 55, frida.edvardsson@avancos.se.

Ansök

Vill du att vi kopplar ihop dig med potentiella arbetsgivare?

Ansök nu

Rekommenderade jobb i Falun

Populära jobb i Falun