Publicerad: 2024-09-04

Logotyp

Miljö- och hälsoskyddsinspektör

Adress

Tranås

Anställning

Heltid

Lönetyp

Fast månads- vecko- eller timlön

Att Tranås ligger nära gränsen till Östergötland med närhet till flera större städer, men ändå i Småland, märks tydligt. Med sitt läge har Tranås alltid varit en given handelsstad, fylld med drivna entreprenörer med en stadig fot i den småländska myllan. I Tranås kan du bo och verka tryggt  med närhet till varandra, naturen, skolan och fritidsaktiviteterna.

Här blir det mer tid över till det som du tycker är viktigt i livet.

OM ARBETSPLATSEN
Bygg- och miljöförvaltningen skapar en hållbar framtid för dagens och morgondagens Tranåsbor. Verksamheten ansvarar för tillsyn enligt miljöbalken och livsmedelslagstiftningen, bygglov, rådgivning och allmän information, granskning av planer, miljöstrategiska frågor samt energifrågor. I denna förvaltning får du möjlighet att vara med och säkerställa att Tranås kommun fortsätter att utvecklas. Genom att arbeta med både stora och lite mindre projekt bidrar vi till en trivsam miljö för våra kommuninvånare.

Vi är i det närmsta teamet åtta miljö- och hälsoskyddsinspektörer, tre byggnadsinspektörer och två administratörer. En av miljö- och hälsoskyddsinspektörerna är halvtid verksamhetsutvecklare. I juni började en ny förvaltningschef som har övergripande ansvar för verksamheten. Nu söker vi en miljö- och hälsoskyddsinspektör på vikariat till vårt team då en ska vara föräldraledig.

Välkommen till en spännande karriärmöjlighet i Tranås kommun!

ARBETSUPPGIFTER
De huvudsakliga arbetsuppgifterna för denna tjänst består av tillsyn inom miljöbalkens område, främst tillsyn av miljöfarlig verksamhet. Arbetet innebär mycket kontakter med verksamheter och privatpersoner. Du kommer att vara en del av det viktiga arbetet med att skapa och upprätthålla en god kvalitet inom miljö- och hälsoskyddsområdet i Tranås kommun. Vi använder oss av systemstödet Vision.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en universitets- eller högskoleutbildning med inriktning mot miljö- och hälsoskydd alternativt utbildning som bedöms likvärdig. Du har god digital vana. B-körkort är ett krav för tjänsten.

För att passa i denna roll tror vi dessutom att du är/har:

  • Kommunikativ och tydlig: Du är lyhörd och har enkelt för att skapa dialog samt trivs i sociala sammanhang.
  • Självständig: Du tar självständiga beslut som följer de lagar och rutiner och planerar din arbetsdag för att uppnå förvaltningens mål.
  • Samarbetsförmåga: Du bidrar till en god och positiv stämning i arbetsgruppen och kan enkelt samarbete med kollegorna.
  • Initiativtagande: Du kommer med nya tankesätt och arbetssätt och driver gärna igenom detta för gruppen och förvaltningens bästa.
  • Relationskapande: Du bygger professionella relationer med verksamhetsutövare och invånare och är lyhörd inför deras behov.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ANSTÄLLNING
Vikariat under ett år med möjlighet till förlängning. Tillträde enligt överenskommelse.

Sysselsättningsgrad 100 %.

LÖN OCH FÖRMÅNER
I Tranås kommun tillämpar vi individuell lönesättning.

Tranås kommun arbetar ständigt för att öka våra medarbetares välbefinnande. Läs mer om våra förmåner HÄR.

ANSÖKAN
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Tranås kommun använder vi rekryteringsverktyget Talent Recruiter. Vi ber dig därför skicka in din ansökan via Talent Recruiter genom att klicka på ansökningslänken i annonsen.

Intervjuer kan ske löpande under ansökningsperioden. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök

Vill du att vi kopplar ihop dig med potentiella arbetsgivare?

Ansök nu

Rekommenderade jobb i Tranås

Populära jobb i Tranås