Publicerad: 2024-09-04

Logotyp

Bitr enhetschef/klin kvalitetssjuksköterska psykiatrisk öppenvård Karlskoga

Anställning

Heltid

Lönetyp

Fast månads- vecko- eller timlön

Är du specialistsjuksköterska med intresse för förändrings- och utvecklingsarbete? Allmänpsykiatriska mottagningen i Karlskoga söker dig som är en driven person för delat uppdrag som biträdande enhetschef och klinisk kvalitetssjuksköterska.

Allmänpsykiatriska mottagningen i Karlskoga är en specialistverksamhet inom Hälso- och sjukvårdsförvaltningen som erbjuder specialistpsykiatriska insatser. Vårt uppdrag är att utreda, behandla och rehabilitera personer som hänvisats till vår enhet via remiss, alternativt via egen vårdbegäran. Vi är en enhet belägen på Karlskoga lasarett med drygt 40 medarbetare och vårt upptagningsområde är västra Örebro län. Vi är indelade i tvärprofessionella behandlingsteam och arbetar evidensbaserat i enlighet med nationella riktlinjer och där ständig utveckling av metoder, processer och arbetssätt har en självklar plats i vår verksamhet.



Allmänpsykiatrins öppenvård är en del av verksamhetsområde allmänpsykiatrin. Våra mottagningar finns i Hallsberg, Karlskoga, Lindesberg samt i Örebro. Specialiserade mottagningar för till exempel elbehandling, affektiva tillstånd, dövpsykiatri samt könsdysfori finns i Örebro. Vi arbetar med både individuell- och gruppbehandling samt med såväl planerade som akuta besök samt telefonrådgivning. Rehabilitering ingår som en del i vårt arbete såväl som mobila insatser samt patient- och anhörigutbildningar. Tillsammans arbetar vi med gemensamma processer och mål. Vi arbetar i multiprofessionella team utifrån en helhetssyn på människan och anpassar vårdinsatserna till patientens behov och förutsättningar. Vi jobbar för att främja närståendes delaktighet i vården. Psykiatrin i Region Örebro län är en specialistverksamhet indelad i fyra verksamhetsområden alla med stort fokus på etik, samverkan och utveckling samt med en väl fungerande utbildnings- och forskningsmiljö. Tillsammans är vi ungefär 900 medarbetare.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.



Bitr enhetschef/klin kvalitetssjuksköterska psykiatrisk öppenvård Karlskoga

Arbetsuppgifter


Som biträdande enhetschef kommer du att leda förändrings- och utvecklingsarbete, delta som samverkanspart i möten där det inte avkrävs beslutsfattares närvaro samt avlasta enhetschef i dennes arbete med rutiner och instruktioner för enheten. I kombination med detta kommer du även att arbeta med uppdrag som klinisk kvalitetssjuksköterska och fungera som stöd i omvårdnads- och patientsäkerhetsfrågor till enhetschef och övrig personal. Du kommer att ha ett nära samarbete med enhetschef och verka för att det strategiska arbetet på enheten ger resultat i verksamheten. Uppdragen kan komma att variera utifrån samråd med enhetschef och även kliniskt arbete kan bli aktuellt utifrån hur verksamhetens behov ser ut.

För att trivas i tjänsten behöver du ha förmågan att arbeta utifrån mottagningens helhetsperspektiv samt patienters enskilda vårdbehov. Målet med rollen är att skapa förutsättningar i verksamheten för att driva kvalitetsutveckling av det kliniska arbetet och samordning mellan olika verksamheter vad gäller patientflöden och vårdprocesser i enlighet till de beslut som fattas.

Uppdraget som biträdande enhetschef och klinisk kvalitetssjuksköterska är ett förordnande på två år och förlängning sker i samråd med enhetschef. Ansvar för personal, arbetsmiljö och budget åligger enhetschef och ingår inte i uppdraget.


Övrig information


Då vi inom Psykiatrin värnar om våra patienter och värderar patientsäkerheten högt, kommer vi i samband med rekryteringen att begära utdrag ur misstanke- och belastningsregister från Rikspolisstyrelsen. Mer att läsa om misstanke- och belastningsregister finns i SFS 1999:1135 och SFS 1999:1134.

Välkommen med din ansökan!

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.



Kvalifikationer


Legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning om psykiatrisk vård alternativt sjuksköterska som går utbildning för specialistutbildning psykiatrisk vård. Fem års yrkeserfarenhet eller likvärdiga kvalifikationer.

Det är meriterande med erfarenhet av arbetsledning och verksamhetsutveckling.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.


Ansökan


Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Om du är eller tidigare varit anställd i Region Örebro län kommer vi ta interna referenser från din nuvarande eller tidigare chef, om du blir aktuell för anställning.


Läs mer här

Vårt erbjudande till dig samt information om hur det är att leva och bo i vårt län


https://www.regionorebrolan.se/vierbjuderdig

Ansök

Vill du att vi kopplar ihop dig med potentiella arbetsgivare?

Ansök nu

Rekommenderade jobb i Karlskoga

Populära jobb i Karlskoga