Publicerad: 2024-09-04

Logotyp

Affärsområdescontroller Wood

Adress

Växjö

Anställning

Heltid

Lönetyp

Fast månads- vecko- eller timlön

Är du driven, har ett affärssinne som ständigt utmanar det nuvarande läget och vill jobba med förnybar råvara, klimatnytta, långsiktig ekonomisk tillväxt och innovationskraft som aldrig slutar växa? För dig finns nu möjligheten att söka tjänsten som Affärsområdescontroller på Södra Wood! Dina framtida arbetsuppgifterI rollen som Affärsområdescontroller på Södra Wood är ditt huvudsakliga uppdrag att leda och driva det strategiska och operativa controllingarbetet inom affärsområdet. Du har ett övergripande ansvar för att säkerställa att Södra Woods strategiarbete och förändringsmål uppnås på ett effektivt sätt, samtidigt som du bidrar till den långsiktiga utvecklingen och tillväxten av affärsområdet. Genom att arbeta nära ledningen och andra nyckelfunktioner kommer du att vara en central aktör i att forma och implementera ekonomiska strategier som stöttar koncernens övergripande mål.

Befattningens målMålet med din befattning som Affärsområdescontroller är att optimera Södra Woods ekonomiska resultat och stärka affärsområdets position inom koncernen. Du ska säkerställa att alla finansiella mål, både övergripande och specifika för affärsområdet, uppnås i linje med Södras koncernstrategi och affärsplaner. Detta inkluderar att driva och stödja förändringsarbete, utveckla finansiella processer och skapa en effektiv ekonomistyrning som bidrar till både kort- och långsiktig framgång.

Uppgifter och ansvar:

  • Leda och fördela arbete inom Finance & Control samt Strategi och transformation inom Södra Wood.
  • Ansvara för det strategiska och operativa controllingarbetet samt säkerställa att affärsområdets finansiella mål uppnås.
  • Driva utvecklingen av finansiella processer och KPI inom affärsområdet.
  • Identifiera och analysera problem, samt driva åtgärder och påverka operationellt beslutsfattande.
  • Koordinera budget- och prognosarbete samt äga den finansiella rapporteringen.
  • Delta i och bidra till ledningsgrupper för både Södra Wood och koncernens ekonomiavdelning, samt vara en aktiv medlem i styrgrupper för olika projekt inom Södra.
  • Utveckla och stödja organisationen genom att leda förändringsarbeten och säkerställa att alla ekonomiska processer ständigt förbättras.

Vem är du?För att lyckas och trivas i rollen som Affärsområdescontroller på Södra Wood ser vi att du har en gedigen erfarenhet av ledande befattningar inom ekonomi och finansarbete. Du är civilekonom eller civilingenjör, alternativt har liknade erfarenhet och utbildning som vi bedömer motsvarar detta. Du har erfarenhet av förändringsledning och har arbetat med att kontinuerligt utveckla processer.Som ledare är du en resultatorienterad lagspelare med förmågan att kunna växla mellan strategiska och operativa arbetsuppgifter. Du är förändringsbenägen, lyhörd, prestigelös och har modet att coacha kollegor att utvecklas och agera på ett konstruktivt sätt. Du har förmågan att förstå viktiga drivkrafter, utveckla positiva relationer och skapa en involverande kultur. Vi ser dessutom att du har hög integritet tillsammans med en mycket god kommunikativ och analytisk förmåga.

Placering Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på någon av våra enheter Växjö, Värö, Mörrum eller Mönsterås.

Så här är det att jobba på Södra

Hos Södra får du möjlighet att utvecklas på jobbet, samtidigt som du är med och bidrar till ett hållbart skogsbruk som skapar värde för människor och miljö. Vi sätter stort värde på ditt personliga engagemang och är måna om att du ska trivas och må bra. För din trygghets skull har vi kollektivtal och goda villkor, samt flera förmåner som du har nytta av både på jobbet och på fritiden.

Vad tror du, kan det här vara något för dig? Då vet du vad du ska göra. Vi ser verkligen fram emot att få höra ifrån dig!

Vill du veta mer?

Har du frågor om tjänsten eller verksamheten kan du kontakta rekryterande chef Marcus Åsgärde på marcus.asgarde@sodra.com. Har du frågor om rekryteringsprocessen kan du kontakta Södras HR-avdelning på 0470–89500.

Fackliga frågor besvaras av:

Teddy Hedlund, Unionen, teddy.hedlund@sodra.com

Erik Karlsson, Saco, erik.c.karlsson@sodra.com

Robert Andersson, Ledarna, robert.andersson@sodra.com

Vi ser fram emot att höra från dig!

Skicka din ansökan via länken senast den 25 september.

Vi använder tester som en del i rekryteringsprocessen, och undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Var med och bygg ett hållbart samhälle

Södra är ett av landets största skogsindustribolag och ägs gemensamt av över 50 000 familjeskogsbruk i södra Sverige. Förutom att utveckla skogsbruket strävar vi efter att alltid använda skogsråvaran på det mest effektiva och klimatsmarta sättet. Pappersmassa, trävaror, textilmassa och bioprodukter är bara några exempel. Genom att arbeta tillsammans har vi styrkan, engagemanget och modet som krävs för att bygga ett hållbart samhälle. Det sker med fötterna på marken, med örat mot omvärlden och med blicken framåt.

Ansök

Vill du att vi kopplar ihop dig med potentiella arbetsgivare?

Ansök nu

Rekommenderade jobb i Växjö

Populära jobb i Växjö