Publicerad: 2024-09-05

Logotyp

Områdeschef

Anställning

Heltid

Lönetyp

Fast månads- vecko- eller timlön

Barn- och ungdomspsykiatriska öppenvårdsmottagningen, Länssjukhuset Ryhov, Jönköping

Vi söker dig som vill ta chansen att bli en del av vårt team av kompetenta medarbetare. Du blir en nyckelperson som förväntas ha fokus på våra patienter och sikte på framtiden. Vi söker dig som med driv och engagemang vill ta dig an barn- och ungdomspsykiatrins utmaningar och möjligheter. Välkommen att söka en tjänst på Barn- och ungdomspsykiatriska mottagningen i Jönköping.

Rollen som områdeschef
Vi letar efter en chef som kan ta vara på medarbetarnas kompetens, skapa ett klimat som tillåter nya idéer och som på alla sätt eftersträvar mångfald. En av våra två områdeschefer byter nu uppdrag inom kliniken. Vi har valt att ha ett delat ledarskap och personalansvar för att du som chef ska kunna arbeta nära medarbetarna. Du och din chefskollega arbetar tillsammans med att ge förutsättningar för goda arbetsförhållanden och har gemensamt ansvar för helheten i uppdraget.

Ledningsgruppen för länskliniken som du kommer att ingå i består av verksamhetschef, biträdande verksamhetschef, medicinskt ledningsansvarig läkare, klinikens områdeschefer, verksamhetsutvecklare, administrativ utvecklare, controller och HR partner. I ledningsgruppen företräder du ditt område men har även ett ansvar att verka för god, likvärdig och nära vård på hela kliniken. Tillsammans arbetar ledningsgruppen med att utveckla länskliniken till en omtalat attraktiv arbetsplats och verksamhet i den riktning som skapar värde för vår målgrupp.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Arbetstiderna är förlagda måndag till fredag, dagtid.

Din blivande arbetsplats
Barn- och ungdomspsykiatriska mottagningen i Jönköping finns i hus A1-A3 på Länssjukhuset Ryhov. Här arbetar cirka 50 medarbetare i två tvärprofessionella team. Dina medarbetare arbetar med patienter som har medelsvår till svår psykiatrisk problematik. Våra insatser utgår från vetenskap och beprövad erfarenhet och bygger på barnpsykiatrisk diagnostik. Insatserna består av bedömning, utredning och/eller behandling av både akuta och icke akuta tillstånd. Vi samverkar med vårdgrannar och andra samverkanspartners för att ge barn och unga i vårt län bästa möjliga vård och bemötande.

Länskliniken består av
Sammanlagt har länskliniken idag cirka 150 medarbetare i olika professioner som ger psykiatrisk specialistvård till barn och ungdomar i länets 13 kommuner. Tillsammans möter vi barn och ungdomar 0-17 år med medelsvåra till svåra psykiatriska tillstånd.

Förutom våra tre öppenvårdsmottagningar, belägna i Nässjö, Värnamo och Jönköping, har vi som länsklinik även ”En väg in, barn och unga psykisk hälsa” som är en gemensam enhet för barn- och ungdomshälsan och barn-och ungdomspsykiatrin för telefonrådgivning och triagering till rätt vårdnivå. Vi har en gemensam vårdavdelning i Jönköping som bedriver heldygnsvård samt en anorexienhet för öppenvård och dagvård. Det finns en åldersgemensam akutenhet som vi hänvisar till kvällar och helger, samt en åldersgemensam intensivvårdsenhet då den vårdnivån behövs.

Din profil
Tycker du om att arbeta processorienterat och målinriktat samt är öppen för ett delat ledarskap och nära samarbete i och med klinikens ledningsgrupp, så kommer du att trivas här. Du har en akademisk utbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig och gärna erfarenhet inom hälso- och sjukvård. Vi ser gärna att du har tidigare ledningsgrupps- och/eller chefserfarenheter från hälso- och sjukvård, gärna psykiatri. Vi värdesätter tidigare erfarenhet av arbete med barn och unga.

Som person är du trygg och stabil och arbetar bra tillsammans med andra. Du är även bekväm med och har god förmåga att hantera och leda en verksamhet i förändring. Du visar på förmågor såsom att vara strategisk, ha helhetssyn, lägga vikt vid kvalitet samt ha ett engagemang och gott omdöme i det dagliga arbetet. Du trivs och lägger vikt vid att skapa goda kontakter internt och externt inom organisationen. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Vårt erbjudande till dig
Vi erbjuder dig ett viktigt och varierande arbete med engagerade och kompetenta kollegor från olika professioner.

”Vi har världens roligaste jobb. Det är ett väldigt kreativt jobb där man hela tiden får ha en plan för vilka verktyg man ska plocka fram. Det är inspirerande att få vara en del av en klinik där det görs satsningar på barn och ungas psykiska hälsa.”
-Maria Davidsson och Karin Elardt, legitimerade psykologer på Barn- och ungdomspsykiatriska länskliniken.

Som chef och medarbetare får du en introduktion som anpassas efter dina erfarenheter. Du ges möjlighet till kontinuerlig kompetensutveckling med goda förutsättningar till internutbildning och mentorskap.

Som medarbetare hos oss inom Region Jönköpings län får du tillgång till våra anställningsförmåner. En del av dem ökar din grundtrygghet, andra sätter lite guldkant på vardagen. Läs mer om våra förmåner här: Förmåner (http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/)

Har du frågor om tjänsten?
Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta verksamhetschef, Carina Vestergren, carina.vestergren@rjl.se.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Vår rekryteringsprocess
Sista ansökningsdag är 2024-09-22. Urval kan komma att ske löpande och intervjuer är planerade att hållas eftermiddag den 2 och 3 oktober 2024. Varmt välkommen med din ansökan!

Din upplevelse är viktig för oss. Vi återkopplar till dig så snabbt som möjligt.

Inför anställning kommer arbetsgivaren att begära att du visar ett utdrag ur polisen belastningsregister och misstankeregister. Ett utslag i detta register kan komma att påverka din möjlighet till anställning.

Läs mer om Region Jönköpings läns rekryteringsprocess på vår hemsida: https://rjl.se/jobb-och-karriar/Lediga-jobb/Var-rekryteringsprocess/
Ansök

Vill du att vi kopplar ihop dig med potentiella arbetsgivare?

Ansök nu

Rekommenderade jobb i Jönköping

Populära jobb i Jönköping