Publicerad: 2024-09-05

Logotyp

Projektassistent vid avdelningen för livsmedel och läkemedel

Adress

Lund

Anställning

Heltid

Lönetyp

Fast månads- vecko- eller timlön

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.


Avdelningen för livsmedel och läkemedel bedriver forskning och undervisning med relevans för livsmedelsindustrin, läkemedelsindustrin och andra närliggande branscher. Vi erbjuder en stark forskningsmiljö med god forskningsinfrastruktur inkluderat en enhet för utvärdering av livsmedel via humanförsök och pilothall för livsmedelsforskning. Vår verksamhet har tydlig koppling till Agenda 2030, framför allt hållbar konsumtion och produktion samt människors hälsa.

En viktig del av vår strategi är samarbete med industri, omgivande samhälle och andra forskargrupper både i Sverige och internationellt.



Beskrivning av arbetsplatsen
Tjänsten är placerad på avdelningen för livsmedel och läkemedel, som är en del av institutionen för processteknik och tillämpad biovetenskap.

Inom institutionen har vi ett nära samarbete med varandra och du kommer att bli en del av ett team där forskning och undervisning är viktigt men där vi också har ett nära samarbete med industrin. I de här projekten kommer du framför allt att arbeta med frågor som berör människors hälsa. Du kommer att arbeta nära ett team av forskare med fokus på industriell näringslära. Forskningen inom livsmedelsförädling och nutrition handlar om att förstå hur processer och design av livsmedlens påverkar på fysiologiska funktioner som har betydelse för människors hälsa, förstå hur bearbetning och ämnen i livsmedel kan påverka tarmhälsan genom studier som inkluderar användning av djurmodeller, in vitro-matsmältningstekniker och cellmodeller för att studera effekten av ljusfaktorer på tarmhälsan. Du kan läsa mer om institutionens forskning på https://www.ple.lth.se/

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Tjänsten är som projektassistent inom tillämpad näringslära huvudsakliga arbetsuppgifter är att genomföra laborativt arbete och dokumentation experiment enligt projektplaner. Detta inkluderar arbete med tillverkning av livsmedel där olika metoder så som groddning, fermentation, pulserande elektriska fält och ultraljud används. Arbetet inkluderar också laboratorietester, provberedning och kemiska analyser samt försök som inkluderar in vitro, djur- och cellmodeller.

Viss administration kopplat till arbetsuppgifterna ovan kan förekomma.

Kvalifikationer
Krav för anställningen är:

- Masterexamen i livsmedelsteknik, nutrition och livsmedelskemi eller motsvarande.
- God förmåga att genomföra och dokumentera experimentellt arbete vad avser laborativt arbete både vad avser kemiska och biologiska försök.
- God förmåga att utföra experimentellt arbete självständigt.
- Goda kunskaper i aseptisk och steril teknik.
- Goda kunskaper i engelska, i tal och skrift.
- God organisatorisk, kommunikations- och samarbetsförmåga.

Meriterande för anställningen är:

- Erfarenhet av att arbeta med cellmodeller.
- Erfarenhet av att arbeta med fermentation, pulserande elektriska fält och ultraljud.
- Erfarenhet av att arbeta med mikroskopi, och bildanalys.
- Erfarenhet av att arbeta med djurförsök.

Hänsyn kommer att tas till hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka arbetet inom avdelningen/institutionen samt bidra till dess framtida utveckling.

Övrigt
Anställningen är en särskild visstidsanställning på 100 % under 12 månader. Önskad start så fort som möjligt eller enligt överenskommelse.

Så här söker du
Ansökan ska innehålla CV och personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan bör även innehålla examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc)”.

Välkommen med din ansökan!

LTH – Lunds Tekniska Högskola – är den tekniska fakulteten vid Lunds universitet. På LTH utbildar vi människor, bygger kunskap för framtiden och arbetar hårt för att utveckla samhället. Vi skapar utrymme för briljant forskning och inspirerar till kreativ utveckling av teknik, arkitektur och design. Här läser närmare 10 000 studenter. Varje år publicerar våra forskare – varav många verkar inom världsledande profilområden – omkring 100 avhandlingar och 2 000 vetenskapliga rön. En rad forskningsresultat och studentarbeten förädlas till innovationer. Tillsammans utforskar och skapar vi – till nytta för världen.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.
Ansök

Vill du att vi kopplar ihop dig med potentiella arbetsgivare?

Ansök nu

Rekommenderade jobb i Lund

Populära jobb i Lund