Publicerad: 2024-09-06

Logotyp

Utvecklas och hjälp andra – gruppledare mottagning

Anställning

Heltid

Lönetyp

Fast månads- vecko- eller timlön

ARBETSUPPGIFTER
Vill du vara med och utveckla nya arbetssätt för att möta framtidens socialtjänst? Till en ny tjänst söker vi dig som är en engagerad och passionerad gruppledare.

Mottagningsenheten är en arbetsplats som präglas av samarbete och arbetsglädje. Här är vi två grupper. En grupp som hanterar ansökningar och anmälningar gällande barn och unga samt våld i nära relationer, och en grupp som hanterar anmälningar och ansökningar, samt utredningar och uppföljning av vuxna över 18 år med skadligt bruk av alkohol, droger eller spel.

Som gruppledare är du en nyckelfigur inom vår organisation och rapporterar direkt till enhetschefen. I den här rollen arbetar du som gruppledare på heltid, men en del av dina arbetsuppgifter består även av socialsekreteraruppgifter. Båda delarna av tjänsten fokuserar på arbetet med barn och unga.

Som gruppledare arbetsleder du handläggarna i deras arbete. Du är ett stöd, ger handledning och ansvarar för fördelning av ärenden. Du arbetar också med utveckling av verksamheten genom att bevaka behov av nya metoder och följer upp att arbetet sker enligt beslutade metoder.

I din roll som socialsekreterare hanterar du ärenden som rör ansökningar och anmälningar för barn och unga. Du arbetar med myndighetsutövning enligt gällande lagar och regler och har en viktig roll i att säkerställa att varje ärende hanteras professionellt och effektivt. Vi använder oss av relevanta utredningsverktyg och metoder för barn och unga, och utbildning erbjuds vid behov.

Du som medarbetare är den viktigaste resursen för att bedriva en socialtjänst av god kvalité. För oss är det viktigt att skapa en meningsfull arbetssituation med en god arbetsmiljö. Med stöd från både kollegor och chefer, men också administrativ hjälp från våra administratörer får du utrymme att växa professionellt och personligen. Vi erbjuder fortbildning, handledning och möjligheter att delta i utvecklingsprojekt.

Som person vill vi att du är stabil, flexibel och har lätt för att samarbeta. Du har god kunskap om relevant lagstiftning, metodik och kvalitetsfrågor.

Du har flextidsavtal och alla medarbetare har möjlighet till distansarbete.

Vi vill att du som är anställd hos oss ska må bra, både på och utanför jobbet. Därför har du bland annat tillgång till friskvårdsbidrag, fria bad och rabatt på massage.

Läs mer om våra förmåner: https://vetlanda.se/formaner

KVALIFIKATIONER
• Du är utbildad socionom, eller har annan utbildning, som vi bedömer som likvärdig.

• Du har minst fem års erfarenhet av socialt arbete, varav två år inom familjebehandling.

• Erfarenhet från arbete i arbetsledande funktion är meriterande.

• B-körkort.

• Vi lägger vikt vid personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Varmt välkommen med din ansökan!
För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig att skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen.

Vetlanda kommun är en inkluderande arbetsgivare som förespråkar mångfald och jämställdhet. Alla ansökningar behandlas utifrån ett likabehandlingsperspektiv.
I Vetlanda kommun jobbar vi utifrån kärnvärdena glädje, mod, respekt och tillsammans, en värdegrund som genomsyrar hela organisationen.

Inför rekryteringen har Vetlanda kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare och rekryteringsföretag.
Ansök

Vill du att vi kopplar ihop dig med potentiella arbetsgivare?

Ansök nu

Rekommenderade jobb i Vetlanda

Populära jobb i Vetlanda