Publicerad: 2024-09-06

Logotyp

Badchef

Adress

Lund

Anställning

Heltid

Lönetyp

Fast månads- vecko- eller timlön

Är du en kommunikativ chef som vill leda, motivera och utveckla dina medarbetare för att tillsammans skapa mervärde för Lund? Brinner du för verksamhetsutveckling och idrott? Då är du kanske den vi söker!

Om rollen

Det händer mycket i Lunds kommun just nu.

Vi har en expansiv tillväxt och höga ambitioner inom många områden. Inom vår badverksamhet satsar vi på verksamhetsutveckling med starkt medborgarfokus. Vi vill skapa trivsel med god service och bemötande och vi arbetar för en hög återbesöksfrekvens. Vi söker nu en Badchef för att leda och utveckla vår badverksamhet till nya höjder. Detta är en unik möjlighet för dig som har ett brinnande intresse för ledarskap, verksamhetsutveckling och idrottsverksamhet.

Som badhuschef i Lunds kommun organiserar, leder och utvecklar du arbetet på våra badanläggningar. Du ansvarar för en personalstyrka på ca 30 tillsvidareanställda samt ungefär lika många timanställda. Du kommer att arbeta i en verksamhet där säkerhetsaspekten är en av prioriteringarna och som kräver att du har förståelse för hur man skapar en trygg och säker miljö för både besökare och personal. För att bli framgångsrik i rollen behöver du också vara kreativ, nytänkande och tänka kundorienterat, för att utveckla organisationen på bästa sätt och finna nya möjligheter för verksamheten. Du kommer att arbeta nära de ca 15 olika föreningar som bedriver verksamhet i våra badanläggningar.

Ditt uppdrag innebär att du, i samverkan med både interna och externa aktörer, säkerställer att våra anläggningar håller högsta standard och att verksamheten bedrivs i linje med kommunens övergripande mål och riktlinjer. Det är en politiskt styrd verksamhet, vilket innebär att du behöver vara bekväm med att arbeta i en miljö där politiska beslut och strategier spelar en central roll.

Dina ansvarsområden omfattar:

Leda och utveckla badverksamheten, vilket är ett mångfasetterat uppdrag som kräver såväl fokus på säkerhet och kvalitet som att man ser nya möjligheter till utveckling som bidrar till att stärka Lund som idrottsstad på olika sätt
Ansvar för verksamhetsplanering, personal, arbetsmiljö och budget
Arbeta tillsammans med medarbetarna för att skapa bästa tänkbara badupplevelse och göra baden till givna destinationer för Lundabor, besökare och turister
Säkerställa att verksamheten bedrivs i enlighet med gällande lagar och riktlinjer
Stärka och utveckla relationer med både interna och externa intressenter, såsom kommunens politiska ledning, föreningar och allmänheten

Som badchef rapporterar du till Idrottschefen och ingår i dennes ledningsgrupp där ni tillsammans fokuserar på helheten gällande utvecklingen av idrotten och föreningslivet i Lund.

Ledarskapet i Lunds kommun präglas av våra ledord Lyssna, Lära, Leda, vilket ska genomsyra allt det vi gör för att skapa Ett Lund.

Vi söker dig

Vi söker dig som har:

Universitets- eller högskoleexamen eller annan utbildning i kombination med arbetserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
Chefserfarenhet från en liknande utmanande miljö
Erfarenhet av att självständigt leda och utveckla en verksamhet
Erfarenheter av att arbeta med servicekultur och kundbemötande
Erfarenhet av att leda i förändring med starkt fokus på arbetsmiljö, medarbetare och kultur
Vana vid att arbeta i större komplex organisation, gärna i en politiskt styrd verksamhet

Utbildning inom folkhälsorelaterade områden och ledarskapsutbildning är meriterande liksom erfarenhet från badverksamhet och/eller föreningsliv.

För att bli framgångsrik i rollen har du ett entreprenöriellt sinne och en god förmåga att skapa goda och förtroendeingivande relationer såväl internt som externt. Som person är du strukturerad men har samtidigt förmågan att ställa om när situationen kräver det. Som ledare har du förmågan till att stödja, engagera och motivera dina medarbetare. Du är en trygg och mogen ledare som tillämpar ett närvarande ledarskap och tänker helhet med Lundaborna i fokus. Du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska och engelska.

Vi erbjuder dig

Som badchef erbjuds du ett omväxlande arbete med många kontaktytor såväl internt som externt. Du leder självständigt en verksamhet med många möjligheter till utveckling och du får vara med att sätta Lund på idrottskartan.

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Det här ger vi dig som medarbetare.

Om oss

Badverksamheten tillhör Idrottsavdelningen som ingår i Kultur- och fritidsförvaltningen. Badenheten bemannar och sköter driften av Högevall samt fyra av kommunens friluftsbad (Dalbybadet, Genarpsbadet, Källbybadet, Sandbybadet). Enheten hanterar även driften för Veberödsbadet. Högevallsbadet är en unik badanläggning fylld med äventyrsbad, hopptorn, tränings- och undervisningsbassänger, centralt placerad mitt i Lunds centrum.

Idrottsverksamheten ska skapa möjligheter för alla i Lunds kommun att utöva aktiviteter, uppleva, uttrycka sig, utvecklas och umgås. Detta har ett egenvärde samtidigt som det skapar mervärden som livskvalitet, bildning, gemenskap, trygghet och ett demokratiskt samhälle. Lunds kommuns idrottsliv ska präglas av delaktighet, inflytande och medskapande. Det ska vara tillgängligt för alla oavsett bakgrund och förutsättningar och vara långsiktigt hållbart, det vill säga tillgodose dagens behov utan att äventyra kommande generationers möjligheter att tillgodose sina.

Kultur- och fritidsförvaltningens cirka 350 medarbetare arbetar med att ge lundaborna tillgång till meningsfulla fritidsaktiviteter och berikande kulturupplevelser, nu och i framtiden. Vi brinner för kultur, bibliotek, idrott och ungdom och arbetar för att skapa förutsättningar och tillgång till stimulerande livsmiljöer och aktiviteter som inte bara ökar livskvalitén, utan också främjar god hälsa och aktivt intellekt. Det gör vi genom att tänka stort om smått och vara lyhörda för vad medborgare och föreningar önskar och behöver.

Om rekryteringsprocessen

Urvalsarbetet kommer att ske löpande under ansökningsperioden, så vänta inte med att skicka in din ansökan. Den första omgången intervjuer sker via Teams och är planerade att äga rum den 3:e och 4:e oktober.

Varmt välkommen med din ansökan!
Ansök

Vill du att vi kopplar ihop dig med potentiella arbetsgivare?

Ansök nu

Rekommenderade jobb i Lund

Populära jobb i Lund