Publicerad: 2024-09-09

Logotyp

Enhetschef till IT infrastruktur och drift

Anställning

Heltid

Lönetyp

Fast månads- vecko- eller timlön

Värnamo kommun ligger mitt i Småland, där E4 möter väg 27, i en tillväxtregion med Gnosjöanda och hög sysselsättning. Som medarbetare hos oss arbetar du med människan i fokus och skapar en värdefull arbetsdag, som ger värde för såväl dig som för medborgarna.




Välkommen att söka en spännande och utmanande roll som enhetschef, där du får möjlighet att spela en nyckelroll i kommunens digitaliseringsarbete genom att säkerställa en stabil och säker IT-infrastruktur.

I din roll leder du förändringsarbetet och utvecklar IT-plattformen för att möta framtidens behov. Genom ditt stöd skapar du en effektiv och driftsäker IT-miljö som främjar kommunens mål och digitala transformation. Vi erbjuder en dynamisk arbetsmiljö med ledarskap präglat av tillit och delaktighet. Här får du möjlighet att göra skillnad och utvecklas i din roll, medan vi tillsammans driver kommunens IT- och digitaliseringsarbete framåt.

Låter detta intressant? Är du en ledare som kan säkerställa en stabil IT-infrastruktur och skapa ett effektivt arbetsklimat? Tveka inte- Sök tjänsten som enhetschef hos Värnamo kommun och bidra till vår digitala framtid!




Ditt uppdrag

Som enhetschef för IT Infrastruktur och drift ansvarar du för att leda och utveckla enhetens verksamhet, samt aktivt arbete med personal-, budget- och arbetsmiljöfrågor.

Du spelar en nyckelroll i att driva förändringsarbete och utveckla IT-plattformen för att möta nuvarande och framtida behov. Genom att leda och stödja ditt team bidrar du till att skapa en effektiv, modern och driftsäker IT-miljö som gör det möjligt för kommunens verksamheter att nå sina mål och förbättra servicen till invånarna. Ditt arbete kommer att vara avgörande för kommunens digitala transformation och för att skapa en hållbar framtid.

Vidare ansvarar du som enhetschef för

att företräda och vara en självklar förebild och en god ambassadör för kommunen
att ta fram investeringsunderlag, riskanalyser och kontinuitetsplaner för att säkerställa infrastrukturen på kort och lång sikt
kompetensförsörjning till förvaltning och utvecklingsprocesser
att delta i styrning och prioritering av leveranser från kommunens IT-center
att rapportera till IT-centerchef.

Som chef i Värnamo kommun ligger ditt ansvar i att skapa motivation och engagemang för uppdraget hos dina medarbetare. Du kommunicerar mål och skapar delaktighet i arbetet genom att uppmuntra och tillvarata goda idéer. Ditt ledarskap bottnar sig i en djup förståelse för vår värdegrund samt är väl insatt med vilka krav och förväntningar vi har på ledarskapet.

Du ser sammanhang och tar ansvar för helheten och inte bara ditt chefsområde, du tycker det är naturligt och självklart att samarbeta med andra enheter inom serviceförvaltningen för att driva utvecklings- och samverkansfrågor.




Din profil

För att vara framgångsrik i denna roll tror vi att du har erfarenhet av ledarskap och har arbetat något år som chef inom en IT-driftsorganisation med en komplex miljö. Du har erfarenheter inom drift och övervakning samt vana av både outsourcad och egen drift.

Vidare önskar vi att du som sökande har:

relevant högskoleutbildning inom IT, teknik eller digitalisering, alternativt arbetslivserfarenhet som bedöms likvärdig
dokumenterad erfarenhet av IT-drift och ansvar för budgetering, resultat samt långsiktiga investeringskalkyler för IT-infrastruktur
erfarenhet av att driva förändringsarbete, exempel förändrade arbetssätt
goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift
svenskt medborgarskap och B-körkort.

Det är meriterande med erfarenhet inom-

personalansvar och upphandling inom offentlig verksamhet
cybersäkerhet och/eller IT-arkitektur
agil arbetsmetodik
arbetat enligt ITIL och har förståelse för arbete enligt ISO-27001.

I vårt urval lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet och söker dig som kan visa upp ett tydligt och ödmjukt ledarskap, med fokus på att vara en närvarande chef som driver utvecklingen av verksamheten och dess medarbetare. Vi ser gärna att du är prestigelös och har förmågan att vara flexibel och lyhörd gentemot dina medarbetare och medborgarnas behov. Ordningssamhet och förmågan att hålla dig uppdaterad inom relevanta områden är också viktiga egenskaper för oss.

Vi ser att du som sökande är en social person med ett positivt förhållningssätt. Du är drivande när det gäller din personliga utveckling och uppskattar att dela med dig av din kunskap och erfarenhet till dina kollegor. Din förmåga att samarbeta på ett mycket bra sätt kombineras med din förmåga att ge professionellt stöd, med ett starkt fokus på lösningar. I ditt arbete drivs du av att stödja verksamheten genom planering, uppföljning, analyser och förslag till åtgärder på ett pedagogiskt och nära sätt.




Information om anställningen

Vi är stolta över att kunna erbjuda våra medarbetare en trygg anställning med bra villkor och förmåner. Genom våra flexibla arbetstidslösningar, inklusive reglerad arbetstid och tidrapportering (flex) med generösa flexramar, främjar vi ett hållbart arbetsliv. Detta gör det möjligt för dig att framgångsrikt kombinera ett givande yrkesliv med ett rikt och balanserat privatliv. Vi värdesätter din hälsa och ditt välmående och strävar efter att skapa en arbetsmiljö där du kan utvecklas både professionellt och personligt, utan att behöva kompromissa med din fritid.

Läs mer om oss som arbetsplats, anställningsvillkor och anställningsförmåner- Att jobba hos oss - Värnamo kommun (varnamo.se)

Anställningsvillkoren regleras i kollektivavtal. Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med start så snart som möjligt eller enligt överenskommelse. Individuell lönesättning tillämpas.

Denna tjänst är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att en säkerhetsprövning kommer att genomföras inför anställning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.




Välkommen med din ansökan senast 2024-10-06.

Din ansökan skickar du in via vårt webbaserade rekryteringsverktyg, Varbi.
Ansökningarna kommer att hanteras löpande, så skicka in din ansökan redan idag!

Ansökningshandlingar föredras i pdf-format och skall omfatta följande:

Cv
Personligt brev
Referenser efter eventuell intervju
I Värnamo kommun annonseras alla tillsvidareanställningar på heltid. Om du i stället önskar deltid och verksamheten kan tillgodose en lägre sysselsättningsgrad är det givetvis en möjlighet.


Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänstetillsättning.
Ansök

Vill du att vi kopplar ihop dig med potentiella arbetsgivare?

Ansök nu

Rekommenderade jobb i Värnamo

Populära jobb i Värnamo