Publicerad: 2024-09-09

Logotyp

Projektinköpare

Adress

Gävle

Anställning

Heltid

Lönetyp

Fast månads- vecko- eller timlön

Infranord är en ledande entreprenör med uppdrag att modernisera och underhålla Sveriges järnvägsnät. Vi är stolta över att bidra till att transporter och resande sker på ett säkert och miljövänligt sätt.

Vill du arbeta inom en framtidsbransch som säkerställer miljövänliga transporter av både människor och gods? Är du en person som sätter säkerhet och lönsamhet i fokus? Då kan du vara Infranords framtida projektinköpare på den gemensamma funktionen Regionalt inköp.



ARBETSUPPGIFTER
Som Projektinköpare kommer du huvudsakligen att ansvara för inköpsarbetet i ett antal entreprenadprojekt och drift och underhållsprojekt inom Region Nord på Infranord. Stor del av din tid kommer du att arbeta med inköpskategorier som entreprenadmaskiner, bemanning, div entreprenader, konsulter och material som behövs inom järnvägen. Inom region Nord finns en ytterligare Projektinköpare som du löpande kommunicerar och samarbetar med.

Rollen som Projektinköpare är ett självständig och innebär ett affärsmässigt arbete med verksamhetsfokus. Arbetet bedrivs i nära samarbete med affärschef, platschef, arbetsledare, kalkylavdelning och leverantörer. Du har även tät dialog med övriga Projektinköpare och Centrala inköpare för att dela erfarenheter och hitta rätt väg framåt. Du fungerar som stöd till dina projekt avseende inköpsfrågor samtidigt som du arbetar operativt med inköpsrelaterade arbetsuppgifter för att bidraga till Infranords övergripande målsättning inom säkerhet, lönsamhet och effektivitet. Du kommer således arbeta med att ta fram inköpstidplaner, genomföra upphandlingar, förhandla, utvärdera leverantörer och teckna projektspecifika avtal i dina projekt. Du ingår i ett drivet och uppskattat team som både har roligt på jobbet och ständigt jobbar med att skapa mervärde och ökad kvalitet för företaget som helhet. Du rapporterar till Infranords inköpschef.

Placeringsort är Gävle alt. Solna.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har minst 5 års erfarenhet av kvalificerat inköpsarbete inom byggverksamhet samt har erfarenhet från liknande inköpskategorier. Du har grundläggande kunskaper inom AMA AF och inom de Allmänna bestämmelserna (AB) för byggverksamhet. Du är van att arbeta med projektspecifika upphandlingar samt att stödja kalkylavdelning vid anbudsarbete.

Du har en universitets- eller högskoleutbildning inom ekonomi, teknik eller annan relevant inriktning. Du kan också ha skaffat dig motsvarande kompetens genom längre praktisk erfarenhet. Då tjänsten innebär samordning så krävs viss projektledarerfarenhet och vana att planera och prioritera i både det dagliga såväl som långsiktiga arbetet. En framgångsfaktor för rollen är att du är strukturerad, bra på att kommunicera för att skapa förtroende och motivera människor omkring dig. Du har även en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska samt besitter en hög affärsmoral.

Tjänsten kräver B-körkort och det förekommer även tjänsteresor med övernattning några gånger per år. Primärt inom Sverige men även inom Europa.


ÖVRIGT
Urval sker löpande. Du är välkommen att skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Vi strävar efter att vara en inkluderande arbetsgivare och välkomnar därför alla med sin ansökan. Våra medarbetare förväntas vara goda förebilder och bidra till en hållbar arbetsmiljö där alla respekteras för den de är.

En del tjänster hos oss innebär placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning kan därför komma att genomföras i enligt med Säkerhetsskyddslagen (2018:585) före beslut om anställning.
Infranord lägger stor vikt vid en säker arbetsmiljö. Vi utför därför alltid alkohol- och drogtester vid nyanställning. Vid urvalet lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder en tjänst som innebär betydande ansvar, många kontaktytor samt stor möjlighet att påverka och driva utvecklingen och förbättringen i ett marknadsledande bolag. Var med och bidra till samhällsutvecklingen genom att skapa förutsättningar för både människor och gods att färdas enkelt, säkert och klimateffektivt!

Urvalsarbetet sker löpande så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt!

Mer information om oss finns på https://www.infranord.se/
Ansök

Vill du att vi kopplar ihop dig med potentiella arbetsgivare?

Ansök nu

Rekommenderade jobb i Gävle

Populära jobb i Gävle