Publicerad: 2024-09-10

Logotyp

Kommunikatör

Anställning

Heltid

Lönetyp

Fast månads- vecko- eller timlön

I natursköna Karlskoga händer det mycket spännande just nu. I vår stad har du alltid nära till både vacker natur och den högteknologiska industrinäringen. Vi erbjuder dig en välkomnande arbetsplats där människor och innovationer får växa. Välkommen till ett meningsfullt arbete där du verkligen kan göra skillnad!

På kommunikationsavdelningen i Karlskoga kommun får du jobba varierat med både intern och extern kommunikation. Vi är ett kreativt och härligt team som har en bra sammanhållning, högt i tak och gillar att skratta tillsammans. Våra dagar kan innehålla allt från att producera grafiskt material, film och foto till att jobba med webb, utvecklingsprojekt och kommunikationsstrategier. Samarbetet i gruppen är viktigt för oss och vi tar gärna hjälp av varandra i våra projekt. Idag består vår avdelning av fyra kommunikatörer och kommunikationschef, och nu söker vi en engagerad och driven kommunikatör som vill bli en del av vårt team!
Kommunikationsavdelningen är en del av kommunledningskontoret i Karlskoga kommun. Kommunledningskontoret svarar för ledning och samordning av all kommunal verksamhet. På förvaltningen finns förutom kommunikation även enheter för administrativ service, personal, ekonomi, näringsliv och IT.

ARBETSUPPGIFTER
Som kommunikatör hos oss får du vara både strategisk och operativ. Helhetsperspektivet är viktigt och kommunikation är en integrerad del av kommunens arbete på alla nivåer. Du har sannolikt ett samhällsintresse och är utåtriktad, prestigelös och har lätt för att engagera andra i viljan att kommunicera.

Dina arbetsuppgifter består bland annat av att:
• ansvara övergripande för vår interna och externa webbplats
• planera och genomföra interna och externa kommunikationsinsatser
• coacha och stödja medarbetare och chefer i kommunikationsfrågor
• hantera mediakontakter
• hantera och utveckla våra kommunikationskanaler som webbplats, intranät och sociala medier
• producera kommunikationsmaterial som exempelvis trycksaker, annonser, filmer och texter
• driva och delta i kommunövergripande kommunikationsprojekt i samarbete med kommunens övriga kommunikatörer

I rollen ingår också att stötta kommunens förvaltningar med kommunikationskompetens.

KVALIFIKATIONER
Du har examen från högskola/universitet i medie- och kommunikationsvetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
Du har några års dokumenterad erfarenhet av kvalificerat kommunikationsarbete, både strategiskt och operativt.
Du har öga för design och är en skicklig skribent.
Du har goda kunskaper i Office- och Adobeprogrammen (framför allt Indesign, Photoshop och Premiere Pro) och olika webbpubliceringsverktyg.
Du är van att jobba med digitala kommunikationskanaler som webb, intranät och sociala medier. Du har också erfarenhet av och kunskap om produktion av rörlig bild.
Du håller dig a jour med utvecklingen inom kommunikationsområdet.

Vi ser gärna att du har en specialistkompetens inom sociala medier. Erfarenheten från kommunikationsarbete inom offentlig verksamhet är meriterande liksom erfarenhet av att arbeta coachande och konsultativt för att utveckla andras kommunikativa förmåga.

Personliga förmågor:
Du arbetar strukturerat, slutför det som påbörjats och håller deadlines.
Du är trygg i dig själv och i din yrkesroll.
Du är lyhörd och relationsskapande med god samarbetsförmåga.
Du har lätt för att sätta sig in i andras situation, lyssnar, förstår och visar hänsyn.

ÖVRIGT
Vi har löpande urval och intervjuer i denna rekrytering.

Karlskoga kommun ingår i finskt förvaltningsområde och har därmed ett ansvar för att värna om det finska språkets ställning. Det innebär bland annat att vi ska erbjuda förskoleverksamhet och äldreomsorg på finska.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Ansök

Vill du att vi kopplar ihop dig med potentiella arbetsgivare?

Ansök nu

Rekommenderade jobb i Karlskoga

Populära jobb i Karlskoga