Publicerad: 2024-09-10

Logotyp

Contentproducent Society Expo - SE26

Anställning

Heltid

Lönetyp

Fast månads- vecko- eller timlön

I Skellefteå kommun jobbar vi tillsammans över gränserna, i en arbetskultur som präglas av en ovanligt stark framtidstro. Nu söker vi en Contentproducent som vill jobba i Europas mest expansiva region och bidra med att bygga framtidens Skellefteå.

Kommunledningskontoret på Skellefteå kommun driver arbetet med Society Expo. Det är ett tidsbegränsat projekt som pågår under åren 2023-2026. Med projektet vill vi skapa nya samarbeten där olika aktörer tillsammans kan testa och utveckla idéer, lösningar och verktyg som ger avtryck i världen. Det handlar också om att visa upp vår resa. Både för oss som bor här men även beslutsfattare, forskare och andra aktörer.

Inom ramen för projektet behöver vi en kommunikatör med stort fokus på content. Rollen kommer att formas efter de behov som uppstår under arbetets gång samt din egen förmåga att driva, utveckla och se kommunikationsbehov.

Varmt välkommen med din ansökan!

ARBETSUPPGIFTER
Som kommunikatör kommer du att ha ett brett ansvar för kommunikationsarbetet i en dynamisk och utvecklande miljö. Rollen är operativ och kräver en kreativ, engagerande och strategisk kommunikationsstil. Du planerar och producerar kommunikationsinsatser utifrån verksamhetsplanen och bidrar till att förmedla vårt budskap på ett engagerande och effektivt sätt. I rollen samarbetar du nära med kollegor inom Skellefteå kommun och även våra upphandlade byråer. Ditt arbete innebär också samverkan med näringslivet, civilsamhället och akademiska aktörer i Skellefteå.

Din vardag består av att driva kommunikationsprojekt, skapa content tillsammans med byråer och underleverantörer, och hålla en hög standard på allt innehåll. Du har huvudansvaret för att skapa och distribuera innehåll för olika plattformar och kanaler, med fokus på digitala medier som webbplattformar, sociala medier och digitala pressrum. Du kommer att leda projekt från idé till resultat och utvärdering, och säkerställer att innehållet anpassas för att nå och engagera våra målgrupper. Dessutom säkerställer du en integrerad intern och extern kommunikation genom nära samarbete med kommunikationsteamet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har jobbat med att projektleda kommunikationsinsatser från verksamhetsplan till genomförande inom digitala lösningar. Vi ser att du har högre utbildning inom kommunikation eller marknadsföring. Som kommunikatör kommer du att ha många kontaktytor mot olika målgrupper. Därför krävs det mycket god vana av att kommunicera på svenska såväl som engelska.

Du ser möjligheter och tar fullt ansvar. Du är duktig på att lyssna, är handlingskraftig och har förmåga att få team att jobba tillsammans. Du är driven och får saker att hända och du är van att jobba med en bredd av olika aktörer från privat så väl som offentlig verksamhet.

Tjänstens innehåll kan komma att variera över tid och därför behöver du vara en person som trivs med förändringar.

Tjänstens placering blir på kommunledningskontoret. Den är begränsad till projektperioden och du rapporterar som kommunikatör till Expochefen. Anställningsformen är tidsbegränsad till 2024-2026.

ÖVRIGT
Kommunledningskontoret arbetar för att utveckla hela Skellefteå med dialog, samverkan och delaktighet som verktyg.

Här ligger ansvaret för en rad övergripande frågor. Det handlar bland annat om kommunikation, personal, ekonomi, planering, samhällsutveckling och näringslivsfrågor.

Utöver det ska kommunledningskontoret vara kompetensresurs för kommundirektören, ledningsgruppen, förvaltningschefer och vd:ar för våra kommunägda bolag, så att kommunkoncernen utvecklas utifrån gemensamma visioner, mål och uppdrag.

Läs mer om Skellefteå här:
https://skelleftea.se

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.
Ansök

Vill du att vi kopplar ihop dig med potentiella arbetsgivare?

Ansök nu

Rekommenderade jobb i Skellefteå

Populära jobb i Skellefteå