Publicerad: 2024-09-11

Produktchef till Hem externa varumärken på Åhléns

Anställning

Heltid

Lönetyp

Fast månads- vecko- eller timlön

Åhléns varuhus är den plats där vi möter kunden och guidar till noga utvalda, prisvärda och hållbara produkter samt lösningar för livets alla dagar. Vi vill att våra kunder alltid ska känna sig välkomna hos oss, känna att det är enkelt att handla, känna sig inspirerade och kunna lita på oss.

Nu söker vi en Produktchef till vårt team på Hem Brands med ansvar för externa varumärken på Hem.

Vi erbjuder dig

Som Produktchef på Åhléns är ditt uppdrag att tillsammans med övriga produktteamet bygga och utveckla ett starkt och lönsamt sortiment inom Hem Brands. Tillsammans med teamet arbetar du för att erbjuda en modern och relevant varumärkesmix för kategorin utifrån uppsatt strategi. Med kunden i fokus jobbar du med kategoristyrning och tar fram kategoriplaner för ditt område. Du har nära kontakt med leverantörer och driver förhandling för att få de bästa avtalen och sortimentet på plats. Du ansvarar för det dagliga arbetet i inköpsprocessen, från planering till orderplacering och försäljningsuppföljning. Som avdelning vill vi både växa vår omsättning och vår lönsamhet!

Exempel på arbetsuppgifter:


- Planera, utveckla och köpa in ett kommersiellt starkt sortiment inom kategorin

- Leda det dagliga sortimentsarbetet tillsammans med Junior Produktchef

- Planera försäljningsdrivande aktiviteter och kampanjer för externa varumärken inom Hem

-
Ansvar för leverantörskontakter, samarbete och avtal


- Följa trender, omvärldsanalys och konkurrenter

-
Säkerställa att varumärkesleverantörerna motsvarar de kriterier Åhléns satt upp rörande exempelvis hållbarhet och etik


Du blir en del av Hem Brands som jobbar med externa varumärken inom Hem-kategorin. Teamet består av andra produktchefer, inköpsassistenter och Sortimentschef. Utöver ditt närmsta team samarbetar du bland annat med Supplyplanners för att säkerställa inköpsvolym och kvantifiering samt Visual Merchandising för optimering av yta i butik.
Vem är du? 

Rollen som Produktchef hos oss på Åhléns innebär ett krossfunktionellt arbete med breda kontaktytor och därför lägger vi stor vikt vid din förmåga att samarbeta och knyta kontakter internt och externt. Vi söker dig som är en skicklig förhandlare och har förmågan att bygga goda relationer. Du är kommersiell och van vid att arbeta analys- och datadrivet med stort försäljningsfokus. Vidare är du självgående och brinner för att utveckla ett attraktivt och optimalt och lönsamt sortiment.



Till oss tar du med dig:


- Erfarenhet som inköpare, gärna inom Hem
- Erfarenhet av detaljhandel

- Erfarenhet av förhandling med leverantörer

- Goda kunskaper i excel

- Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Tjänsten är en tillsvidareanställning med start så snart som möjligt. Du är placerad på Åhléns huvudkontor på Dalagatan i Stockholm.

Urval kan komma att ske löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista datum, så skicka in din ansökan redan idag!

På Åhéns blir du en del av ett passionerat team som drivs av affärsmannaskap och entreprenörskap. Vi ger dig förtroende och möjligheten att växa i en utvecklande miljö. Med det hälsar vi dig välkommen till Åhléns! 

Familjeföretaget Åhléns grundades 1899 i Insjön och är idag ett av Sveriges starkaste varumärken, med 47 varuhus i Sverige och e-handel via åhlens.se. Åhléns är den naturliga mötesplatsen, som ger kunden mervärde och inspirerar till nya upptäckter och möten samt erbjuder en engagerande mix av kvalitetsvarumärken inom kläder, inredning, barnartiklar och skönhet. Åhléns omsätter 4,7 miljarder och varje år tar våra ca 3 000 skickliga medarbetare emot 60 miljoner besökare. Åhléns Outlet och Designtorget är dotterbolag.

www.ahlens.se
Ansök

Vill du att vi kopplar ihop dig med potentiella arbetsgivare?

Ansök nu

Rekommenderade jobb i Stockholm

Populära jobb i Stockholm