Publicerad: 2024-09-12

Logotyp

Vårdenhetschef till Fysiologiska kliniken

Anställning

Heltid

Lönetyp

Fast månads- vecko- eller timlön

Är du en engagerad och utvecklingsorienterad ledare med bakgrund inom klinisk fysiologi eller neurofysiologi? Då har du nu chansen att få vara med och fortsätta utveckla fysiologiska kliniken på Södersjukhuset.

Fysiologiska kliniken på Södersjukhuset utövar klinisk fysiologi samt neurofysiologi. Till största delen på uppdrag av sjukhuset för att tillgodose sjukhusets behov av diagnostiska utredningar, men även på uppdrag av region Stockholm inom ramen för vårdval klinisk fysiologi. Inom kliniken arbetar drygt 40 medarbetare fördelat på specialistläkare, överläkare, ST-läkare, biomedicinska analytiker samt undersköterskor/administrativ bokningspersonal. Verksamheten är en del av verksamhetsområdet bilddiagnostik, som utöver fysiologiska kliniken består av röntgenkliniken samt bröstcentrum mammografi.

Arbetsbeskrivning 

För att möta utmaningarna i framtidens hälso- och sjukvård arbetar vi kontinuerligt med att utveckla vår verksamhet, med patienten i fokus och för en säker vård med hög kvalitet. Genom ett utvecklat ledar- och medarbetarskap och en god arbetsmiljö skapar vi tillsammans ett mervärde för våra patienter.

Utifrån verksamhetsområdets mål ansvarar du för personalledning, kvalitetsarbete, planering, verksamhetsutveckling, arbetsmiljö och ekonomi. Tillsammans med medarbetare, medicinskt ansvarig läkare och verksamhetschef arbetar du för högkvalitativ omvårdnad och utvecklingen av flöden och arbetssätt. Detta innebär att du behöver stödja medarbetarna i den dagliga verksamheten samt föra ett förbättringsarbete, samt arbeta med patientsäkerhetsfrågor. Som vårdenhetschef för ditt verksamhetsområde är du förstalinjens chef för klinikens biomedicinska analytiker och undersköterskor. Du rapporterar till verksamhetschefen och ingår i verksamhetens ledningsgrupp. Som stöd i ditt arbete finns controller, HR-partner och kvalitetsledare- och verksamhetsutvecklare.

Tjänsten avser en tillsvidareanställning på heltid som biomedicinsk analytiker med ett tidsbegränsat chefsförordnande om tre år med möjlighet till omförordnande. I uppdraget ingår även klinisk tjänstgöring, omfattning sker enligt överenskommelse.

Kvalifikationer

På Södersjukhuset lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper. Därför ser vi att du är en god förebild och har förmåga att skapa ett positivt arbetsklimat i arbetsgruppen. Vi ser även att du är en driven och kommunikativ ledare som känner sig trygg i chefsrollen, för att du på detta sätt ska kunna motivera dina medarbetare att nå våra gemensamma mål. Till dina personliga egenskaper ser vi även att du har beslutsförmåga, lyhördhet och prestigelöshet samt förmåga till ett coachande ledarskap. Du har helhetsperspektiv på verksamheten samt fallenhet att kunna se och företräda enskilda medarbetare och gruppers behov.

Krav

Legitimerad biomedicinsk analytiker inom klinisk fysiologi 

Meriterande

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av chefsuppdrag  Vi ser gärna att du har gått några ledarskapsutbildningar

Vi erbjuder

Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och därför månar vi om att du ska ha ett utvecklande, tryggt och hållbart arbetsliv. Vi erbjuder många olika förmåner och fördelar oavsett var du befinner dig i livet och i karriären. Några av dessa förmåner är:

Att i erbjuder regelbundna, kompetenshöjande aktiviteter utifrån behov. Som ny chef få du även ta del av ett chefsintroduktionsprogram och det finns goda möjligheter till vidareutveckling i chefsrollen.  Ett generöst friskvårdsbidrag Personalgym och hälsoteam med fysioterapeuter, ergonomer och hälsopedagoger som kan stötta dig i din träning. Föräldrapenningtillägg och föräldralön.

Läs mer om vårt erbjudandehär

Övrigt

Södersjukhuset tillämpar kontroll i belastningsregistret före beslut om anställning. Din ansökan är inte komplett utan bifogat examensbevis samt CV. Vi kommer att kalla till intervjuer löpande och ser fram emot din ansökan! 

Information om tjänsten lämnas av: 

Verksamhetschef Sara Karlsson tel 08-123 63592

HR-partner Karin Molander Laurén tel 08-123 61592

Vårdförbundet: Centra Söder 070-484 3310

 Varmt välkommen med din ansökan!

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.



Södersjukhuset är ett av Nordens största akutsjukhus. Akutsjukvården står i centrum och utgör tillsammans med de stora folksjukdomarna vår specialitet. Vi har även en av Sveriges största förlossningskliniker. Hos oss arbetar cirka 5000 medarbetare. Vi bedriver omfattande klinisk forskning och utbildning och för oss är det viktigt att kombinera det stora sjukhusets möjligheter med den nära och personliga patientkontakten. Vår vision är att vara Sveriges ledande akutsjukhus.
Ansök

Vill du att vi kopplar ihop dig med potentiella arbetsgivare?

Ansök nu

Rekommenderade jobb i Stockholm

Populära jobb i Stockholm