Publicerad: 2024-09-13

Logotyp

Trafikhandläggare till gatu- och trafikenheten

Anställning

Heltid

Lönetyp

Fast månads- vecko- eller timlön

I natursköna Karlskoga händer det mycket spännande just nu. I vår stad har du alltid nära till både vacker natur och den högteknologiska industrinäringen. Vi erbjuder dig en välkomnande arbetsplats där människor och innovationer får växa. Välkommen till ett meningsfullt arbete där du verkligen kan göra skillnad!

Samhälle och serviceförvaltningen arbetar efter ett tillitsbaserat ledarskap där styrning, kultur och arbetssätt fokuserar på en tilltro till de anställdas kunskap, omdöme och vilja att utföra ett bra arbete och möta medborgarnas behov. På förvaltningen arbetar vi aktivt med att stärka lagandan, skapa god arbetsmiljö och förbättra våra arbetssätt. Alla medarbetare deltar i detta förbättringsarbete med målsättning att vara ett effektivt och sammansvetsat team som har roligt och utvecklas på jobbet.

Som trafikhandläggare/utredare på Gatu- och trafikenheten är du en av oss som arbetar med Karlskogas gator och vägar.
Du kommer att ingå i trafiksektionen inom enheten.
Gatu- och trafikenheten består av 17 st medarbetare. Vi representerar väghållaren inom kommunen och arbetar bla med nybyggnation av gång- och cykelvägar samt cirkulationsplatser, underhåll- och driftåtgärder, beläggning av asfalt och återställning efter grävningar. Vi arbetar också med trafikutredningar och trafik- och gatujuridik samt parkeringsövervakning
för att nämna några områden.

ARBETSUPPGIFTER
Till övervägande del kommer arbetet ligga på handläggning och samordning av trafikordningsplaner med hjälp av vårt verktyg Panorama. I tjänsten ingår också att arbeta med övriga typer av tillstånd som till exempel transportdispenser, förvaltningsresor samt besluta lokala trafikföreskrifter.
Du kommer också hantera inkomna ärenden/synpunkter från medborgare och vara behjälplig i frågor som rör trafik.
I arbetet förväntas du samarbeta med kollegor inom kommunen samt ha kontakt med våra medborgare, externa entreprenörer och andra myndigheter.
Vi kommer kunna erbjuda utbildning/kurs för att hantera lokala trafikföreskrifter samt övrig introduktion inför handläggningsärenden.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har relevant eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren anser som tillräcklig.
Du kan också ha liknande arbetslivserfarenhet som av oss bedöms likvärdig.
B-körkort är ett krav.

Som person är du trygg i din yrkesroll och vågar ta
egna beslut, kan arbeta både självständigt och i grupp, är lyhörd och har en väl utvecklad förmåga att kommunicera med människor i olika situationer både internt och externt. Du ser lösningar framför hinder ur olika perspektiv,

Meriterande är kunskap och utbildning/erfarenhet av att handlägga trafikordningsplaner.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Karlskoga kommun ingår i finskt förvaltningsområde och har därmed ett ansvar för att värna om det finska språkets ställning. Det innebär bland annat att vi ska erbjuda förskoleverksamhet och äldreomsorg på finska.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Ansök

Vill du att vi kopplar ihop dig med potentiella arbetsgivare?

Ansök nu

Rekommenderade jobb i Karlskoga

Populära jobb i Karlskoga