Publicerad: 2024-09-13

Logotyp

Controller / redovisningsansvarig till enheten för koncernekonomi i Malmö/L

Adress

Malmö

Anställning

Heltid

Lönetyp

Fast månads- vecko- eller timlön

Gör skillnad. Varje dag.

Är du intresserad av ekonomi och utveckling av ekonomimodeller, styrningsfrågor och att få bidra till att möta framtidens utmaningar och möjligheter? Söker du en utvecklande och varierande roll där du får arbeta med olika frågor, stort egenansvar och i samarbete med många duktiga kollegor?

Koncernstab inköp och ekonomistyrning består av Region Skånes funktion för inköp och funktionen för ekonomistyrning vilken även inkluderar beslutstöd. Vårt uppdrag är att ur Region Skånes perspektiv ansvara för upphandling av varor och tjänster samt att driva och utveckla en effektiv styrning med fokus på ekonomi och kvalitet. Tillsammans är vi är cirka 100 medarbetare placerade i Malmö och Kristianstad.

Nu söker enheten för koncernekonomi som är en del av funktion ekonomistyrning en ny kollega.


ARBETSUPPGIFTER
Region Skåne står inför ett omfattande och genomgripande förändringsarbete kopplat till bland annat hälso- och sjukvårdens framtida hälsosystem och det finns stort behov av stöd från oss i detta arbete!

Vi söker nu en controller som framför allt kommer att vara redovisningsansvarig ekonom gentemot våra förvaltningar Primärvården och Psykiatri, habilitering och hjälpmedel. Du kommer att arbeta i en bred och varierande roll nära verksamheten med ett stort egenansvar. Det innebär konkret att du fördelar din veckoarbetstid på flera arbetsplatser, både i Malmö och Lund, eftersom ett närvarande och samarbetsfokuserat arbetssätt krävs för att lyckas i rollen. I arbetsuppgifterna ingår löpande redovisningsarbete, ansvar för månadsuppföljningar liksom fördjupade uppföljningar i samband med delårs- och årsbokslut. Du arbetar också med andra på förvaltningarna och/eller staben förekommande arbetsuppgifter som exempelvis aktuella utvecklingsarbeten.

För tjänsten gäller att säkerställa att vi, Region Skåne, tillsammans arbetar effektivt utifrån beslutad inriktning och i takt mot gemensamma mål. Därför ingår du också i ett nätverk med andra redovisningsansvariga som tillsammans diskuterar och bidrar till gemensamma principer och riktlinjer för Region Skånes redovisning. De frågeställningar du arbetar med kan komma att förändras över tid utifrån verksamhetens behov.

Vi erbjuder en stimulerande och trevlig arbetsplats med högt i tak där du tillsammans med erfarna kollegor får utveckla dig i rollen som controller. Vi ser också att du med dina kunskaper kan berika oss med nya perspektiv!


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en högskole- eller universitetsutbildning inom ekonomi alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. Du har goda språkkunskaper i svenska i såväl tal som skrift samt intresse och erfarenhet av redovisningsfrågor. Du har goda kunskaper i Officepaketet och är en van användare av Excel. Har du dessutom erfarenheter av Raindance (vårt affärssystem) och Qlikview/QlikSense är det positivt. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom offentligt/politiskt styrd verksamhet samt uppföljning av sjukvård.

Som person är du ansvarstagande med integritet och personlig mognad. Du är tydlig, pedagogisk och mån om att ge bra service. Vidare är du en god kommunikatör, såväl i skrift som i personliga möten och skapar lätt goda och hållbara relationer. Ditt arbetssätt är proaktivt och du är en analytisk, drivande och förbättringstänkande person. Du kan prioritera, är flexibel och vill ta ansvar för att Koncernstab inköp och ekonomistyrning kan möta verksamhetsmässiga förändringar. I din roll arbetar du tillsammans med processledare/processteam och chefer men är även bekväm med att arbeta självständigt, ta egna initiativ och fatta egna beslut inom dina ansvarsområden.

Vi tillämpar löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan!


ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Koncernkontorets uppdrag är att stödja regionstyrelsen, som har ansvaret för den samlade förvaltningsorganisationen i Region Skåne. Koncernkontorets drygt 750 medarbetare arbetar bland annat med frågor som rör regional utveckling, folkhälsa och miljö, hälso- och sjukvårdsplanering, kommunikation, ekonomi och HR. Koncernkontorets arbetsplatser finns främst i Rådhuset i Kristianstad och på Dockplatsen i Västra Hamnen i Malmö.

På https://www.skane.se/ledigajobb kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser
Ansök

Vill du att vi kopplar ihop dig med potentiella arbetsgivare?

Ansök nu

Rekommenderade jobb i Malmö

Populära jobb i Malmö