Publicerad: 2024-09-17

Logotyp

Ritningsgranskare till BAE Systems Bofors

Anställning

Heltid

Lönetyp

Fast månads- vecko- eller timlön

Om företaget

BAE Systems Bofors är ett företag som arbetar med att säkra försvarsförmågan i Sverige och i partnerstater världen över.

Detta gör vi genom att utveckla, producera och sälja världens mest avancerade försvarsmateriel. Företaget ingår i en världsledande, internationell och högteknologisk koncern med cirka 100.000 anställda. BAE Systems Bofors har ca 600 anställda och finns i Karlskoga, Karlstad och snart även i Örebro. Företaget har ett omfattande samarbete med underleverantörer i närområdet. De huvudsakliga produkterna som tillverkas av BAE Systems Bofors är artilleripjäser, marina pjäser, intelligent ammunition och fjärrstyrda vapensystem. Företaget tillhandahåller även teknologier och anpassat underhållsstöd. Företaget är en nationell resurs med unik spetskompetens vad gäller pjässystem inklusive avancerad ammunition.

Om tjänsten

Vi söker en engagerad medarbetare som vill vara med och utveckla vår produktportfölj. I denna roll kommer du att ansvara för att granska och analysera konstruktions- och ritningsunderlag, samarbeta med mekanikkonstruktörer och stötta utvecklingen av våra projekt. Du kommer att arbeta brett över BAE System Bofors produktportfölj och ha en viktig roll i att säkerställa kvalitet och leveranser enligt projektens tidplaner.

Arbetsuppgifter:

- Granska konstruktions- och ritningsunderlag baserat på systemkrav
- Samarbeta med andra granskare och mekanikkonstruktörer
- Stötta interna konstruktörer och bidra med teknisk rådgivning
- Delta i kund- och leverantörskontakter
- Utreda komplicerade ritningsunderlag som kräver kreativitet och analytisk förmåga
- Ansvara för granskning av ritningar under tillverkning, utprovning och efter leverans
- Planera, kalkylera och följa upp uppdrag och mindre projekt
- Säkerställa att arbetet följer kalkyler, tidplaner och övriga riktlinjer
- Rapportera till Projektledare och Linjechef


Vem söker vi?

Vi söker dig som är kommunikativ och tycker om att dela med dig av din kunskap för att stödja andras utveckling. Du trivs med att arbeta självständigt, planera dina arbetsdagar och hantera stressiga situationer på ett effektivt sätt. Eftersom BAE Systems Bofors arbetar med högkvalitativa produkter är det viktigt att du är noggrann och har ett starkt fokus på kvalitet. Dessutom ser vi att du är nyfiken, positiv och öppen för utmaningar.

Kvalifikationer

Vi tror att du har en högskoleingenjörsexamen eller motsvarande, tillsammans med gedigen erfarenhet av framtagning och granskning av ritningar. Du har arbetat i flera år som mekanisk konstruktör och ritningsgranskare och har djup kunskap om standarder inom konstruktion, ritningar och toleranser. Tidigare erfarenhet av produktion med skärande bearbetning eller kunskap inom svetsning av komplexa konstruktioner är meriterande.

Vi lägger stor vikt på personliga egenskaper i denna rekrytering. 

BAE Systems erbjuder

Hos oss får du chansen att arbeta i ett globalt företag inom försvarsindustrin där vi hela tiden utmanar oss själva med ett mål i sikte – att vara bäst i världen. BAE Systems är en del av en stor koncern vilket kan skapa möjligheter till internationella erfarenheter under din anställning. Som anställd erbjuds du program för personlig utveckling och löpande utbildning om du har ambitioner att växa både på ett personligt och på ett kompetensmässigt plan. För att du ska komma in i rollen tilldelas du från första dagen en mentor som du får stöttning av samt kan bolla utmaningar och idéer med.

Vi vill att du ska trivas både på och utanför jobbet, därför satsar vi på områden som bidrar till att du kan hitta en god balans i livet, exempelvis genom generösa flextider.
Du kommer att ha möjligheten att vara med på våra trevliga aktiviteter som företaget ordnar genom våra duktiga och engagerade hälsoinspiratörer, du kan även göra ett besök i vårt eget gym. Vår familjära känsla som vi har hos oss bidrar till en hög trivsel som också skapar mervärde för dig och din familj. 

Information och ansökan

Tjänsten innebär arbete som kan omfattas av försvarssekretess varför vi ställer krav på svenskt medborgarskap och säkerhetsprövning godkänd av myndighet. Urval sker löpande, så vänta inte med att ansöka. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper i den här rekryteringen.

BAE Systems Bofors har i den här rekryteringen valt att samarbeta med AxÖ Consulting. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult

Axel Johansson

- Axel.johansson@axoconsulting.se
- 0733-832885

Fackliga kontaktpersoner:

Ulf Johansson, Unionen, 0586-733357

Marcus Eliasson, Akademikerföreningen, 0586-733 655

AxÖ Consulting AB har lång och gedigen erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information och ansökan besök www.axoconsulting.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post.
Varmt välkommen med din ansökan. 
Ansök

Vill du att vi kopplar ihop dig med potentiella arbetsgivare?

Ansök nu

Rekommenderade jobb i Karlskoga

Populära jobb i Karlskoga