Publicerad: 2024-09-17

Logotyp

Kvartärgeolog eller naturgeograf till Sveriges geologiska undersökning

Anställning

Heltid

Lönetyp

Fast månads- vecko- eller timlön

Har du en utbildning inom kvartärgeologi eller naturgeografi? Är du intresserad av att utveckla jordartsgeologisk information för en hållbar samhällsplanering i ett förändrat klimat? Då är denna tjänst något för dig!

Enheten Samhällsplanering jord ansvarar för SGU:s jordartskartering och tar fram kunskap och underlag som är centrala för klimatanpassning och hållbart samhällsbyggande. Vår roll är att ha god kännedom om hur de geologiska förutsättningarna påverkar markstabilitet, erosion eller förekomst av sura sulfatjordar, så att vi kan bidra med planeringsunderlag för klimatanpassning av samhällen och infrastruktur.

Vi söker nu en till två geologer som kan sammanställa och bearbeta data från undersökningar av jordarter.

Arbetsuppgifter

Som geolog kommer du bidra till enhetens projekt inom jordartskartering och undersökning av sura sulfatjordar. Du kommer att databaslägga och analysera information om sura sulfatjordar samt dokumentera och hantera jordprover från projekten. Fältarbete kan komma att ingå i tjänsten, med efterföljande arbete inom provhantering, laboratoriearbete och framför allt databasläggning av geologiska data och bearbetning i GIS.

Kompetens

Vi söker dig som har:

  • universitetsutbildning med inriktning på kvartärgeologi eller naturgeografi
  • goda kunskaper i GIS och fjärranalys
  • erfarenhet av kvartärgeologiskt fältarbete
  • B-körkort
  • god förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska

Meriterande erfarenheter och kompetens:

  • kunskap om sura sulfatjordar
  • kännedom om statistiska analysmetoder

Personliga kvalifikationer

Vi söker dig som är en initiativtagande och självgående person med förmågan att driva ditt arbete framåt. Du har en god analysförmåga och en vana att hantera komplexa frågor. Samarbete är en naturlig del av ditt arbetssätt och du har lätt för att lyssna och kommunicera med andra, både interna och externa parter. Du drivs av att nå uppsatta mål och har förmågan att anpassa dig när förutsättningarna eller målen förändras. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper för denna tjänst.

Om anställningen

Anställningsform: Särskild visstidsanställning på heltid under cirka 5 till 7 månader. Perioden kan komma att variera beroende på tillträde. Tillträde sker i mitten av oktober eller enligt överenskommelse.

Antal lediga tjänster: 1–2

Anställningsort: Uppsala.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 8 oktober 2024. Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning. Vi tillämpar ett inkluderande synsätt och eftersträvar mångfald ur alla aspekter. Som statlig myndighet omfattas SGU av offentlighetsprincipen. Det innebär att vi är skyldiga att lämna ut dina ansökningshandlingar om någon efterfrågar dem. SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem som du ansöker genom via vår webbplats.

Vill du veta mer, hör av dig till enhetschef Anna Hedenström eller våra fackliga företrädare: Peter Åkerhammar för Saco-S och Annika Törnkvist för ST-geologiska via vår växel 018-17 90 00.

Rekryteringen utför SGU i egen regi och vi undanber oss därmed telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Om SGU

Sveriges geologiska undersökning (SGU) är myndigheten för frågor om berg, jord och grundvatten i Sverige. Vi tillhandahåller geologisk information för samhällets behov på kort och lång sikt. SGU sorterar under Klimat- och näringslivsdepartementet. Vår vision är att Sverige har en hållbar samhällsutveckling, att mark och vattenområden används och utvecklas för de ändamål de är bäst lämpade samt att mineralnäringen och andra naturresursbranscher är livskraftiga och ansvarstagande. SGU har idag cirka 300 anställda varav merparten arbetar i Uppsala. Övriga är stationerade på kontoren i Lund, Göteborg, Malå och Luleå. Läs mer på www.sgu.se

Ansök

Vill du att vi kopplar ihop dig med potentiella arbetsgivare?

Ansök nu

Rekommenderade jobb i Uppsala

Populära jobb i Uppsala