Publicerad: 2024-09-18

Fiskehandläggare

Adress

Umeå

Anställning

Heltid

Lönetyp

Fast månads- vecko- eller timlön

Om arbetsplatsen
Med tanke på laxen, rödingen och de som fiskar.

Vi söker en handläggare.

Hos oss kännetecknas arbetsmiljön av hjälpsamhet och villkoren av livspusselvänlighet. Vår gemensamma uppgift är att skapa samhällsnytta.

Naturvårdsenheten är en stor enhet med många olika delverksamheter. I dagsläget jobbar ca 60-70 medarbetare på enheten. Arbetsgruppen för fiskfrågor består av fem medarbetare som arbetar tillsammans med bland annat tillståndsgivning enligt fiskelagstiftningen, datainsamling och övervakning av fiskbestånd, upplåtelser av fiske på statens vatten samt deltagande i olika projekt.

Som statligt anställd hos Länsstyrelsen erbjuder vi särskilda förmåner kring friskvård, föräldralön, pension etc. Läs gärna mer https://www.lansstyrelsen.se/vasterbotten/om-oss/jobba-hos-oss.html. 

Arbetsuppgifter
Arbetet med fiskefrågor vid Länsstyrelsen Västerbotten är variationsrikt och spänner över ett mycket stort geografiskt område från kust till fjäll. Tjänsten innehåller arbetsuppgifter kopplade till såväl fiskerinäringen som fritidsfisket och fiskevård. Den kommer att innebära traditionellt myndighetsarbete på kontorsplats, visst fältarbete, kontakter med både allmänhet och andra myndigheter. Exempel på arbetsuppgifter som kan komma att bli aktuella är handläggning av ansökningsärenden kopplade till fiskerilagstiftningen och upplåtelser av fiske i statens vatten, datainsamling inom fiskets område, till exempel elfiske, smolträkning och annan övervakning av fiskpopulationer. Samverkan med andra myndigheter är vanligt förekommande och innebär både digitala och fysiska möten, deltagande i nationella arbetsgrupper och att svara på remisser. Internt på Länsstyrelsen bidrar arbetsgruppen med fisk- och fiskerelaterad kompetens i olika ärenden och projekt. Du kommer att ingå i en mindre arbetsgrupp om ca 5 personer som organisatoriskt är placerad på länsstyrelsens naturvårdsenhet.

Vanligt förekommande arbetsuppgifter:

- Ärendehandläggning
- Delta i interna och nationella arbetsgrupper
- Myndighetssamverkan
- Övervakning av fiskpopulationer.

Kvalifikationer
Vi söker dig som:

- Har en för arbetsuppgifterna relevant högskoleutbildning, tex inom biologi eller annan relevant naturvetenskaplig inriktning
- Har god kommunikativ förmåga, både muntlig och skriftlig
- Har B-körkort.

Vi ser det som meriterande om du även har:

- Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
- God kunskap om förvaltning av marina och akvatiska naturresurser
- Kunskap om fiskerilagstiftningen
- Kännedom om länets regionala förhållanden
- Erfarenhet av att leda eller arbeta inom projekt.

För att trivas i rollen som fiskehandläggare krävs att du har en helhetssyn kring fiskefrågorna, en god samarbetsförmåga samt är strukturerad och vill jobba mot gemensamma mål och resultat. Du bör kunna ta egna initiativ och tycka om att kommunicera, både muntligt och skriftligt, internt och externt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Villkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning och provanställning kan komma att tillämpas. 

Om Länsstyrelsen Västerbotten

Länsstyrelsen Västerbotten är en kunskapsmyndighet. Genom helhetsperspektiv med engagemang för samverkan och den enskilda invånaren gör vi hållbar utveckling möjlig i hela länet. Vi utgår från Västerbotten och tar avstamp i allt som händer, både inom länets gränser och utanför. För oss är det lika naturligt att samarbeta med offentliga aktörer som andra statliga myndigheter, regioner och kommuner som näringsliv och civilsamhälle.



Hos oss jobbar cirka 300 medarbetare i ett 80-tal olika yrkesroller. Våra specialistkompetenser finns inom en bredd av områden som är viktiga byggstenar för att vårt samhälle ska fungera för alla invånare och för ekologisk, ekonomisk och social utveckling. Vi verkar för att ha medarbetare med kunskaper inom Sveriges minoritetsspråk och sätter därför värde på dina kunskaper i samiska, meänkieli, finska, romani chib och jiddisch.



Länsstyrelsen är regional krishanterings- och totalförsvarsmyndighet och du kan i händelse av samhällskris eller krig få arbeta med andra uppgifter än de du anställts för.



Som anställd på Länsstyrelsen Västerbotten får du ha en bisyssla. Din bisyssla får dock inte riskera att skada förtroendet för dig som medarbetare eller myndighetens anseende. Du kan inte ha en bisyssla som gör att du har svårt att koncentrera dig på ditt arbete hos oss.



När du skickar in din ansökan blir den en offentlig handling. https://www.lansstyrelsen.se/dataskydd kan du läsa mer om hur vi behandlar vi dina personuppgifter. Har du skyddade uppgifter, kontakta oss så hjälper vi dig med hur du kan gå vidare med en trygg och säker ansökningsprocess. Kontaktuppgifter till oss hittar du https://www.lansstyrelsen.se/vasterbotten/om-oss/jobba-hos-oss/lediga-jobb.html.



Vid denna rekrytering har vi redan valt annonskanaler.
Ansök

Vill du att vi kopplar ihop dig med potentiella arbetsgivare?

Ansök nu

Rekommenderade jobb i Umeå

Populära jobb i Umeå