Publicerad: 2024-10-07

Logotyp

Kontaktperson

Anställning

Lönetyp

Fast månads- vecko- eller timlön

Vi söker efter en ambitiös och relationsskapande kontaktperson till vår jour och familjehemsverksamhet i Stockholms län och närliggande kommuner omgående.

I denna roll får du chansen att stödja, uppmuntra och stimulera ungdom(ar) utifrån de behov som ungdomen har. Det kan handla om att motivera, samtala, sällskapa till aktiviteter eller bidra med läxhjälp. Uppdraget kan se olika ut beroende på de behov ungdomen har. I rollen ingår veckovis avstämning och samarbete med en familjehemskonsulent eller samordnare. Är du en klippa på att skapa trygga relationer och stimulera ungdomar gällande deras aktuella sysselsättning, idrotts-engagemang, hobbyn och aktiviteter, så är du rätt person för uppdraget. Du kan även vara den personen som väcker ett intresse hos ungdomen som är i behov av lite hjälp på traven.

I rollen som kontaktperson träffar man ungdomen ett par till flera gånger i veckan eller månaden beroende på uppdragets omfattning.

Arbetet varvas med fältarbete där du träffar ungdomen och dokumenterar genom kontinuerlig journalföring. Detta gör man i syfte om att följa upp och bidra till en god utveckling för barnet/ungdomen som står i centrum. Ibland får man även vara med och bistå ungdomar med att skjutsa till olika ärenden och aktiviteter. Det är även viktigt att man stämmer av med kollegan; familjehemskonsulent eller samordnare samt jourhemmet eller familjehemmet när/inför träffen med ungdomen för transparensens skull. Kontaktpersonen strävar alltid efter att göra det bättre för ungdomen och då krävs samarbete/samverkan med just dessa kollegor/vuxna som finns i ungdomens liv. Samtliga har en levande dialog med varandra.

Skallkrav: Vi söker dig med utbildning inom det sociala området; du ska vara färdigutbildad Stödpedagog/stödassistent/socialpedagog eller behandlingspedagog med minst 2 års arbetslivserfarenhet inom socialt arbete alternativt vård och omsorg. Annan pedagogisk arbetslivserfarenhet eller likvärdigt är också intressant.

Bil och körkort är ett måste för denna tjänst.

Känner du igen dig en sådan roll och vill göra skillnad för barn eller ungdomar; Tveka inte på att höra av dig till oss då vi tar emot ansökningar omgående!

Lönevillkor: Timlön med deltids-omfattning i enlighet med överenskommelse.

Vi ser fram emot din ansökan!

Mejla oss på info@steg1.se

Ansök

Redo för nästa steg i karriären?

Hjälp mig hitta jobb

Rekommenderade jobb i Solna

Populära jobb i Solna