Publicerad: 2024-10-24

Logotyp

Fordonsansvarig till Vafabmiljö!

Anställning

Heltid

Lönetyp

Fast månads- vecko- eller timlön

Vafabmiljö söker en Fordonsansvarig

Är du en strukturerad och engagerad person med ett intresse för fordon? Vill du vara med och säkerställa att vår fordonsflotta är i toppskick och kostnadseffektiv? Då kan du vara den vi söker!

Hos oss får du jobba i sammansvetsat gäng med fokus på laganda, digitalisering och effektivisering. På avdelningen Transport och Logistik arbetar idag omkring 80 medarbetare fördelade på fyra enheter och vi står inför en spännande tillväxtresa. Under de kommande åren kommer vi att bli ännu fler för att möta regionens behov. Vårt ansvar sträcker sig över både interna transporter och insamlingstjänster, samt avfallstransporter för invånare och företag.

Transporterna utförs både i egen regi och i samarbete med entreprenörer. Nu satsar vi på att utföra ännu fler transporter i egen regi och som fordonsansvarig kommer du att vara en nyckelperson i denna utveckling.

Om rollen

Som Fordonsansvarig har du en nyckelroll i hanteringen av Vafabmiljös fordon. Du samarbetar nära med arbetsledare, logistikadministratörer samt interna och externa verkstäder.

Du arbetar med fordonsstrategier, vilket innebär att du byter ut fordon vid rätt tidpunkt och ser till att vi alltid har rätt antal fordon tillgängliga. Du planerar upphandlingar baserat på fordonens skick och håller dig uppdaterad om branschens utveckling.

Du fungerar som kontaktperson för underhållsavtal med verkstäder och hanterar de ekonomiska delarna av fordonsreparationer. Det innebär även att du prioriterar mellan interna och externa reparationer samt administrerar våra poolbilar, avdelningsbilar och reservbilar.

En annan viktig uppgift är att följa upp underhållsstatistik, såsom fordonstillgänglighet, genomsnittlig reparationstid och utnyttjandegrad. Du sköter även administrativa uppgifter, inklusive hantering av tankkort, körjournal, fordonskontroll, IDHA-avläsningar och tillståndsbevis. Genom att analysera våra chaufförers körbeteende arbetar du för att minska slitage och kostnader, och rapporterar dessa insikter till ansvarig chef.

Slutligen ansvarar du för fordonsupphandlingar, inklusive investeringsansökningar och att säkerställa efterlevnad av regelverk.

Vem är du?

Du är trygg i dig själv och har förmågan att ta plats i viktiga diskussioner, såsom att utmana tidigare arbetssätt eller ifrågasätta verkstadsfakturor. Du anpassar din kommunikation efter målgruppen och har förmågan att prioritera och arbeta självgående.

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper:

- Strukturerad
- Initiativtagande
- Kommunikativ

Som en del av vår grupp förväntas du leva och leda efter våra värdeord Trovärdiga, Omtänksamma och Nytänkande och att du delar vår strävan mot ett hållbart samhälle. I den här rekryteringen kommer stor vikt att läggas vid personliga förmågor.

Vi ser att du har:

- Fullföljd gymnasieutbildning.
- Erfarenhet av att arbeta med fordonsfrågor, gärna inom tunga fordon.
- God datorvana och behärskar Officepaketet.
- Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.
- B-körkort för manuell växel.


Det är meriterande om du även har:


- C-körkort.
- Erfarenhet av ekonomisk uppföljning.
- Relevant utbildning för tjänsten.
- Transportstyrelsens intyg om yrkeskunnande för godstransporter på väg.


Vad får du?
Hos oss får du ett varierande arbete på en arbetsplats som sätter miljön först. Här bryr vi oss om varandra och vår arbetsmiljö. Vi erbjuder flera förmåner, bland annat ger träning ledig tid. Här kan du läsa mer om våra förmåner: Våra förmåner - Vafabmiljö (vafabmiljo.se)

Vi vill spegla våra kunder och samhället i stort och vill därför anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och den erfarenhet det ger.

Annat bra att veta:
Tjänsten är tillsvidare på heltid. Din placering är på Driftkontoret på Gryta avfallsanläggning, Returvägen 20 i Västerås. Tillträde efter överenskommelse.

Så här ansöker du:
Låter det här som en tjänst för dig? Då är du välkommen att söka tjänsten redan idag. Sista ansökningsdag är den 24 november 2024.

Varmt välkommen med din ansökan!


Erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes.

Om Vafabmiljö

Vafabmiljö är ett kommunalförbund bildat av Heby, Enköping och alla kommuner i Västmanland. Vi arbetar med avfallshantering på ett sätt som är långsiktigt och hållbart. Våra mål är att avfallsmängderna ska minska och att avfallet ska ses som en resurs. Allt ska återanvändas eller återvinnas så långt det bara är möjligt. Genom att dela med oss av vår kunskap och erbjuda bra lösningar vill vi ge dig förutsättningar att vara med och skapa en hållbar framtid. Tillsammans kan vi rädda världen lite grann varje dag, brukar vi säga.

Nyfiken på att veta mer om Vafabmiljö?
Kika in Vafabmiljö karriärsida (cruitive.com)

Caroline Keijser
Enhetschef Transport Service
Caroline.Keijser@vafabmiljo.se
021 39 35 31

Malin Nilsson
Rekryterare
Malin.Nilsson@vafabmiljo.se
072 – 143 56 99
Ansök

Redo för nästa steg i karriären?

Hjälp mig hitta jobb

Rekommenderade jobb i Västerås

Populära jobb i Västerås