Publicerad: 2024-10-24
Vikarie som kock/måltidsbiträde
Vill du vara med att utveckla vår verksamhet?
Välkommen till Åstorp Söderåsstaden med mod att pröva nya vägar.
Åstorp ligger strategiskt beläget mitt i nordvästra Skåne med närhet till hav och natur. Här finns möjlighet till härliga upplevelser, då natur och kultur är ett kännetecken för kommunen.
Åstorp befinner sig i en positiv tillväxt med cirka 16 000 invånare. Genom mycket goda väg- och järnvägsförbindelser underlättas arbetspendling.
Vi erbjuder en attraktiv arbetsplats, där alla kan göra skillnad. Vi värdesätter den kvalitet som respekt och mångfald tillför. Kommunen arbetar aktivt med hälsofrämjande insatser och har t.ex. tobaksfri arbetstid.
Åstorp är en del av Familjen Helsingborg, vilket erbjuder goda möjligheter till kommunövergripande samverkan och utveckling.
Kostenheten tillhör Kommunstyrelseförvaltningen och består av ett stort tillagningskök, centralkök och två mottagningskök inom äldreomsorgen. Centralköket tillagar cirka 3 000 portioner per dag till förskola, skola och äldreomsorg. Maten transporteras varm till respektive mottagningskök. Personal i mottagningsköken kokar potatis, ris, pasta och tillagar sallader.
ARBETSUPPGIFTER
Som måltidsbiträde/kock är du delaktig i de dagliga sysslorna som förekommer i ett storkök, som diskning, städning, beredning, matlagning och varumottagning.
KVALIFIKATIONER
Du har en utbildning på gymnasienivå från restaurangprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
Vi ser gärna att du har erfarenhet från liknande arbete i tillagnings eller mottagningskök. Du är kunnig i specialkost, anpassad konsistens, livsmedelskunskap, livsmedelshygien, har matlagningskunskap, grundläggande datakunskaper samt kännedom om ergonomi. Du är van att arbeta enligt recept och HACCP samt gärna kunskap om kostdataprogrammet Mashie.
Du har en hög servicenivå med ett gott bemötande gentemot matgäster, kollegor och andra personer som du kommer i kontakt med i ditt arbete. Du är en initiativtagande person som har förmåga att arbeta självständigt. Du har en helhetssyn och ett intresse och motivation för ditt yrke och uppdrag. Du är flexibel och har en god förmåga att kunna samarbeta med personer i din omgivning. Du som söker ska vara medveten om att arbetet är fysiskt krävande och periodvis förekommer tunga lyft och arbetstoppar.
Du kan uttrycka dig och förstå svenska i både tal och skrift.
ÖVRIGT
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till olika rekryteringskanaler och marknadsföring, vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter eller liknande.
Välkommen till Åstorp Söderåsstaden med mod att pröva nya vägar.
Åstorp ligger strategiskt beläget mitt i nordvästra Skåne med närhet till hav och natur. Här finns möjlighet till härliga upplevelser, då natur och kultur är ett kännetecken för kommunen.
Åstorp befinner sig i en positiv tillväxt med cirka 16 000 invånare. Genom mycket goda väg- och järnvägsförbindelser underlättas arbetspendling.
Vi erbjuder en attraktiv arbetsplats, där alla kan göra skillnad. Vi värdesätter den kvalitet som respekt och mångfald tillför. Kommunen arbetar aktivt med hälsofrämjande insatser och har t.ex. tobaksfri arbetstid.
Åstorp är en del av Familjen Helsingborg, vilket erbjuder goda möjligheter till kommunövergripande samverkan och utveckling.
Kostenheten tillhör Kommunstyrelseförvaltningen och består av ett stort tillagningskök, centralkök och två mottagningskök inom äldreomsorgen. Centralköket tillagar cirka 3 000 portioner per dag till förskola, skola och äldreomsorg. Maten transporteras varm till respektive mottagningskök. Personal i mottagningsköken kokar potatis, ris, pasta och tillagar sallader.
ARBETSUPPGIFTER
Som måltidsbiträde/kock är du delaktig i de dagliga sysslorna som förekommer i ett storkök, som diskning, städning, beredning, matlagning och varumottagning.
KVALIFIKATIONER
Du har en utbildning på gymnasienivå från restaurangprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
Vi ser gärna att du har erfarenhet från liknande arbete i tillagnings eller mottagningskök. Du är kunnig i specialkost, anpassad konsistens, livsmedelskunskap, livsmedelshygien, har matlagningskunskap, grundläggande datakunskaper samt kännedom om ergonomi. Du är van att arbeta enligt recept och HACCP samt gärna kunskap om kostdataprogrammet Mashie.
Du har en hög servicenivå med ett gott bemötande gentemot matgäster, kollegor och andra personer som du kommer i kontakt med i ditt arbete. Du är en initiativtagande person som har förmåga att arbeta självständigt. Du har en helhetssyn och ett intresse och motivation för ditt yrke och uppdrag. Du är flexibel och har en god förmåga att kunna samarbeta med personer i din omgivning. Du som söker ska vara medveten om att arbetet är fysiskt krävande och periodvis förekommer tunga lyft och arbetstoppar.
Du kan uttrycka dig och förstå svenska i både tal och skrift.
ÖVRIGT
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till olika rekryteringskanaler och marknadsföring, vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter eller liknande.