Publicerad: 2024-10-25

Logotyp

Lednings- och organisationsutvecklare

Adress

Växjö

Anställning

Heltid

Lönetyp

Fast månads- vecko- eller timlön

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en Lednings- och organisationsutvecklare till HR-organisationen. HR-organisationen är centralt organiserad och består av enheterna HR, Arbetsmiljö och kvalitet, stab samt lön. Enheten Arbetsmiljö och kvalitets uppdrag är att stödja verksamheten i det systematiska och främjande arbetsmiljöarbetet samt skapa förutsättningar för datadrivet analysarbete. Nu utökar vi med en ny tjänst som kommer att arbeta med att utveckla organisationskulturen och ledarskapet i verksamheten.

Ledarskapets betydelse att främja en god arbetsmiljö och skapa förutsättningar för en tillitsfull organisation där medarbetare trivs och utvecklas är av avgörande betydelse. I rollen kommer du att arbeta med att utveckla vår ledarskapskultur och stödja förändringsinitiativ i hela organisationen. Du kommer att arbeta både operativt och strategiskt med fokus på organisations- och ledarskapsfrågor.

Arbetsuppgifter:
- utveckla och stärka chef- och ledarskapet genom att facilitera och genomföra workshops för ledningsgrupper
- leda och stödja förändringsinitiativ
- utveckla och samordna chefs- och ledarskapsutbildningar med externa samarbetspartners
- arbeta med att utveckla och stärka organisationskulturen
- handleda och coacha chefer genom erfarenhetsutbyte och kunskapshöjande insatser
- håller dig uppdaterad kring aktuell forskning inom området och omvärldsbevaka kontinuerligt

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med en akademisk utbildning inom beteendevetenskap, psykologi, pedagogik eller motsvarande. Du ska ha stort intresse för och erfarenhet av utveckling av organisation, medarbetar- och ledarskap med flerårig erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.

I detta urval kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper. För att trivas i rollen har du ett coachande tillvägagångssätt och värderar samarbete högt. Du är självständig och drivande samt har samtidigt förmågan att lyssna och skapa goda relationer. Du har erfarenhet av medarbetar-/ledarutveckling, inklusive områden som förändringsledning, facilitering och coachning i en större organisation. Arbetet innebär många kontakter både inom kommunkoncernen och med andra aktörer.

Kontaktytorna är många och för att bli framgångsrik i rollen behöver du ha en god förmåga att skapa och underhålla relationer. Du samarbetar bra med andra människor samtidigt som du trivs med att arbeta på egen hand och driva ditt arbete framåt. Du har mycket god kommunikativ förmåga i tal och skrift.

Körkort krävs.

ÖVRIGT
Växjö kommun erbjuder en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Som tillsvidareanställd blir du som regel krigsplacerad i vår organisation.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.
Ansök

Redo för nästa steg i karriären?

Hjälp mig hitta jobb

Rekommenderade jobb i Växjö

Populära jobb i Växjö