Publicerad: 2024-11-07
Chef till enheten för lokaler och service
Livsmedelsverket söker en enhetschef till den nyinrättade enheten för lokaler och service som vill driva och utveckla arbetet med våra lokaler samt vår interna service.
Varför Livsmedelsverket?
Mat och dricksvatten berör alla på ett eller annat sätt och intresset om både livsmedel i sig och Livsmedelsverkets arbete, är mycket stort.
På Livsmedelsverket bidrar vi till att maten och dricksvattnet är säkert för Sveriges konsumenter, till att ingen blir lurad om vad maten innehåller och till en hållbar livsmedelskonsumtion. Livsmedelsverket är med och bygger Sveriges civila försvar och har en nyckelroll för en robust livsmedel- och dricksvattenförsörjning.
På Livsmedelsverket arbetar vi effektivt och kvalitetssäkert och alla medarbetare, ledare och chefer tar gemensamt ansvar för verksamhetens uppdrag och utveckling ur ett helhetsperspektiv. Genom vårt medledarskap främjar vi engagemang och lärande.
Din roll
I din roll hos oss utvecklar, planerar och formulerar du strategier för framtida verksamhet vid enheten. I ditt chefskap ansvarar du för verksamhetsplanering, personal och budgetarbete samt uppföljning. Du ansvarar även för att skapa riktning och struktur för enhetens verksamhet och cirka 10 medarbetare.
En framgångsfaktor i ditt ledarskap är lyhördhet och dialog. Du coachar och stödjer dina medarbetare i prioritering för ett högt engagemang mot tydliga resultat. Du arbetar med att sätta riktning i arbetet utifrån omvärldsbevakning så att det långsiktiga behovet hos våra målgrupper möts. Som chef för enheten kommer du att ha ett särskilt ansvar för att styra, utveckla och följa upp arbetet med service och förvaltning av Livsmedelsverkets lokaler och fordon, hyresförhandlingar och hyresavtal, drift och underhåll, intern lokalsamordning, lager- och förrådsförvaltning samt myndighetens systematiska brandskyddsarbete och riskhantering. Arbetet medför vissa resor inom Sverige.
Som enhetschef ingår du i ledningsgruppen för avdelningen för myndighetsstöd. I ett nära samarbete med avdelningschef och de andra enhetscheferna bidrar du till utveckling av avdelningen och hela Livsmedelsverket.
Avdelningen för myndighetsstöd och enheten för lokaler och service
Inom avdelningen för myndighetsstöd ligger ett stort ansvar för de myndighetsgemensamma processerna. Arbetet med dessa processer ägs av enhetschefer och specialister inom enheterna. Vi vill ständigt utveckla våra myndighetsgemensamma processer på ett kostnadseffektivt sätt och ett utifrån-och-in-perspektiv. Till avdelningen hör även enheterna för ekonomi, digitalisering och IT, HR, kommunikation, juridik samt utvärdering och samhällsanalys.
Enheten för lokaler och service är en nyinrättad enhet tillhörande avdelningen för myndighetsstöd. Enheten kommer bland annat att ansvara för drift, underhåll och förvaltning av Livsmedelsverkets lokaler och fordon samt intern service.
Din kompetens
Vi söker dig som har en akademisk utbildning på minst tre år. Du har aktuell, flerårig chefserfarenhet som innefattar kombinationen av ett operativt och ett strategiskt ledarskap samt mångårig erfarenhet av förvaltning av lokaler. Det är positivt om du har erfarenhet av arbete i statsförvaltningen samt förståelse för den politiska struktur som myndigheten verkar inom. För denna roll krävs mycket goda språkkunskaper i svenska och goda kunskaper i engelska i både tal och skrift samt körkort. Det är meriterande om har erfarenhet från arbete i en serviceorganisation liksom erfarenhet av att leda förändringsarbete.
Dina personliga egenskaper
Som person är du trygg i din ledarroll och van vid att skapa tydlighet i riktning och skapa engagemang för din arbetsgrupp. Du trivs med att vara den som bygger och stärker förutsättningar för en lärandekultur och att stödja i prioritering. Du har ett tillitsbaserat ledarskap där du med gott omdöme coachar dina medarbetare att agera ansvarstagande, samarbetsinriktat och utvecklande i arbetet. Du tar initiativ och provar gärna nya arbetssätt vilket bygger på att du är kommunikativ och lyhörd. Du är bekväm i att agera tydliggörande och självständigt, att fatta beslut men också vid att fördela ansvar. Din förmåga att blicka framåt, formulera strategier och se helheter är av största vikt för att du ska blir framgångsrik i chefsrollen hos oss.
Vid vårt urval kommer vi att lägga stor vikt vid de personliga egenskaperna.
Välkommen att kontakta oss
Du är välkommen att kontakta rekryterande chef Mattias Åsander. Representant för Saco-S är Åsa Eneroth och för ST Annie Gozzi. Samtliga nås via vår växel, tel. 018-17 55 00.
Sista ansökningsdag är 2024-11-28. Ansök via platsannonsen på Lediga jobb (livsmedelsverket.se), märk ansökan med diarienummer 2024/03632.
Ansökan ska vara skriven på svenska.
Mer information om tjänsten
Anställningsform: Tillsvidare, heltid. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.
Tillträde: Enligt överenskommelse
Organisationstillhörighet: Avdelningen för myndighetsstöd/enheten för lokaler och service
Placeringsort: Uppsala
All tillsvidareanställd personal vid Livsmedelsverket är krigsplacerad inom myndigheten.
Denna tjänst är placerad i säkerhetsklass och svenskt medborgarskap är därmed ett krav för anställning. En säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med gällande säkerhetsskyddslagstiftning.
Inför intervju
Betyg, intyg och ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.
Vi gör vår bedömning grundat på den information som finns i ansökningshandlingarna, var därför tydlig med att beskriva hur du uppfyller kvalifikationerna.
Välkommen med din ansökan!
Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Om Livsmedelsverket
Livsmedelsverket arbetar för att maten som produceras, säljs och serveras i Sverige ska vara säker och ärlig, för ett samhälle där det är lätt för människor att äta på ett hälsosamt och hållbart sätt,
och en trygg livsmedels- och dricksvattenförsörjning i vardag och kris.
Våra verktyg är kunskap, råd, regler och kontroll.
Totalt är vi cirka 700 medarbetare, varav drygt 390 i Uppsala och ytterligare ca 300 som arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet.
Varför Livsmedelsverket?
Mat och dricksvatten berör alla på ett eller annat sätt och intresset om både livsmedel i sig och Livsmedelsverkets arbete, är mycket stort.
På Livsmedelsverket bidrar vi till att maten och dricksvattnet är säkert för Sveriges konsumenter, till att ingen blir lurad om vad maten innehåller och till en hållbar livsmedelskonsumtion. Livsmedelsverket är med och bygger Sveriges civila försvar och har en nyckelroll för en robust livsmedel- och dricksvattenförsörjning.
På Livsmedelsverket arbetar vi effektivt och kvalitetssäkert och alla medarbetare, ledare och chefer tar gemensamt ansvar för verksamhetens uppdrag och utveckling ur ett helhetsperspektiv. Genom vårt medledarskap främjar vi engagemang och lärande.
Din roll
I din roll hos oss utvecklar, planerar och formulerar du strategier för framtida verksamhet vid enheten. I ditt chefskap ansvarar du för verksamhetsplanering, personal och budgetarbete samt uppföljning. Du ansvarar även för att skapa riktning och struktur för enhetens verksamhet och cirka 10 medarbetare.
En framgångsfaktor i ditt ledarskap är lyhördhet och dialog. Du coachar och stödjer dina medarbetare i prioritering för ett högt engagemang mot tydliga resultat. Du arbetar med att sätta riktning i arbetet utifrån omvärldsbevakning så att det långsiktiga behovet hos våra målgrupper möts. Som chef för enheten kommer du att ha ett särskilt ansvar för att styra, utveckla och följa upp arbetet med service och förvaltning av Livsmedelsverkets lokaler och fordon, hyresförhandlingar och hyresavtal, drift och underhåll, intern lokalsamordning, lager- och förrådsförvaltning samt myndighetens systematiska brandskyddsarbete och riskhantering. Arbetet medför vissa resor inom Sverige.
Som enhetschef ingår du i ledningsgruppen för avdelningen för myndighetsstöd. I ett nära samarbete med avdelningschef och de andra enhetscheferna bidrar du till utveckling av avdelningen och hela Livsmedelsverket.
Avdelningen för myndighetsstöd och enheten för lokaler och service
Inom avdelningen för myndighetsstöd ligger ett stort ansvar för de myndighetsgemensamma processerna. Arbetet med dessa processer ägs av enhetschefer och specialister inom enheterna. Vi vill ständigt utveckla våra myndighetsgemensamma processer på ett kostnadseffektivt sätt och ett utifrån-och-in-perspektiv. Till avdelningen hör även enheterna för ekonomi, digitalisering och IT, HR, kommunikation, juridik samt utvärdering och samhällsanalys.
Enheten för lokaler och service är en nyinrättad enhet tillhörande avdelningen för myndighetsstöd. Enheten kommer bland annat att ansvara för drift, underhåll och förvaltning av Livsmedelsverkets lokaler och fordon samt intern service.
Din kompetens
Vi söker dig som har en akademisk utbildning på minst tre år. Du har aktuell, flerårig chefserfarenhet som innefattar kombinationen av ett operativt och ett strategiskt ledarskap samt mångårig erfarenhet av förvaltning av lokaler. Det är positivt om du har erfarenhet av arbete i statsförvaltningen samt förståelse för den politiska struktur som myndigheten verkar inom. För denna roll krävs mycket goda språkkunskaper i svenska och goda kunskaper i engelska i både tal och skrift samt körkort. Det är meriterande om har erfarenhet från arbete i en serviceorganisation liksom erfarenhet av att leda förändringsarbete.
Dina personliga egenskaper
Som person är du trygg i din ledarroll och van vid att skapa tydlighet i riktning och skapa engagemang för din arbetsgrupp. Du trivs med att vara den som bygger och stärker förutsättningar för en lärandekultur och att stödja i prioritering. Du har ett tillitsbaserat ledarskap där du med gott omdöme coachar dina medarbetare att agera ansvarstagande, samarbetsinriktat och utvecklande i arbetet. Du tar initiativ och provar gärna nya arbetssätt vilket bygger på att du är kommunikativ och lyhörd. Du är bekväm i att agera tydliggörande och självständigt, att fatta beslut men också vid att fördela ansvar. Din förmåga att blicka framåt, formulera strategier och se helheter är av största vikt för att du ska blir framgångsrik i chefsrollen hos oss.
Vid vårt urval kommer vi att lägga stor vikt vid de personliga egenskaperna.
Välkommen att kontakta oss
Du är välkommen att kontakta rekryterande chef Mattias Åsander. Representant för Saco-S är Åsa Eneroth och för ST Annie Gozzi. Samtliga nås via vår växel, tel. 018-17 55 00.
Sista ansökningsdag är 2024-11-28. Ansök via platsannonsen på Lediga jobb (livsmedelsverket.se), märk ansökan med diarienummer 2024/03632.
Ansökan ska vara skriven på svenska.
Mer information om tjänsten
Anställningsform: Tillsvidare, heltid. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.
Tillträde: Enligt överenskommelse
Organisationstillhörighet: Avdelningen för myndighetsstöd/enheten för lokaler och service
Placeringsort: Uppsala
All tillsvidareanställd personal vid Livsmedelsverket är krigsplacerad inom myndigheten.
Denna tjänst är placerad i säkerhetsklass och svenskt medborgarskap är därmed ett krav för anställning. En säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med gällande säkerhetsskyddslagstiftning.
Inför intervju
Betyg, intyg och ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.
Vi gör vår bedömning grundat på den information som finns i ansökningshandlingarna, var därför tydlig med att beskriva hur du uppfyller kvalifikationerna.
Välkommen med din ansökan!
Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Om Livsmedelsverket
Livsmedelsverket arbetar för att maten som produceras, säljs och serveras i Sverige ska vara säker och ärlig, för ett samhälle där det är lätt för människor att äta på ett hälsosamt och hållbart sätt,
och en trygg livsmedels- och dricksvattenförsörjning i vardag och kris.
Våra verktyg är kunskap, råd, regler och kontroll.
Totalt är vi cirka 700 medarbetare, varav drygt 390 i Uppsala och ytterligare ca 300 som arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet.