Publicerad: 2024-11-18

Logotyp

Postdoktor

Adress

Uppsala

Anställning

Heltid

Lönetyp

Fast månads- vecko- eller timlön

Institutionen för immunologi, genetik och patologi vid Uppsala universitet har en bred forskningsprofil med starka forskargrupper inriktade på bl.

a cancer, genetiska och autoimmuna sjukdomar. En av de bärande tankarna vid institutionen är att stimulera translationell forskning och därmed främja en närmare samverkan mellan medicinsk forskning och sjukvården. Forskning bedrivs inom sex forskningsprogram: cancerprecisionsmedicin, cancerimmunterapi, genomik och neurobiologi, molekylära verktyg och funktionsgenomik, neuroonkologi och neurodegeneration samt vaskulärbiologi. Delar av verksamheten är även integrerad med avdelningarna för onkologi, klinisk genetik, klinisk immunologi, klinisk patologi och sjukhusfysik vid Akademiska sjukhuset. Institutionen har undervisningsuppdrag på ett antal programutbildningar, fristående kurser och internationella masterprogram inom den medicinska fakulteten och det teknisk-naturvetenskapliga vetenskapsområdet. Institutionen omsätter omkring 550 miljoner kronor, varav ca två tredjedelar är externa forskningsbidrag. Antalet anställda är ca 400, varav ca 100 är doktorander, och det finns totalt över 850 verksamma i arbetsstyrkan. Läs gärna mer om institutionens verksamhet här: http://www.uu.se/medarbetare/institution/immunologi-genetik-och-patologi

Arbetsuppgifter: 
Arbetet omfattar forskning och utveckling inom nuklearmedicin och molekylär avbildning, med fokus på design, radiomärkning, och preklinisk utvärdering av cancer-målsökande radioaktiva läkemedel. De huvudsakliga arbetsuppgifterna inkluderar utveckling och radiomärkning av molekyler för PET- och SPECT-avbildning samt molekylär strålterapi. Uppgifterna innefattar även in vitro- och in vivo-studier av farmakokinetik, toxicitet och terapeutisk effekt, samt ansvar för molekylära och cellulära analyser i relevanta tumörmodeller. Arbetet innefattar handledning av masterstudenter och delaktighet i undervisning inom kurser inom medicinsk nuklidteknik. Personen kommer att ha ansvar för planering och genomförande av projekt, samt säkerställa att arbete utförs i enlighet med strålskyddsföreskrifter.  

Kvalifikationskrav 
Doktorsexamen inom medicinska vetenskaper, där delarbetena omfattat cancermålsökande terapier eller närliggande områden. Examen ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Främst bör den komma ifråga som har avlagt examen för högst tre år sedan. Vid beräkning av ramtiden om tre år är utgångspunkten sista ansökningsdag. Om det finns särskilda skäl kan sådan examen ha avlagts tidigare. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer, etc. 
Certifikat i laboratoriedjursvetenskap och strålskydd samt dokumenterad erfarenhet av arbete med djurmodeller med xenograft-tumörer. Dokumenterad erfarenhet av radiomärkning och in vitro och in vivo-utvärdering av radiofarmaka för PET/SPECT-avbildning och terapi. Erfarenhet av arbete med radioaktiva isotoper (99mTc, 111In, 68Ga, 66Ga, 89Zr, 177Lu, 188Re) och preklinisk läkemedelsutveckling. Erfarenhet av handledning av studenter samt undervisning i nukleärmedicinska ämnen. Goda publiceringsmeriter inom området, inklusive vetenskapliga artiklar och presentationer vid internationella konferenser.  

Önskvärt och/eller meriterande i övrigt: 
Erfarenhet av prekliniska studier inom radionuklidbaserad cancerterapi. Kunskap om utveckling av radionuklidbaserad pretargeting. Förmåga att självständigt leda projekt och stark förmåga att arbeta i team och bidra till tvärvetenskapliga forskningsmiljöer. Förmåga att kommunicera forskningsresultat effektivt genom muntliga presentationer och vetenskapliga publikationer. 

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad i 2 år enligt centralt kollektivavtal med möjlighet till 1 års förlängning. Omfattningen är heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Marika Nestor, marika.nestor@igp.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 4 december 2024, UFV-PA 2024/3796.

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla 7 600 anställda och 53 000 studenter som med nyfikenhet och engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser.


Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet
https://uu.se/om-uu/jobba-hos-oss/


Anställningen kan komma att säkerhetsprövas. Vid säkerhetsprövning är en förutsättning för anställning att sökande blir godkänd.


Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.


Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.
Ansök

Redo för nästa steg i karriären?

Hjälp mig hitta jobb

Rekommenderade jobb i Uppsala

Populära jobb i Uppsala