Publicerad: 2024-11-20

Logotyp

Sjuksköterska välkomnas till Neurosjukvård, Avdelning 133!

Anställning

Heltid

Lönetyp

Fast månads- vecko- eller timlön

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem i Västra Götalandsregionen. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av yttersta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av högsta kvalitet.



Din nya arbetsplats?

Verksamhetsområde Neurosjukvård bedriver högspecialiserad vård för Västra Götaland och Norra Halland, samt länssjukvård för Göteborg och Mölndal.

Verksamheten är organiserad i fyra sektioner: Neurologi, Neurokirurgi, Rehabiliteringsmedicin samt Klinisk neurofysiologi. Avdelning 133 tillhör sektionen för neurologi.

Inom avdelningen bedrivs avancerad vård och utredning för patienter med neurologiska sjukdomar. Vi bedriver både akut och planerad vård och kan erbjuda ett omväxlande arbete. Vi är en del av ett europeiskt referensnätverk för svårbehandlad epilepsi. I Sverige ligger Sahlgrenska Universitetssjukhuset i framkant vad gäller den här typen av vård, liksom vi är ledande inom Europa. Det är många verksamheter inblandade och vården omfattar både kirurgisk och medicinsk behandling. För att veta mer om den avancerade epilepsivården vi bedriver och vårt nya epilepsicentrum se länkarna nedan:

Nytt centrum ska ge bättre epilepsivård - Dagens Medicin

#EUProtects Campaign - EpiCARE European Reference Network for Rare and Complex Epilepsies. (youtube.com)

Vad får du hos oss?

På Avdelning 133 behandlar vi patienter från 16 år och uppåt med varierande och ofta ovanliga diagnoser. Vi erbjuder dig ett omväxlande arbete och kontinuerlig kompetensutveckling. Det ges även stora möjligheter att delta i utvecklingsarbete, både kopplat till patientflöden och till utvecklingsområden. Vi arbetar utifrån Hälsosamt schema vilket bland annat innebär att kvällspass aldrig följs av ett dagspass samt en utbildningsdag per tio-veckorsperiod. Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Vill du veta mer om vilka möjligheter du har att utvecklas tillsammans med oss på Sahlgrenska Universitetssjukhuset, gå in via nedan länk och läs mer om våra karriärutvecklingsmodeller: Karriärutvecklingsmodellen - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Hur ser en vanlig arbetsdag ut?

Som sjuksköterska har du den viktiga rollen som omvårdnadsansvarig för patienten. Dina arbetsuppgifter innebär bland annat att samordna vårdinsatser, arbeta med sjukdomsförebyggande metoder samt att ge handledning och rådgivning till patienten och dess anhöriga. I vår arbetsroll är vi lite av detektiver, då vi arbetar med avancerade utredningar som kräver tålamod och nyfikenhet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis
Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.
Västra Götalandsregionen krigsplacerar alla tillsvidareanställda medarbetare.


Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken https://www.vgregion.se/introduktion.  Du kan även läsa mer i presentation om https://mellanarkiv-offentlig.vgregion.se/alfresco/s/archive/stream/public/v1/source/available/sofia/rs4011-467070786-672/surrogate.




Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.


Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.
Ansök

Redo för nästa steg i karriären?

Hjälp mig hitta jobb

Rekommenderade jobb i Göteborg

Populära jobb i Göteborg