Publicerad: 2024-11-22

Logotyp

Universitetslektor i farmakologi

Anställning

Heltid

Lönetyp

Fast månads- vecko- eller timlön

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Arbetet är förlagt till Sektionen för farmakologi vid Institutionen för neurovetenskap och fysiologi. Vid sektionen arbetar ca 45 personer inklusive nio heltidsanställda lärare varav sex inom området farmakologi och tre inom området farmaci. Vid sektionen bedrivs undervisning på grundläggande och avancerad nivå inom de flesta av Sahlgrenska akademins program samt forskarutbildning. Undervisning ges på svenska och engelska. Forskningen vid sektionen omfattar ett flertal ämnesområden, samtliga med anknytning till farmakologi. För mer information om verksamheten vid sektionen vänligen se:
https://www.gu.se/neurovetenskap-fysiologi/om-oss/farmakologi

Ämne 
Farmakologi 

Ämnesbeskrivning 
Tjänsten avser ämnet farmakologi – läran om läkemedel – varmed avses samtliga delar av ämnet, som till exempel läkemedels verkningsmekanismer, mekanismer för uppkomst av läkemedelsbiverkningar, utvecklandet av nya potentiella farmaka och läkemedels kliniska användande. 

Arbetsuppgifter 
Innehavaren av anställningen ska bedriva forskning som kan hänföras till ämnet och ska kunna generera externa anslag. Innehavaren av anställningen ska kunna undervisa på både svenska och engelska på både grundläggande och avancerad nivå vid samtliga utbildningar där farmakologi utgör en del av undervisningen, dvs de flesta utbildningar vid Sahlgrenska akademin. Därutöver ska innehavaren av anställningen kunna undervisa på kurser som ges inom forskarutbildningen. Innehavaren av anställningen ska även bedriva handledning av doktorander inom ämnet. Som innehavare av anställningen får man utföra vissa för sektionen gemensamma administrativa uppdrag, främst kursledning men även institutions- och akademigemensamma uppdrag. Innehavaren av anställningen förväntas även på sikt kunna axla ledningsuppdrag. Dessa kan återfinnas inom sektionen, institutionen eller fakulteten. 

Behörighet 
Behörighet för anställning som lärare regleras i Högskoleförordningen och Göteborgs universitets anställningsordning. 

För anställningen krävs avlagd doktorsexamen och visad pedagogisk skicklighet. Förmåga att kunna undervisa på både svenska och engelska är också ett krav.

Bedömningsgrunder 
Bedömningsgrunder för anställning som lärare regleras i Högskoleförordningen och Göteborgs universitets anställningsordning.

I första hand viktas vetenskaplig skicklighet: omfattning och kvalité på vetenskapliga publikationer, förmåga att attrahera externa medel, postdoktorvistelse, medverkan i vetenskapliga råd och doktorandhandledning.

I andra hand viktas pedagogisk skicklighet: undervisningserfarenhet, undervisningsförmåga, kursansvar, utveckling av pedagogik och pedagogiskt material, ämnesansvar, handledning av studenter.

I tredje hand viktas administrativ skicklighet inom både forskning och pedagogik.

I fjärde hand viktas förmåga till samarbete och samverkan samt förtroende- och ledningsuppdrag: omvärldsuppdrag, chefskap, kommittéeuppdrag, omvärldskontakter, populärvetenskaplig kommunikation och interaktion.

Anställning 
Tillsvidareanställning med omfattning heltid (100%). Tillträde enligt överenskommelse. Placering vid Institutionen för neurovetenskap och fysiologi. 

Kontaktuppgifter för anställningen 
Michael Winder, sektionschef, professor. michael.winder@pharm.gu.se tel 031-7863477
Elias Eriksson, bitr sektionschef, professor. elias.eriksson@neuro.gu.se tel 031-7863430

Fackliga organisationer 
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande

Ansökan
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökan ska utformas enligt Sahlgrenska akademins anvisningar för läraranställningar: Sahlgrenska akademins anvisningar för läraranställningar.

Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. Notera särskilt att följande dokument ska bifogas:


• Doktorsexamensbevis (på svenska eller engelska)
• Forskningsplan
• Max 10 vetenskapliga skrifter i fulltext som sökande särskilt önskar åberopa
• Övriga intyg / bevis / betyg som styrker sökandes kvalifikationer

Det material som inte kan bifogas ansökan digitalt ska märkas tydligt med referensnummer PAR 2024/1023 och skickas till:

Göteborgs universitet
Sahlgrenska akademin
HR-avd
Box 400
405 30 Göteborg

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska då den kan komma att granskas av internationella sakkunniga med engelska som arbetsspråk.

Ansökan ska vara inkommen senast: 10 januari 2025

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.
Ansök

Redo för nästa steg i karriären?

Hjälp mig hitta jobb

Rekommenderade jobb i Göteborg

Populära jobb i Göteborg