Publicerad: 2024-12-05

Logotyp

Universitetslektor i freds- och konfliktforskning

Adress

Uppsala

Anställning

Heltid

Lönetyp

Fast månads- vecko- eller timlön

Institutionen för freds- och konfliktforskning grundades 1971 med syftet att bedriva forskning och erbjuda utbildning inom området fred- och konfliktstudier.

Institutionen är en ung, dynamisk och internationell arbetsplats med ca 90 medarbetare och ca 300–400 studenter från hela världen.

Ämnet freds- och konfliktforskning vid Uppsala universitet består av studiet av våldsamma konflikters uppkomst, utveckling och lösning. Utbildning och forskning vid institutionen är problemstyrd och fokus ligger på att förklara empiriska fenomen och deras mönster genom att teori, metoder och empirisk forskning integreras. Mer om institutionens verksamhet finns på www.uu.se/en/department/peace-and-conflict-research/.

Arbetsuppgifter
I anställningen ingår undervisning, examination, forskning och administration. Till undervisning räknas kursansvar, kursadministration och handledning. Till arbetsuppgifterna hör också att aktivt ansöka om externa forskningsmedel och att följa utvecklingen inom det egna ämnesområdet och den samhällsutveckling i övrigt som har betydelse för lärarens arbete vid universitetet. Dessutom ingår också att aktivt delta i institutionens forskningsmiljöer och seminarieverksamheter. Ledningsuppdrag, pedagogiska uppdrag och andra uppdrag inom institutionens, fakultetens och universitets kollegiala organ kan komma att ingå i arbetsuppgifterna.

Behörighetskrav
Behörig att anställas som universitetslektor är den som har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskapliga kompetens, visat pedagogisk skicklighet, har förmåga att samarbeta och i övrigt uppfyller de krav på lämplighet som behövs för att fullgöra arbetsuppgifterna väl.

Det krävs att den pedagogiska skickligheten, den vetenskapliga kompetensen och yrkesskickligheten är relevant för anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen.

För närvarande sker all undervisning vid institutionen på engelska, liksom de flesta seminarier och möten. Dokumenterad förmåga att skriva och undervisa på engelska är ett krav. Svenska språkkunskaper är inte ett krav för anställningen. Enligt språklagen är svenska huvudspråket för offentlig verksamhet. Eftersom Uppsala universitet är en statlig myndighet är många administrativa möten och dokument på svenska, och översättningar kan inte alltid göras som rutin. Det är därför önskvärt att en anställd så snart som möjligt lär sig svenska för att fullt ut kunna bidra till den kollegiala verksamheten vid Uppsala universitet.

Ansökningsförfarande:
Fullständig ansökan ska inges via Uppsala universitets rekryteringssystem och omfatta:

Ansökningsbrev
Bilageförteckning
Curriculum Vitae
Redovisning av vetenskapliga meriter
Publikationsförteckning
Redovisning av pedagogiska meriter
Redovisning av övriga meriter
En tydlig redovisning av omfattningen av den sökandes undervisningserfarenhet, uttryckt i antal timmar
Vetenskapliga (max 10) och eventuella pedagogiska arbeten som åberopas
Lista med referenspersoner (namn, kontaktuppgifter, tidigare arbetsrelation)

Instruktioner för utformning av ansökan finns i Samhällsvetenskapliga fakultetens kompletterande riktlinjer till universitetets anställningsordning (avsnitt 7a).

OBS! Ansökan samt bilagor ska skickas in elektroniskt i rekryteringssystemet Varbi. Eventuellt åberopade publikationer som inte finns i elektroniskt format skickas i tre exemplar till Samhällsvetenskapliga fakulteten, Uppsala universitet, Box 256, 751 05 Uppsala. Märk försändelsen med dnr UFV-PA 2024/3881.

För ytterligare information se Anställningsordning för Uppsala universitet och avsnitt 2d i Samhällsvetenskapliga fakultetens kompletterande riktlinjer till universitetets anställningsordning.

Om anställningen
Anställningen är tillsvidare, provanställning kan tillämpas. Omfattningen är heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Prefekt, Ashok Swain, tele: 018 - 471 471 76 53, e-post: ashok.swain@pcr.uu.se

Frågor om anställningsförfarandet kan ställas till: fakultetshandläggare Carina Westerdahl, e-post samfak@samfak.uu.se

Välkommen med din ansökan senast 30 januari 2025, UFV-PA 2024/3881.
Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla 7 600 anställda och 53 000 studenter som med nyfikenhet och engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser.


Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet
https://uu.se/om-uu/jobba-hos-oss/


Anställningen kan komma att säkerhetsprövas. Vid säkerhetsprövning är en förutsättning för anställning att sökande blir godkänd.


Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.


Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.
Ansök

Redo för nästa steg i karriären?

Hjälp mig hitta jobb

Rekommenderade jobb i Uppsala

Populära jobb i Uppsala