Publicerad: 2024-12-06

Logotyp

Postdoktor i förbränningsfysik och kemi

Adress

Lund

Anställning

Heltid

Lönetyp

Fast månads- vecko- eller timlön

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Beskrivning av arbetsplatsen
Division of Combustion Physics är väletablerad och internationellt erkänd för sin spetskompetens inom mätning och utveckling av förbränningsapplikationer relaterade till mark- och rymdförbränningsmotorer och energiproduktion.

Fysiska institutionen bedriver ett brett spektrum av forskning, tillsammans med andra institutioner inom Tekniska fakulteten. Vår forskningsanläggning byggdes 2001 och stödjer för närvarande ett 60-tal forskares arbete. http://www.forbrf.lth.se/english/

Kravprofil

Ämnesbeskrivning
Vid avdelningen för förbränningsfysik rekryteras nu en postdoc för Europeiska unionens projekt CAIPIRINH3A. Huvudmålet med forskningen som utförs vid vår avdelning inom detta projekt är att tillhandahålla en detaljerad kinetisk mekanism och utföra tillförlitliga modelleringsstudier för NOx-förutsägelse och kontroll i NH3-förbränningsapplikationer. Experimentella resultat som används för att validera den numeriska modellen kommer att baseras på flamstrukturmätningar av NH3-flammor vid atmosfärstryck med användning av Raman-spektroskopi arrangerad med flera laserstrålepassager för hög detektionskänslighet, såväl som tidsupplöst optisk emissionsspektroskopi från ammoniakflammor efter en enda puls nanosekundsurladdning. Den validerade mekanismen kommer att införlivas i dedikerade globala lösare (inkluderande plasmaeffekter) som kommer att användas för att beräkna grundläggande förbränningsegenskaper hos ammoniak/luftblandning med och utan plasma. Den kinetiska modellen kommer att testas mot resultat från dessa experiment, andra resultat som erhållits av projektpartnerna och litteraturdata och kommer att ge ut olika egenskaper för NH3-förbränning, inklusive förbränningshastigheter, antändningsfördröjningstider, artprofiler i lågor, kemiluminescens i termisk och plasmapåverkad lågor.

Arbetsuppgifter
De huvudsakliga uppgifterna i en postdoktorandtjänst är att bedriva forskning. Undervisning kan också ingå, dock högst 20 % av arbetstiden. Tjänsten ska innehålla möjlighet till tre veckors utbildning i högskolepedagogik.

Arbetsuppgifterna kommer att omfatta:

Forskning inom ämnesområdet
Handledning av examensarbeten och doktorander
Aktivt söka externa forskningsmedel
Samverkan med industrin och samhället i stort
Administration relaterad till ovan angivna arbetsuppgifter

Kvalifikationskrav
För anställning till en postdoktorandtjänst krävs att den sökande har en doktorsexamen, eller en internationell examen som bedöms likvärdig med en doktorsexamen, inom anställningens ämne, avlagd senast tre år före anställningsbeslut. Under särskilda omständigheter kan doktorsexamen ha avlagts tidigare.

Ytterligare krav:

Mycket goda muntliga och skriftliga kunskaper i engelska.
Erfarenhet av laboratorieförsök vid förbränning.
Erfarenhet av utveckling och validering av detaljerade kinetiska modeller
Erfarenhet av plasmamodellering
Förmåga att självständigt utforma och genomföra forskningsprojekt relaterade till flamstudier.
Forskningen är till stor del tvärvetenskaplig och en bred kompetensprofil och erfarenheter från relevanta områden inom fysik och kemi är av särskilt värde.

För annonsen i sin helhet vänligen se: https://lu.varbi.com/what:job/jobID:777025/
LTH – Lunds Tekniska Högskola – är den tekniska fakulteten vid Lunds universitet. På LTH utbildar vi människor, bygger kunskap för framtiden och arbetar hårt för att utveckla samhället. Vi skapar utrymme för briljant forskning och inspirerar till kreativ utveckling av teknik, arkitektur och design. Här läser närmare 10 000 studenter. Varje år publicerar våra forskare – varav många verkar inom världsledande profilområden – omkring 100 avhandlingar och 2 000 vetenskapliga rön. En rad forskningsresultat och studentarbeten förädlas till innovationer. Tillsammans utforskar och skapar vi – till nytta för världen.

Fysiska institutionen är en av Lunds universitets största institutioner med cirka 400 anställda. Vid institutionen finns sju forskningsavdelningar och ett antal större centrumbildningar. Forskningen vid institutionen täcker ett brett spektrum av modern fysik. www.fysik.lu.se.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.
Ansök

Redo för nästa steg i karriären?

Hjälp mig hitta jobb

Rekommenderade jobb i Lund

Populära jobb i Lund