Publicerad: 2024-12-17

Logotyp

Doktorand i Teknisk vattenresurslära

Adress

Lund

Anställning

Heltid

Lönetyp

Fast månads- vecko- eller timlön

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Doktorand i Teknisk vattenresurslära med inriktning på akvatisk ekologi och biodiversitet
Beskrivning av arbetsplatsen

Avdelningen för teknisk vattenresurslära, inom institutionen för bygg- och miljöteknologi, bedriver forskning och undervisning kring hur vatten rör sig genom naturliga och konstruerade system ur ett ingenjörsperspektiv.

Detta inkluderar, men är inte begränsat till, förståelse och modellering av komponenterna i det hydrologiska kretsloppet samt geospatial modellering av vattenkvalitet och kvantitet i jordbrukssystem. Avdelningen har runt 35 anställda, och total 20 doktorander. Den erbjudna doktorandtjänsten kommer att ingå i vattenkvalitetsgruppen. 

Avdelningen för teknisk vattenresurslära är en stimulerande och mångfaldig arbetsplats med doktorander, postdoktorer och lärare från många delar av världen. Här bedrivs forskning och undervisning i ett öppet och progressivt klimat, i samarbeten med nationella samt internationella partners inom akademi och industri. Arbetsmiljön präglas av hängivenhet, samverkan, kreativitet och personligt ansvar.

Projektbeskrivning

Tjänsten är en del av EU projektet CyaNoServices. Projektet leds av ett internationellt team av forskare med tvärvetenskaplig forskningsexpertis för att förstå tre nyckelaspekter kopplat till blomningar av cyanobakterier: orsaker till blombildning, påverkan på biologisk mångfald och ekosystemtjänster samt förvaltning genom hållbara och teknikbaserade lösningar.

Du kommer att vara en del av teamet i detta multidisciplinära internationella projekt som bidrar till en bättre förståelse av skadliga cyanobakteriers roll i akvatiska ekosystem och interaktioner mellan det akvatiska-terrestra gränssnittet inklusive tillhandahållandet av viktiga ekosystemtjänster.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifter är huvudsakligen kopplat till att bedriva forskning inom projektet, och omfattar bland annat insamling av data genom provtagning och genomförande av experiment såsom fytoplanktonstudier, cyanotoxinutredning, statistiska analyser och modellering av data samt att skriva vetenskapliga artiklar. Ditt arbete inkluderar också interaktion med intressenter, till exempel att intervjua och kommunicera med lantbrukare och andra intressenter.

Detta är ett tvärvetenskapligt projekt och du kommer även att vara engagerad i biodling och pollineringsstudier. Du kommer att få möjlighet att besöka Danmark, Spanien och Brasilien för fältarbete och samarbete med projektpartners och uppleva deras olika arbetsmiljöer.

Vidare ingår forskarutbildningskurser relaterade till forskarutbildningen i tjänsten. Arbetsuppgifterna kan även omfatta undervisning och andra institutionsuppgifter (högst 20 %). Du kommer också att ges möjligheter att ansluta till vattenbranschen och arbeta med digital transformation för övervakning och förvaltning av vattenkvalitet.

Behörighet

Grundläggande behörighet till utbildning på forskarnivå har den som har:

avlagt examen på avancerad nivå eller 
fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå eller
på något annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.

Kraven på särskild behörighet för teknisk vattenresurslära uppfyller den som har:

minst 120 högskolepoäng inom ämnesområdet för utbildning på forskarnivå varav minst 75 högskolepoäng på avancerad nivå med relevans för ämnesområdet, eller 
civilingenjörsexamen i väg- och vattenbyggnad, ekosystemteknik, samhällsbyggnadsteknik eller motsvarande

Övriga krav

Goda kunskaper i engelska, i tal och skrift.
Dokumenterad erfarenhet av akvatisk ekologi, biologi eller vattenresursteknik.
Erfarenhet av att genomföra självständigt arbete i laboratoriet eller i fält.

För annonsen i sin helhet vänligen se: https://lu.varbi.com/se/what:job/jobID:779777/
LTH – Lunds Tekniska Högskola – är den tekniska fakulteten vid Lunds universitet. På LTH utbildar vi människor, bygger kunskap för framtiden och arbetar hårt för att utveckla samhället. Vi skapar utrymme för briljant forskning och inspirerar till kreativ utveckling av teknik, arkitektur och design. Här läser närmare 10 000 studenter. Varje år publicerar våra forskare – varav många verkar inom världsledande profilområden – omkring 100 avhandlingar och 2 000 vetenskapliga rön. En rad forskningsresultat och studentarbeten förädlas till innovationer. Tillsammans utforskar och skapar vi – till nytta för världen.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.
Ansök

Redo för nästa steg i karriären?

Hjälp mig hitta jobb

Rekommenderade jobb i Lund

Populära jobb i Lund