Publicerad: 2025-01-30

Logotyp

Doktorand

Adress

Uppsala

Anställning

Heltid

Lönetyp

Fast månads- vecko- eller timlön

Institutionen för husdjurens biovetenskaper
På institutionen för Husdjurens Biovetenskaper sker undervisning och forskning i områden från molekylära mekanismer och mikrobiologi till hela djurens struktur och funktion. Våra huvudsakliga ämnen är anatomi, fysiologi, biokemi, patologi, farmakologi, toxikologi, genetik, avel, immunologi, bakteriologi, virologi, parasitologi, epizootologi, komparativ medicin, livsmedelssäkerhet, bioinformatik och One Health. Vår forskning omfattar produktionsdjur, sällskapsdjur, försöksdjur och vilda djur.

Mer information om institutionen/avdelningen:  https://www.slu.se/institutioner/husdjurens-biovetenskaper/

 Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom SLU på https://www.slu.se/om-slu/jobba-pa-slu/

Förhindra spridning av Afrikansk svinpest till grisar via matavfall
Forskarutbildningsämne: Veterinärmedicinsk vetenskap

Innehållsbeskrivning:
Inom området Veterinär Folkhälsovetenskap bedrivs inom-och tvärvetenskaplig forskning i olika delar av världen med övergripande mål att skapa en god hälsa för djur och människor. Det övergripande syftet med doktorandprojektet är att stärka skyddet av Sveriges grisproduktion mot Afrikansk svinpest (ASF). Detta är ett tvärvetenskapligt samarbete mellan Sveriges grisföretagare och forskare inom veterinärmedicin och sociologi vid SLU. Projektet fokuserar på hanteringen av matavfall i Sverige som bedöms vara den största risken för framtida utbrott av ASF. Inom projektet kommer datainsamling ske genom intervjuer och enkäter. Datan kommer analyseras med statistiska och kvalitativa analyser och även riskmodellering kommer utföras. En viktigt del av projektet består av samverkan med intressenter för att öka förståelsen för nuvarande praxis för hantering av matavfall och vilka risker den utgör för spridning av svinpest. 

Kvalifikationer:
Till denna tjänst söker vi en veterinär, agronom eller person med annan relevant grundutbildning på mastersnivå med intresse för smittskydd, djursjukdomar och folkhälsovetenskap samt med en god förmåga att arbeta självständigt och i team.

Eftersom projektet är ett tvärvetenskapligt samarbete mellan veterinärmedicin och sociologi, behöver doktoranden ha intresse för tvärvetenskapliga metoder, särskilt i relation till människors beteende och samhällspraxis som påverkar riskhantering. 

Erfarenhet av arbete med datainsamling från olika källor (t.ex. intervjuer, observationer, enkäter) är meriterande. Vidare är erfarenhet av formell riskbedömning och riskmodellering meriterande. 

B-körkort är ett krav liksom att kunna uttrycka sig flytande i tal och skrift på svenska och engelska.

Placering:           
Uppsala

Försörjningsform:
Anställning som doktorand 4 års utbildning.

Omfattning:
100%

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Ansökan
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen senast den 2025-02-28.

För att vara behörig till utbildning på forskarnivå krävs avlagd examen på avancerad nivå eller minst fyra års heltidsstudier varav minst ett år på avancerad nivå.

Urval bland de behöriga sökande baseras på: skriftlig ansökan inklusive meritförteckning; examensarbete, kopior av examensbevis och registerutdrag från tidigare studier på grund- och avancerad nivå vid universitet eller högskola, två personliga referenser, kunskaper i engelska. Mer information om krav på engelskakunskaper finns på följande sida:https://www.slu.se/utbildning/program-kurser/forskarutbildning/att-bli-doktorand/

Observera att den/de sökande som blir kallade till intervju ska lämna in vidimerade kopior av examensbevis, eller motsvarande, och registerutdrag från tidigare studier på grund- och avancerad nivå vid universitet eller högskola, samt att de sökande som har utländskt medborgarskap också ska lämna in en vidimerad kopia av den sida i passet som innehåller foto och personinformation.

Anställningen erbjuds den som efter en kvalitativ helhetsbedömning anses ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla aktuella arbetsuppgifter samt bidra till en positiv utveckling av verksamheten. SLU är en jämställd arbetsgivare.

Läs mer om SLU:s forskarutbildning på www.slu.se/utbildning/program-kurser/forskarutbildning/

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/


Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) har en nyckelroll i utvecklingen för hållbart liv, grundad i vetenskap och utbildning. Genom vårt fokus på samspelen mellan människa, djur och ekosystem och ett ansvarsfullt brukande av naturresurserna bidrar vi till en hållbar samhällsutveckling och goda livsvillkor på vår planet. Huvudorter är Alnarp, Umeå och Uppsala, men verksamhet bedrivs också på forskningsstationer, försöksparker och utbildningsorter i hela landet.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden. Vi arbetar för en jämställd och inkluderande arbetsmiljö där öppna samtal mellan människor med olika erfarenheter lägger grunden för vetenskaplighet, kreativitet och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och perspektiv att söka den aktuella anställningen.
Ansök

Redo för nästa steg i karriären?

Hjälp mig hitta jobb

Rekommenderade jobb i Uppsala

Populära jobb i Uppsala