Publicerad: 2025-02-05
Adjungerad adjunkt inom drycker och värdskap, deltid 25-35 %
Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.
Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.
Är du intresserad av att veta mer? https://www.umu.se/jobba-hos-oss/om-universitetet-som-arbetsplats/
Institutionen för Kost- och måltidsvetenskap söker en adjungerad universitetsadjunkt inom drycker och värdskap.
Anställningen är en tidsbegränsad anställning på deltid (25 - 35 %) under perioden 1 juni 2025 - 31 maj 2027 eller enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag är den 26 februari 2025.
Huvudsakliga arbetsuppgifter
De huvudsakliga arbetsuppgifterna består av undervisning inom de professionsnära inslagen inom Gastronomiprogrammet samt fristående kurser inom drycker.
I arbetsuppgifterna ingår planering, genomförande, utvärdering och rapportering av undervisning i kurser och program.
Undervisningen omfattas främst av praktiska moment kopplat till dryck och matsalshantverk, men även föreläsningar, seminarier, handledning och teoretiska examinationer i form av PM och rapporter ingår. Undervisningen kommer främst att omfatta ämnesområden relaterade till vin- och dryckeskunskap, vinprovningsmetodik och matsalshantverk.
Tjänstgöringsort är Umeå. Undervisningen sker både på campus och på distans via lärplattform (Canvas).
Behörighet
Enligt Anställningsordningen för lärare vid Umeå universitet är den behörig att anställas som universitetsadjunkt som har examen på lägst magisternivå eller har någon annan yrkesskicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen.
Bedömningsgrunder och avvägning mellan bedömningsgrunderna
Som bedömningsgrund för den nu aktuella anställningen gäller i första hand graden av sådan skicklighet som utgör krav för behörighet för anställningen.
Särskild vikt kommer att läggas vid kompetens inom olika vinstilar och drycker samt kunskaper om världens vinområden.
Stor vikt kommer att läggas vid prövningen av de erfarenhetsbaserade kunskaper inom matsalshantverk som inkluderar bland annat dryckeskunskap och serveringserfarenhet.
Meriterande är erfarenhet av undervisning inom ovan nämnda ämnesområde samt förmågan att variera undervisningsmetoder och examinationsformer i relation till förväntade studieresultat och ämnets karaktär.
God administrativ förmåga är meriterande. En allmän bedömningsgrund för lärare vid Umeå universitet är såväl god samarbetsförmåga, som den kompetens och lämplighet i övrigt som behövs för att fullgöra arbetsuppgifterna väl.
Om anställningen
Den som anställs som adjungerad universitetsadjunkt ska ha sin huvudsakliga yrkesverksamhet utanför högskolan. Innan anställningen ingås ska en skriftlig överenskommelse om villkoren för anställningen mellan universitetet och huvudarbetsgivaren upprättas. En förutsättning för anställningen är således att huvudarbetsgivaren tillåter den sökande att adjungeras med en omfattning på 25–35% vid universitetet.
Din ansökan
Du ansöker via vårt rekryteringssystem Varbi senast 26 februari 2025. Logga in och sök via knappen längst ner på sidan.
I rekryteringsprocessen kan det bli aktuellt med intervju, arbetsprov och referenstagning.
Mer om oss
Institutionen för Kost- och måltidsvetenskap utbildar studenter på både grundläggande och avancerad nivå för flera olika professioner med kost- och måltidsvetenskap som bas. Vår forskning är huvudsakligen inriktad mot tvärvetenskapliga aspekter av mat och måltider. Institutionen har ett 50-tal medarbetare. Besök gärna vår hemsida för ytterligare information, https://www.umu.se/institutionen-for-kost-och-maltidsvetenskap/.
Välkommen med din ansökan!
Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.
Är du intresserad av att veta mer? https://www.umu.se/jobba-hos-oss/om-universitetet-som-arbetsplats/
Institutionen för Kost- och måltidsvetenskap söker en adjungerad universitetsadjunkt inom drycker och värdskap.
Anställningen är en tidsbegränsad anställning på deltid (25 - 35 %) under perioden 1 juni 2025 - 31 maj 2027 eller enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag är den 26 februari 2025.
Huvudsakliga arbetsuppgifter
De huvudsakliga arbetsuppgifterna består av undervisning inom de professionsnära inslagen inom Gastronomiprogrammet samt fristående kurser inom drycker.
I arbetsuppgifterna ingår planering, genomförande, utvärdering och rapportering av undervisning i kurser och program.
Undervisningen omfattas främst av praktiska moment kopplat till dryck och matsalshantverk, men även föreläsningar, seminarier, handledning och teoretiska examinationer i form av PM och rapporter ingår. Undervisningen kommer främst att omfatta ämnesområden relaterade till vin- och dryckeskunskap, vinprovningsmetodik och matsalshantverk.
Tjänstgöringsort är Umeå. Undervisningen sker både på campus och på distans via lärplattform (Canvas).
Behörighet
Enligt Anställningsordningen för lärare vid Umeå universitet är den behörig att anställas som universitetsadjunkt som har examen på lägst magisternivå eller har någon annan yrkesskicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen.
Bedömningsgrunder och avvägning mellan bedömningsgrunderna
Som bedömningsgrund för den nu aktuella anställningen gäller i första hand graden av sådan skicklighet som utgör krav för behörighet för anställningen.
Särskild vikt kommer att läggas vid kompetens inom olika vinstilar och drycker samt kunskaper om världens vinområden.
Stor vikt kommer att läggas vid prövningen av de erfarenhetsbaserade kunskaper inom matsalshantverk som inkluderar bland annat dryckeskunskap och serveringserfarenhet.
Meriterande är erfarenhet av undervisning inom ovan nämnda ämnesområde samt förmågan att variera undervisningsmetoder och examinationsformer i relation till förväntade studieresultat och ämnets karaktär.
God administrativ förmåga är meriterande. En allmän bedömningsgrund för lärare vid Umeå universitet är såväl god samarbetsförmåga, som den kompetens och lämplighet i övrigt som behövs för att fullgöra arbetsuppgifterna väl.
Om anställningen
Den som anställs som adjungerad universitetsadjunkt ska ha sin huvudsakliga yrkesverksamhet utanför högskolan. Innan anställningen ingås ska en skriftlig överenskommelse om villkoren för anställningen mellan universitetet och huvudarbetsgivaren upprättas. En förutsättning för anställningen är således att huvudarbetsgivaren tillåter den sökande att adjungeras med en omfattning på 25–35% vid universitetet.
Din ansökan
Du ansöker via vårt rekryteringssystem Varbi senast 26 februari 2025. Logga in och sök via knappen längst ner på sidan.
I rekryteringsprocessen kan det bli aktuellt med intervju, arbetsprov och referenstagning.
Mer om oss
Institutionen för Kost- och måltidsvetenskap utbildar studenter på både grundläggande och avancerad nivå för flera olika professioner med kost- och måltidsvetenskap som bas. Vår forskning är huvudsakligen inriktad mot tvärvetenskapliga aspekter av mat och måltider. Institutionen har ett 50-tal medarbetare. Besök gärna vår hemsida för ytterligare information, https://www.umu.se/institutionen-for-kost-och-maltidsvetenskap/.
Välkommen med din ansökan!
Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.