Publicerad: 2025-04-03

Logotyp

4 Amanuenser till arkeologiskt arbete i Uppåkra

Adress

Lund

Anställning

Deltid

Lönetyp

Fast månads- vecko- eller timlön

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Beskrivning av arbetsplatsen
Det arkeologiska projektet Uppåkra – Hallen på höjden, som drivs av Institutionen för arkeologi och antikens historia vid Lunds universitet, undersöker den hallbyggnad som identifierats på centralplatsen.

Fyndrika lager från järnålder undersöks och dokumenteras under ett tält i ett team bestående av en projektledare i fält, arkeologer, en digital arkeolog, en stratigraf, en osteolog och en miljöarkeolog. I anslutning till grävningen finns en etablering av bodar med arbetsutrymmen, omklädningsrum och matsal.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet och erbjuder goda anställningsvillkor.
Med en anställning som amanuens får du som student en möjlighet att förena studier med arbete för att komplettera dina teoretiska kunskaper med praktisk arbetslivserfarenhet inom akademin.

Läs mer på universitets webbplats om atthttps://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss.

Arbetsuppgifter
Som amanuens kan dina arbetsuppgifter variera, men du måste studera vid den fakultet där arbetet ska bedrivas och arbetsuppgifterna ska ge en inblick i den akademiska världen.

Arbetsuppgifterna för denna anställning innefattar:
- stöd i forskning inom projektet Uppåkra – Hallen på höjden

Dina arbetsuppgifter kommer att bestå i att stödja den arkeologiska processen genom vattensållning, fyndtvätt och i viss mån registrering. Arbetet kommer att utföras under överinseende av projektmedarbetare och i samarbete med projektets forskargrupp.

Kvalifikationer
Behörig att anställas som amanuens är den som aktivt bedriver studier på grund- eller avancerad nivå vid aktuell fakultet och som ännu inte tagit ut sin examen.

Krav för anställningen är att du:

- läser en utbildning vid Humanistiska och teologiska fakulteterna vid Lund universitet
- har en slutförd kandidatkurs i arkeologi eller motsvarande ämne
- har goda kunskaper i svenska, i tal och skrift
- har god samarbetsförmåga
- har god förmåga att arbeta självständigt

Meriterande för anställningen är att du:

- specialiserade dig på skandinavisk järnålder inom ramen för din kandidatuppsats

Övrigt
Anställningen är tidsbegränsad under perioden 2025-05-01–-2025-09-30 och avser omfattning på 25% av heltid. Anställningen omfattas av flextidsavtalet. Arbetet kommer att utföras i Uppåkra (utanför Staffanstorps kommun)

Anställningen får inte påverka amanuensens studier negativt och får inte kombineras med andra anställningar. Bestämmelser gällande utbildningsanställning som amanuens finns i Högskoleförordningen (SFS 2017:284), 5 kap 8-12 §§.

Så här söker du
Ansökan görs i Lunds universitets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla CV samt personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Du behöver även bifoga utdrag från LADOK som intygar din behörighet. Ansökan bör även innehålla övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).

Om Humanistiska och teologiska fakulteterna

Humanistiska och teologiska fakulteterna har åtta institutioner och bedriver en stor och varierad verksamhet inom forskning och utbildning. Vi har ca 700 anställda och ca 4 000 helårsstudenter.

Om Institutionen för arkeologi och antikens historia

Institutionen för arkeologi och antikens historia vid Lunds universitet är en av de äldsta och största arkeologiska institutionerna i Sverige och erbjuder en vital miljö för forskning och undervisning.

Institutionen består av fyra ämnen: antikens kultur och samhällsliv, arkeologi, historisk arkeologi och historisk osteologi, vilka delvis arbetar med olika källmaterial, metoder och teoretiska perspektiv.

Detta är institutionens styrka ur både forsknings- och utbildningssynpunkt. Våra studenter kombinerar ofta våra olika ämnen i sina studier för att få en personligt anpassad examen.



Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.
Ansök

Redo för nästa steg i karriären?

Hjälp mig hitta jobb

Rekommenderade jobb i Lund

Populära jobb i Lund