Publicerad: 2025-04-15

Logotyp

Biträdande forskare inom Lung- och infektionsmedicin

Adress

Lund

Anställning

Deltid

Lönetyp

Fast månads- vecko- eller timlön

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.




Beskrivning av arbetsplatsen
Anställningen kommer vara delad mellan två forskargrupper ledda av Lisa Påhlman respektive Arne Egesten.

I grupperna ingår kliniska doktorander samt två postdoktorala forskare. I forskningsprojektet studeras hur det medfödda immunförsvaret i luftvägarna reglerar luftvägsinflammation, i synnerhet muciners roll. Forskningsprojektet använder experimentella sjukdomsmodeller men analyserar också kliniska prover från patienter. Vi är nu i behov av ytterligare en biträdande forskare för att bedriva dessa studier. Arbetet kommer att bedrivas i ett nätverk av flera interagerande forskargrupper där man delar teknikplattformar samt har regelbundna seminarier. Forskningen sker vid Biomedicinskt centrum i Lund (BMC), i nära anslutning till Skånes universitetssjukhus i Lund.

Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra. Vi arbetar ständigt för att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Vi har även ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid. Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Vi söker en person för att arbeta med följande arbetsuppgifter:

- In vitro modeller av luftvägsinflammation
- Design och planering av studier
- Experimentellt arbetet
- Analys och sammanställning av experimentella data
- Författande av manuskript
- Handledning av studenter
- Föredrag i samband med forskningsseminarier

Även andra arbetsuppgifter kan komma att ingå.

Kvalifikationer
Krav för anställningen är:

- Doktorsexamen inom relevant område t ex Medicin, Biomedicin, Molekylärbiologi eller motsvarande.
- Breda kunskaper avseende immunsystemets funktion, i synnerhet muciners immunbiologi i luftvägarna.
- Dokumenterad erfarenhet av mucin-karakterisering
- Förmåga att arbeta självständigt och analytiskt
- Bra kommunikativ förmåga
- Goda kunskaper i engelska (både i skrift och tal)

Meriterande för anställningen är:

- Postdoktoral utbildning inom lung- och allergiforskning
- Erfarenhet och färdigheter i cellbiologiska metoder (t ex cellodling och flödescytometri)
- Erfarenhet och färdigheter i immunologiska och proteinkemiska metoder (t ex ELISA, SDS-PAGE och western blot)

Övrigt
Anställningen tidsbegränsas enligt Särskild visstidsanställning SÄVA 5§ p1 LAS och är på heltid. Önskat tillträdesdatum är 2025-06-19 eller enligt överenskommelse med slutdatum 2026-06-17.

Så här söker du
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)

Institutionen för kliniska vetenskaper i Lund (IKVL) är en av sex institutioner vid medicinska fakulteten. Institutionen har ett brett samarbete, såväl inom fakulteten som inom andra enheter vid universitet. IKVL har även ett väl utvecklat samarbete med Skånes universitetssjukhus (SUS) och Region Skåne samt det omgivande samhället och näringslivet. Detta för att främja klinisk och experimentell translationell forskning, utveckling och utbildning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.
Ansök

Redo för nästa steg i karriären?

Hjälp mig hitta jobb

Rekommenderade jobb i Lund

Populära jobb i Lund