Publicerad: 2025-04-16

Logotyp

Samordnare för pedagogiskt stöd för studenter med funktionsnedsättning

Anställning

Heltid

Lönetyp

Fast månads- vecko- eller timlön

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Samordnare för pedagogiskt stöd för studenter med funktionsnedsättning
Utbildningsenheten vid Gemensamma Förvaltningen söker en samordnare. Vill du arbeta med att samordna pedagogiskt stöd för studenter med funktionsnedsättning vid universitetet? Har du dessutom utbildning på högskolenivå och erfarenhet inom detta område - då hoppas vi att du söker denna tjänst hos oss!

Utbildningsenheten är en av tio enheter inom universitetets gemensamma förvaltning och vid enheten arbetar cirka 100 personer. Inom enheten arbetar vi utifrån värdeorden öppenhet, samarbete, professionalitet och tydlighet för att skapa en god arbetsmiljö med ett respektfullt och trevligt klimat mellan kollegor. Utbildningsenheten är sedan 2017 HBTQ-certifierade och sedan 2021 HBTQI-certifierade.

Tjänsten är placerad vid Utbildningsenheten, sektionen för student- och utbildningsstöd - en av enhetens fem sektioner. För mer information om pedagogiskt stöd vid universitetet se; www.gu.se/studera/plugga-pa-universitetet/studera-med-funktionsnedsattning och
www. studentportal.gu.se/pedagogisktstod  

Arbetsuppgifter 
I rollen som samordnare för pedagogiskt stöd arbetar du och kollegor med att samordna det pedagogiska stödet till studenter med dokumenterad varaktig funktionsnedsättning. En stor del av arbetet utgörs av egna möten med studenter genom fysiska möten, digitala möten eller möten via telefon. I rollen ingår också att gemensamt med samordnarkollegor vara ett stöd till institutionerna, bland annat i frågor som rör stöd och anpassningar till studenter samt tillgänglighet.

I uppdraget ingår att:


• Kartlägga studiesituationen och handlägga ärenden för studenter med olika typer av varaktiga funktionsnedsättningar, exempelvis neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, läs- och skrivsvårigheter/dyslexi, psykiska funktionsnedsättningar, andra medicinska tillstånd m.m.
• Utföra administration relaterat till uppdraget och att arbeta i IT- och ekonomisystem
• Samarbeta med kollegor inom funktionen och utveckla verksamheten
• Informera om generellt stöd och pedagogiskt stöd till studenter
• Informera och föreläsa för grupper inom och utanför universitetet om pedagogiskt stöd
• Samarbeta med institutioners studievägledare och lärare samt med bibliotek.

Kvalifikationer 
Du som söker har relevant utbildning inom pedagogik/specialpedagogik, logopedi, psykologi på kandidatnivå, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Det är meriterande med erfarenhet av att ha arbetat med samtal och/eller handledning samt ha utbildning inom samtalsmetodik, tillgänglighet och likabehandling/lika villkor.

Vidare förutsätter tjänsten att du har mycket goda IT-kunskaper och har förmåga att snabbt sätta dig in i olika webbsystem relaterade till administration och ekonomi. Du bör även ha erfarenhet av omfattande kommunikation via e-post.

Tjänsten kräver att du kan uttrycka dig mycket väl på svenska och engelska, både i tal och skrift, samt att du kan målgruppsanpassa din kommunikation. Du behöver även känna dig bekväm med att ge information samt föreläsa inför större grupper.

Arbetsuppgifterna ställer krav på ett strukturerat arbetssätt och noggrannhet. Självklart är du en person som är ansvarstagande och har lätt för att arbeta tillsammans med andra människor.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställning 
Anställningen är ett vikariat med en omfattning av 100 % (heltid) med placering vid Sektionen för student- och utbiUtbildningsenheten vid Utbildningsenheten i centrala Göteborg. Tillträde för anställningen är 11 augusti eller enligt överenskommelse. Anställningen är tidsbegränsad tillsvidare dock längst tom 15 juni 2026, eller tills ordinarie befattningshavare är åter i tjänst. Förlängning kan komma att aktualiseras.

Kontaktuppgifter för anställningen 
Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta sektionschef Christina Kaspersen via christina.kaspersen@gu.se 

Fackliga organisationer 
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: https://www.gu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/hjalp-for-sokande 

Ansökan 
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. 

Ansökan ska vara inkommen senast: 7 maj 2025.

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.
Ansök

Redo för nästa steg i karriären?

Hjälp mig hitta jobb

Rekommenderade jobb i Göteborg

Populära jobb i Göteborg