Publicerad: 2025-05-26

Logotyp

Kock

Anställning

Heltid

Lönetyp

Fast månads- vecko- eller timlön

Sävsjö kommun är en liten kommun där det finns stora möjligheter att växa. I den lilla kommunen är det nära mellan människor – mellan dig och dina kollegor och mellan medarbetare och chefer. Tillsammans arbetar vi för att ge våra invånare bästa möjliga service och i våra team får du chans att ta plats, utvecklas och bidra.



ARBETSUPPGIFTER
Som kock i resurstjänst går du in och täcker upp vid sjukdom och ledighet.

Arbetsuppgifterna varierar mycket beroende på vilket kök du är i. Som resurskock får du jobba i både förskola, skola och äldreomsorg med allt som det innebär från frukost till mellanmål, lunch och desserter.

Du kan komma att arbeta ensam med allt ansvar det innebär ena dagen till att vara i ett kök med flera medarbetare andra dagen. Du kommer att befinna dig i tillagningskök och mottagningskök med varierande uppgifter.

Som kock är du van vid ett högt tempo och brinner för att leverera enastående service. Du har ett vänligt bemötande, god samarbetsförmåga och ett genuint intresse för matlagning. Din förmåga att arbeta både självständigt och i grupp är avgörande, och du har alltid måltidsupplevelsen i fokus.

Ditt ansvar inkluderar att följa livsmedelslagstiftning och HACCP-riktlinjer, samt att hantera specialkost med noggrannhet. Eftersom köksarbete kan vara intensivt, särskilt under perioder med högt tempo, är det viktigt att du trivs med att ha mycket att göra och kan behålla fokus på kvalitet och säkerhet.

Du har ett särskilt ansvar för att maten du serverar är säker att äta. Därför är egenkontroll en central del av ditt arbete. Ditt arbete bidrar till att vi kan erbjuda en trygg och positiv måltidsupplevelse för alla våra gäster.

I din roll som kock ställs det stora krav på kunskap och noggrannhet, särskilt när det gäller ergonomi, näringsrik matlagning, specialkost och miljösmart livsmedelskonsumtion. Du bidrar till att säkerställa att köket upprätthåller hög standard både när det gäller matens kvalitet och säkerhet.

KVALIFIKATIONER
Utbildning

Dokumenterad utbildning från restaurangskola, kock lägst gymnasienivå - storhushållsutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig

Kunskaper i livsmedelslagstiftning, HACCP-egenkontroll och specialkost.

Kunskaper i livsmedelslagstiftning, HACCP och specialkost.

Körkort B

Som person är du organiserad, ansvarstagande, metodisk och noggrann i ditt sätt att tänka och arbeta. Du har lätt för att planera och har en bra ordning på saker och ting, du trivs helt enkelt med att ha en plan och genomföra dem samt hålla deadlines.

Du kan och vill gärna anpassa dig till nya arbetssätt. Att samarbeta med andra tillför mycket till dig eftersom samarbete innebär god kommunikation, trygghet och en gemensam målbild.

Som person hittar du snabbt lösningar på uppkomna problem. Du ser möjligheter och har en uthållighet som är tydlig och igenkänd.

Du kan lösa problem utan att missa de långsiktiga strategierna, ser logik och samband som en viktig del i arbetet. du har lätt för att identifiera eventuell konsekvenser vid fel lösning av problem. Du vill hellre gå igenom problemlösningen flera gånger för att vara trygg i vad som blir konsekvensen.

ÖVRIGT
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Välkommen med din ansökan!
Ansök

Redo för nästa steg i karriären?

Hjälp mig hitta jobb

Rekommenderade jobb i Sävsjö

Populära jobb i Sävsjö