Publicerad: 2025-07-22

Produktionsansvarig/Matinspiratör - Stora Coop Sisjön
Nu skapar vi på Stora Coop Sisjön en helt ny spännande roll i butiken - För dig som brinner för mat, har fingertoppskänsla för kundupplevelsen och älskar att förvandla idéer till verklighet! I arbetet som matinspiratör/produktionsansvarig hos oss blir du en nyckelspelare i vår färskvarusatsning. Du producerar, inspirerar, leder och utvecklar vårt matutbud – från "räddad frukt" som blir smoothies, till frallor, tapasfat och mycket mer.
Om rollen: Tjänsten är ny och kommer att formas tillsammans med rätt person. Du ansvarar för att producera mat till butikens kallskänk/deli samt skapa matinspiration och säljdrivande lösningar i hela butiken t.ex. i bröd, frukt & grönt och catering. Arbete på kvällar och helger kan förekomma. Du kommer även att arbeta på andra avdelningar vid behov, men huvudfokus ligger på inspiration och produktion.
Exempel på arbetsuppgifter:
- Producera matlådor, wraps, smörgåsar, frukostpåsar, tapasfat, fruktskålar, sallader, fikapåsar och annat som får våra kunder att vilja handla mer
- Jobba med smakprover, demokök och kampanjer
- Planera och följa upp produktion, svinn och försäljning
- Arbeta affärsmässigt med rätt tempo, lönsamhet och kvalitet i fokus
- Jobba med kalkyler för produktion.
- Utveckla och dokumentera recept och rutiner i enlighet med livsmedelssäkerhet och HACCP
- Vara en inspirationskälla i teamet och bidra till nytänkande i hela butiken
Vi söker dig som:
- Har passion för mat och matlagning
- Är kreativ, självgående och gillar att få saker att hända
- Har erfarenhet från delikatess, kallskänk, fisk, bröd eller annan färskvaruproduktion i butik
- Har god förståelse för butiksekonomi och vill driva försäljning genom matinnehåll
- Har jobbat med egenkontroll, livsmedelshygien och kvalitetsarbete
- Är strukturerad och van att planera, följa upp och hålla ordning i produktionen
- Trivs i team men vågar leda och ta ansvar i det dagliga arbetet
För att passa i rollen: Vi söker dig som har några års erfarenhet och som vill satsa helhjärtat och vara med och bygga upp något nytt tillsammans med oss. Du behöver ha arbetat med matproduktion i butik tidigare och ha god förståelse för kvalitet, hygien och försäljning.
Tjänsten: är en fast tillsvidareanställning på 35 h/vecka men omfattningen kan mycket väl komma att utökas ytterligare. Provanställning tillämpas. Rekrytering sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas redan innan sista ansökningsdatum. Sök gärna omgående men observera att svarstiden kan vara något längre under sommaren – vi värdesätter att hitta rätt person till vårt nya projekt.
Vill du veta mer om tjänsten kontakta Säljchef Färskvaror Alexandra Rutgersson mail; sisjon.sc.farsk@coopvast.se
Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.
Välkommen med din ansökan tillsammans med personligt brev och CV.
- God svenska i tal och skrift är ett krav
- Tidigare vana från arbete i dagligvaruhandeln är starkt meriterande
- Tidigare erfarenhet från arbete med färskvaror (såsom kallskänk, produktion, frukt & grönt, bröd och/eller catering) är ett krav.
Coop är en av Sveriges största arbetsgivare med många utmanande jobb. Vi är inne i en spännande förändringsresa för att kunna möta framtidens matkunder lika bra och lika naturligt i våra fysiska butiker som på Coop.se.
Förändringen som pågår innebär extra många utmaningar, men även möjligheter. Och du är aldrig ensam. Är det någonting vi är extra stolta över så är det våra medarbetare. Genom att ha lyckats rekrytera många kompetenta medarbetare jobbar vi tillsammans mot framtiden.
Det nya Coop ska stå för attraktiva butiksupplevelser med prisvärd mat, starka egna varumärken, ett unikt medlemsprogram och ett tydligt ledarskap inom ekologi, hälsa och hållbarhet. Kort sagt: Vi vill vara den goda kraften i svensk dagligvaruhandel.
Med cirka 650 butiker i Sverige och 3,4 miljoner medlemmar är Coop Sveriges enda medlemsägda matkedja.
Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.
Om rollen: Tjänsten är ny och kommer att formas tillsammans med rätt person. Du ansvarar för att producera mat till butikens kallskänk/deli samt skapa matinspiration och säljdrivande lösningar i hela butiken t.ex. i bröd, frukt & grönt och catering. Arbete på kvällar och helger kan förekomma. Du kommer även att arbeta på andra avdelningar vid behov, men huvudfokus ligger på inspiration och produktion.
Exempel på arbetsuppgifter:
- Producera matlådor, wraps, smörgåsar, frukostpåsar, tapasfat, fruktskålar, sallader, fikapåsar och annat som får våra kunder att vilja handla mer
- Jobba med smakprover, demokök och kampanjer
- Planera och följa upp produktion, svinn och försäljning
- Arbeta affärsmässigt med rätt tempo, lönsamhet och kvalitet i fokus
- Jobba med kalkyler för produktion.
- Utveckla och dokumentera recept och rutiner i enlighet med livsmedelssäkerhet och HACCP
- Vara en inspirationskälla i teamet och bidra till nytänkande i hela butiken
Vi söker dig som:
- Har passion för mat och matlagning
- Är kreativ, självgående och gillar att få saker att hända
- Har erfarenhet från delikatess, kallskänk, fisk, bröd eller annan färskvaruproduktion i butik
- Har god förståelse för butiksekonomi och vill driva försäljning genom matinnehåll
- Har jobbat med egenkontroll, livsmedelshygien och kvalitetsarbete
- Är strukturerad och van att planera, följa upp och hålla ordning i produktionen
- Trivs i team men vågar leda och ta ansvar i det dagliga arbetet
För att passa i rollen: Vi söker dig som har några års erfarenhet och som vill satsa helhjärtat och vara med och bygga upp något nytt tillsammans med oss. Du behöver ha arbetat med matproduktion i butik tidigare och ha god förståelse för kvalitet, hygien och försäljning.
Tjänsten: är en fast tillsvidareanställning på 35 h/vecka men omfattningen kan mycket väl komma att utökas ytterligare. Provanställning tillämpas. Rekrytering sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas redan innan sista ansökningsdatum. Sök gärna omgående men observera att svarstiden kan vara något längre under sommaren – vi värdesätter att hitta rätt person till vårt nya projekt.
Vill du veta mer om tjänsten kontakta Säljchef Färskvaror Alexandra Rutgersson mail; sisjon.sc.farsk@coopvast.se
Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.
Välkommen med din ansökan tillsammans med personligt brev och CV.
- God svenska i tal och skrift är ett krav
- Tidigare vana från arbete i dagligvaruhandeln är starkt meriterande
- Tidigare erfarenhet från arbete med färskvaror (såsom kallskänk, produktion, frukt & grönt, bröd och/eller catering) är ett krav.
Coop är en av Sveriges största arbetsgivare med många utmanande jobb. Vi är inne i en spännande förändringsresa för att kunna möta framtidens matkunder lika bra och lika naturligt i våra fysiska butiker som på Coop.se.
Förändringen som pågår innebär extra många utmaningar, men även möjligheter. Och du är aldrig ensam. Är det någonting vi är extra stolta över så är det våra medarbetare. Genom att ha lyckats rekrytera många kompetenta medarbetare jobbar vi tillsammans mot framtiden.
Det nya Coop ska stå för attraktiva butiksupplevelser med prisvärd mat, starka egna varumärken, ett unikt medlemsprogram och ett tydligt ledarskap inom ekologi, hälsa och hållbarhet. Kort sagt: Vi vill vara den goda kraften i svensk dagligvaruhandel.
Med cirka 650 butiker i Sverige och 3,4 miljoner medlemmar är Coop Sveriges enda medlemsägda matkedja.
Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.