Publicerad: 2025-07-24

Områdeschef Åby Måltidsenhet
I Klippans kommun motiveras vi av utveckling och siktar mot att bli lite bättre varje dag. Här har alla möjlighet att göra skillnad - både för varandra och för alla de som finns i våra verksamheter.
Hos oss är allas idéer välkomna och det finns plats för dig att vara kreativ och modig på ditt eget vis. Vi litar till varandra och skapar tillsammans. På så sätt hittar vi glädjen i vårt arbete.
Vi i Klippan är vår värdegrund och våra riktningar "Vilja varandras framgång", "Våga sticka ut" och "Kul i jobbet" leder oss i vårt arbete.
Vill du vara med? Bli en av oss i Klippan!
Vi är allmänt kända för vår goda mat, arbetssätt kring måltiden, fina måltidsmiljöer och engagerade medarbetare som tillsammans får maten att lyfta och ge guldkant i vardagen.
Måltidsenheten ingår i Serviceavdelningen på Tekniska förvaltningen och består av två geografiska områden, Åbyköket och Snyggatorp, med ca 60 medarbetare. Vi ger service till gäster inom skola, förskola, äldreboenden och hemtjänst och tillagar ca 4000 portioner/dag med strävan att matlagning sker nära gästen i så stor utsträckning som möjligt. Av våra 13 enheter är 2 centralkök, 8 tillagningskök och 3 mottagningskök. Köken hjälps åt med bemanning och andra verksamhetsfrågor när så behövs.
Din placering blir på Åbyområdet med fyra enheter fördelade på gymnasieskola, förskola och utskick till fyra äldreboenden och ett korttidsboende.
Våra kök och matsalar håller mycket god standard. Åbyköket, vinnare av Skolmatsgastro 2016 är vida känt för sin goda mat, salladsbuffé, värdskap och unika måltidsmiljö. Våra måltider ska vara goda, säkra, näringsrika, och uppfylla våra matgästers behov. Till stöd har vi Livsmedelsverkets rekommendationer.
Vi strävar efter att maten skall lagas från grunden utifrån närproducerade råvaror med kvalité och i säsong samt serverade med kunskap och engagemang. Vi arbetar aktivt med hållbara måltider och för ett lågt matsvinn. Vi arbetar aktivt med vår egen pedagogiska arbetsmodell FoodBoost, för inspiration och kunskap kring maten genom olika initiativ med köket som nav och motor.
Inom äldreomsorgen sker löpande samverkan och utveckling med Socialförvaltningens kostspecialist, personal och chefer.
ARBETSUPPGIFTER
Är du en lagspelare med känsla för god mat och service? Vi söker dig som har förmåga att sätta gästen i centrum och inspirera vårt kreativa köksteam mot nya mål och höjder. I uppdraget har du det operativa ansvaret för personal, ekonomi, verksamhet, resultat och arbetsmiljö.
Du initierar och driver utvecklingsfrågor i nära samarbete med måltidschef, övriga professioner och externa kontakter. Du leder din enhet där du tillsammans med medarbetarna bidrar till likvärdig och hög servicenivå över hela kommunen för att skapa förutsättningar till våra matgäster att må bra och utvecklas. Du tar till vara nya idéer, förslag och skapar goda förutsättningar för medarbetarnas kompetensutveckling.
På Åbyköket sker all tillagning av gymnasieskolans och äldreomsorgens måltider. För äldreomsorgen i form av utskick. Varje dag tillagas 1200 portioner varav 230 portioner helkost till våra boenden. Vi ser måltiden som dagens höjdpunkt och pedagogisk resurs. Åbyköket ombesörjer även alla catering- och beställningsuppdrag till kommunens verksamheter. Till din hjälp har du också motsvarande kollega inom Snyggatorpsområdet och samverkan med Socialförvaltningens kostspecialist.
Du kommer ingå i Serviceavdelningens ledningsgrupp som tillsammans verkar för helhet och utveckling inom avdelningens verksamheter.
KVALIFIKATIONER
Kockutbildning med påbyggd måltidsutbildning, inriktning på ledarskap, t.ex. arbetsledare, köksmästare, restaurangchef eller annat som kan bedömas likvärdigt. Flerårig praktisk arbetslivserfarenhet inom storhushåll/ restaurang i ledande befattning är ett krav. Det krävs även goda kunskaper i företrädesvis husmanskost, nutrition, konsistensanpassad mat, logistik och struktur.
Körkort för personbil (B) är ett krav.
Tjänsten kräver god datorvana och intresse för digitalisering. Erfarenhet från kostdataprogram är en fördel.
Detta är en roll för dig som tycker om att arbeta strategiskt och operativt. Du startar gärna upp dagens verksamhet i köket tillsammans med de andra och när tillfälle ges, kanske ett inhopp vid vår "Prova på ö" eller wok för att skapa kontakt med våra matgäster för feedback.
Du behöver vara lyhörd och trygg som ledare och med förmåga att synliggöra ditt ledarskap i alla led, samt stresstålig. Du har goda kunskaper i gastronomi, specialkost, livsmedelshygien samt känsla för estetik och kreativitet.
Du är positiv, inspirerande och ser förtroende och tillit som viktiga ingredienser i ditt ledarskap. Du ska vara utvecklingsorienterad, tydlig, ha ett helhetstänk samt ett ekonomiskt och administrativt sinne.
Du kommer att samarbeta nära med beställare och kan säkerställa goda relationer med dina kunder. Du har lätt för att skapa kontakt och kommer bra överens med personer på alla nivåer. Du hanterar konflikter på ett professionellt sätt och använder gärna humor för att förstärka relationer med andra. Med ett coachande förhållningssätt skapar du goda förutsättningar för att dina medarbetare ska lyckas.
Du trivs både i team men också enskilt. Du är trygg i att tala inför grupp på ett förtroendegivande och entusiasmerande sätt samt uttrycker dig väl tal och skrift på svenska.
Vi planerar att hålla intervjuer under V35.
ÖVRIGT
Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.
För att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess arbetar vi i ett kompetensbaserat rekryteringsverktyg. Vi kommer gå igenom urvalet löpande och kan komma att kalla kandidater till intervju innan ansökningstiden har gått ut.
Om du blir kallad till intervju vill vi att du kan styrka dina meriter med intyg och betyg. Du behöver även kunna uppvisa giltigt körkort för aktuellt tjänstefordon om det är relevant för tjänsten.
För att arbeta hos oss måste du visa giltigt pass, nationellt id-kort eller personbevis tillsammans med identitetshandling på anställningsintervjun. Är du medborgare i ett land utanför EU/EES eller Schweiz behöver du även ta med dig ett arbetstillstånd.
För allas trevnad är vår arbetstid rökfri.
Hos oss är allas idéer välkomna och det finns plats för dig att vara kreativ och modig på ditt eget vis. Vi litar till varandra och skapar tillsammans. På så sätt hittar vi glädjen i vårt arbete.
Vi i Klippan är vår värdegrund och våra riktningar "Vilja varandras framgång", "Våga sticka ut" och "Kul i jobbet" leder oss i vårt arbete.
Vill du vara med? Bli en av oss i Klippan!
Vi är allmänt kända för vår goda mat, arbetssätt kring måltiden, fina måltidsmiljöer och engagerade medarbetare som tillsammans får maten att lyfta och ge guldkant i vardagen.
Måltidsenheten ingår i Serviceavdelningen på Tekniska förvaltningen och består av två geografiska områden, Åbyköket och Snyggatorp, med ca 60 medarbetare. Vi ger service till gäster inom skola, förskola, äldreboenden och hemtjänst och tillagar ca 4000 portioner/dag med strävan att matlagning sker nära gästen i så stor utsträckning som möjligt. Av våra 13 enheter är 2 centralkök, 8 tillagningskök och 3 mottagningskök. Köken hjälps åt med bemanning och andra verksamhetsfrågor när så behövs.
Din placering blir på Åbyområdet med fyra enheter fördelade på gymnasieskola, förskola och utskick till fyra äldreboenden och ett korttidsboende.
Våra kök och matsalar håller mycket god standard. Åbyköket, vinnare av Skolmatsgastro 2016 är vida känt för sin goda mat, salladsbuffé, värdskap och unika måltidsmiljö. Våra måltider ska vara goda, säkra, näringsrika, och uppfylla våra matgästers behov. Till stöd har vi Livsmedelsverkets rekommendationer.
Vi strävar efter att maten skall lagas från grunden utifrån närproducerade råvaror med kvalité och i säsong samt serverade med kunskap och engagemang. Vi arbetar aktivt med hållbara måltider och för ett lågt matsvinn. Vi arbetar aktivt med vår egen pedagogiska arbetsmodell FoodBoost, för inspiration och kunskap kring maten genom olika initiativ med köket som nav och motor.
Inom äldreomsorgen sker löpande samverkan och utveckling med Socialförvaltningens kostspecialist, personal och chefer.
ARBETSUPPGIFTER
Är du en lagspelare med känsla för god mat och service? Vi söker dig som har förmåga att sätta gästen i centrum och inspirera vårt kreativa köksteam mot nya mål och höjder. I uppdraget har du det operativa ansvaret för personal, ekonomi, verksamhet, resultat och arbetsmiljö.
Du initierar och driver utvecklingsfrågor i nära samarbete med måltidschef, övriga professioner och externa kontakter. Du leder din enhet där du tillsammans med medarbetarna bidrar till likvärdig och hög servicenivå över hela kommunen för att skapa förutsättningar till våra matgäster att må bra och utvecklas. Du tar till vara nya idéer, förslag och skapar goda förutsättningar för medarbetarnas kompetensutveckling.
På Åbyköket sker all tillagning av gymnasieskolans och äldreomsorgens måltider. För äldreomsorgen i form av utskick. Varje dag tillagas 1200 portioner varav 230 portioner helkost till våra boenden. Vi ser måltiden som dagens höjdpunkt och pedagogisk resurs. Åbyköket ombesörjer även alla catering- och beställningsuppdrag till kommunens verksamheter. Till din hjälp har du också motsvarande kollega inom Snyggatorpsområdet och samverkan med Socialförvaltningens kostspecialist.
Du kommer ingå i Serviceavdelningens ledningsgrupp som tillsammans verkar för helhet och utveckling inom avdelningens verksamheter.
KVALIFIKATIONER
Kockutbildning med påbyggd måltidsutbildning, inriktning på ledarskap, t.ex. arbetsledare, köksmästare, restaurangchef eller annat som kan bedömas likvärdigt. Flerårig praktisk arbetslivserfarenhet inom storhushåll/ restaurang i ledande befattning är ett krav. Det krävs även goda kunskaper i företrädesvis husmanskost, nutrition, konsistensanpassad mat, logistik och struktur.
Körkort för personbil (B) är ett krav.
Tjänsten kräver god datorvana och intresse för digitalisering. Erfarenhet från kostdataprogram är en fördel.
Detta är en roll för dig som tycker om att arbeta strategiskt och operativt. Du startar gärna upp dagens verksamhet i köket tillsammans med de andra och när tillfälle ges, kanske ett inhopp vid vår "Prova på ö" eller wok för att skapa kontakt med våra matgäster för feedback.
Du behöver vara lyhörd och trygg som ledare och med förmåga att synliggöra ditt ledarskap i alla led, samt stresstålig. Du har goda kunskaper i gastronomi, specialkost, livsmedelshygien samt känsla för estetik och kreativitet.
Du är positiv, inspirerande och ser förtroende och tillit som viktiga ingredienser i ditt ledarskap. Du ska vara utvecklingsorienterad, tydlig, ha ett helhetstänk samt ett ekonomiskt och administrativt sinne.
Du kommer att samarbeta nära med beställare och kan säkerställa goda relationer med dina kunder. Du har lätt för att skapa kontakt och kommer bra överens med personer på alla nivåer. Du hanterar konflikter på ett professionellt sätt och använder gärna humor för att förstärka relationer med andra. Med ett coachande förhållningssätt skapar du goda förutsättningar för att dina medarbetare ska lyckas.
Du trivs både i team men också enskilt. Du är trygg i att tala inför grupp på ett förtroendegivande och entusiasmerande sätt samt uttrycker dig väl tal och skrift på svenska.
Vi planerar att hålla intervjuer under V35.
ÖVRIGT
Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.
För att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess arbetar vi i ett kompetensbaserat rekryteringsverktyg. Vi kommer gå igenom urvalet löpande och kan komma att kalla kandidater till intervju innan ansökningstiden har gått ut.
Om du blir kallad till intervju vill vi att du kan styrka dina meriter med intyg och betyg. Du behöver även kunna uppvisa giltigt körkort för aktuellt tjänstefordon om det är relevant för tjänsten.
För att arbeta hos oss måste du visa giltigt pass, nationellt id-kort eller personbevis tillsammans med identitetshandling på anställningsintervjun. Är du medborgare i ett land utanför EU/EES eller Schweiz behöver du även ta med dig ett arbetstillstånd.
För allas trevnad är vår arbetstid rökfri.