Publicerad: 2025-10-21

Kock
Tekniska serviceförvaltningen har en bredd av yrkesområden och kompetenskrav. Inom förvaltningen bedrivs lokalvård, förvaltning av kommunens lokaler, kök för skolor och äldreboenden och trafikfrågor. Vidare svarar förvaltningen för utbyggnad av nya bostads- och industriområden samt försäljning av industri- och bostadstomter.
ARBETSUPPGIFTER
Tjänsten är i första hand placerad på vårt tillagningskök Parkgården i Nässjö tätort men tjänstgöring på andra kök kan komma att bli aktuell.
Köket tillagar näringsriktiga och vällagade måltider av god kvalité enligt gällande måltidspolicypolicy. I arbetslaget roterar man så att alla i köket gör samtliga uppgifter. Du ska därmed behärska samtliga moment i köket som består av salladsberedning, tillagning av specialkost och konsistensanpassad mat, servera i restaurangen och tillaga måltiderna.
I uppdraget ingår även efterarbete i form av städning och diskning, samt att dokumentera i form av egenkontroll.
Uppdraget styrs främst av Livsmedelslagen, HACCP, Lagen om offentlig upphandling, samt Livsmedelsverkets rekommendationer och vår måltidspolicy.
Målgruppen är kunder/brukare inom omsorgen och äldreomsorgen. Målgruppen är även personal inom kommunal verksamhet och i vissa fall externa kunder.
I uppdraget ingår att bidra till sin egen, gruppens och verksamhetens utveckling.
Exempel på andra arbetsuppgifter som förväntas i rollen:
• Beställa och ta emot varor
• Planera och hantera leveranser av mat till andra enheter
• Hantera rester och källsortera
• Handleda praktikanter, elever och vikarier
• Använda verksamhetens IT-stöd
• Vara delaktig i planering och arbetsmiljöarbete
• Bemöta kunderna på ett professionellt sätt
• Medverka i kvalitets- och utvecklingsarbete
• Samverka med interna och externa aktörer
• Planera det dagliga arbetet
• Hålla sig uppdaterad inom yrket
• Kunna ge information om specialkost till dem vi serverar
• Arbetsplatsträffar
KVALIFIKATIONER
Utbildning
Du ska vara utbildad inom yrket (3-årig gymnasieutbildning med inriktning restaurang och storkök. Alternativt KY-utbildning eller komvuxutbildning eller annan utbildning som bedöms som likvärdig) och ha ett genuint intresse för god och näringsriktig mat, du får gärna vara kreativ och gilla det lilla extra.
Erfarenhet
Erfarenhet av arbete i storkök eller arbete i restaurangkök är meriternade.
Övrigt
Svenska i tal och skrift
Utdrag ur belastningsregistret
B-körkort är en fördel men inget krav. (Kollektivtrafik finns till andra orter som kan vara aktuella för viss del av tjänstgöringstiden)
Provanställning kan komma att tillämpas
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet
ÖVRIGT
Läs gärna mer om hur det är att arbeta i Nässjö kommun via www.nassjo.se.
För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg. Ansök direkt via länken i annonsen.
Om du har skyddad identitet och vill söka den annonserade tjänsten kan du kontakta ansvarig person för rekryteringen. Kontaktuppgifter framgår i annonsen.
Inför rekryteringsarbetet har Nässjö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.
ARBETSUPPGIFTER
Tjänsten är i första hand placerad på vårt tillagningskök Parkgården i Nässjö tätort men tjänstgöring på andra kök kan komma att bli aktuell.
Köket tillagar näringsriktiga och vällagade måltider av god kvalité enligt gällande måltidspolicypolicy. I arbetslaget roterar man så att alla i köket gör samtliga uppgifter. Du ska därmed behärska samtliga moment i köket som består av salladsberedning, tillagning av specialkost och konsistensanpassad mat, servera i restaurangen och tillaga måltiderna.
I uppdraget ingår även efterarbete i form av städning och diskning, samt att dokumentera i form av egenkontroll.
Uppdraget styrs främst av Livsmedelslagen, HACCP, Lagen om offentlig upphandling, samt Livsmedelsverkets rekommendationer och vår måltidspolicy.
Målgruppen är kunder/brukare inom omsorgen och äldreomsorgen. Målgruppen är även personal inom kommunal verksamhet och i vissa fall externa kunder.
I uppdraget ingår att bidra till sin egen, gruppens och verksamhetens utveckling.
Exempel på andra arbetsuppgifter som förväntas i rollen:
• Beställa och ta emot varor
• Planera och hantera leveranser av mat till andra enheter
• Hantera rester och källsortera
• Handleda praktikanter, elever och vikarier
• Använda verksamhetens IT-stöd
• Vara delaktig i planering och arbetsmiljöarbete
• Bemöta kunderna på ett professionellt sätt
• Medverka i kvalitets- och utvecklingsarbete
• Samverka med interna och externa aktörer
• Planera det dagliga arbetet
• Hålla sig uppdaterad inom yrket
• Kunna ge information om specialkost till dem vi serverar
• Arbetsplatsträffar
KVALIFIKATIONER
Utbildning
Du ska vara utbildad inom yrket (3-årig gymnasieutbildning med inriktning restaurang och storkök. Alternativt KY-utbildning eller komvuxutbildning eller annan utbildning som bedöms som likvärdig) och ha ett genuint intresse för god och näringsriktig mat, du får gärna vara kreativ och gilla det lilla extra.
Erfarenhet
Erfarenhet av arbete i storkök eller arbete i restaurangkök är meriternade.
Övrigt
Svenska i tal och skrift
Utdrag ur belastningsregistret
B-körkort är en fördel men inget krav. (Kollektivtrafik finns till andra orter som kan vara aktuella för viss del av tjänstgöringstiden)
Provanställning kan komma att tillämpas
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet
ÖVRIGT
Läs gärna mer om hur det är att arbeta i Nässjö kommun via www.nassjo.se.
För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg. Ansök direkt via länken i annonsen.
Om du har skyddad identitet och vill söka den annonserade tjänsten kan du kontakta ansvarig person för rekryteringen. Kontaktuppgifter framgår i annonsen.
Inför rekryteringsarbetet har Nässjö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.