Publicerad: 2025-12-05

Kock
När du arbetar i Säters kommun arbetar du för framtidstro och livskvalitet för Säterborna. Med engagemang och samarbete arbetar vi för ett hållbart samhälle, och du är välkommen till oss!
Med närhet till det mesta som ger livskvalitet, är det trivsamt och lätt att leva och jobba i vår kommun.
Kommunens kostenhet har 30 medarbetare. Varje dag produceras ca 2 100 portioner på våra 11 kök till förskolan, skola och äldreomsorgen. I vårt uppdrag ingår att följa Livsmedelsverkets råd och riktlinjer för bra mat och vi har som mål att laga måltiderna nära gästen – med fokus på miljö, bra råvaror och matglädje.
Som resurskock kommer du att arbeta på olika kök. Du som söker tjänsten bör besitta god planerings- och prioriteringsförmåga och du arbetar strukturerat. Du är självgående och flexibel samt har god samarbetsförmåga. Du brinner för att laga mat.
ARBETSUPPGIFTER
* Laga mat och ansvara för att alla våra matgäster barn/elever/äldre skall erbjudas goda och hälsosamma måltider.
* Vid behov tillaga specialkost.
* Beställning av livsmedel och planera arbetet utifrån framtagen meny.
* Utföra de egenkontrollpunkter som ingår i köket.
* Arbeta aktivt för att minska matsvinn i alla produktionsled.
* Arbeta med alla moment i köket.
* Viss administration såsom recept i kostdatasystem, fakturahantering och statistikuppföljning.
Vid varuhantering och vid tillagningen av mat förekommer tunga lyft.
Bil och körkort är ett krav för den här tjänsten.
KVALIFIKATIONER
Utbildning - Hotell och restaurangprogrammet eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
Behärska det svenska språket i båda tal och skrift.
God kännedom om egenkontroll
B-körkort och tillgång till egen bil.
Grundläggande IT-kunskaper krävs för att kunna hantera beställningssystem, e-post, smartphone, personalsystem.
Med närhet till det mesta som ger livskvalitet, är det trivsamt och lätt att leva och jobba i vår kommun.
Kommunens kostenhet har 30 medarbetare. Varje dag produceras ca 2 100 portioner på våra 11 kök till förskolan, skola och äldreomsorgen. I vårt uppdrag ingår att följa Livsmedelsverkets råd och riktlinjer för bra mat och vi har som mål att laga måltiderna nära gästen – med fokus på miljö, bra råvaror och matglädje.
Som resurskock kommer du att arbeta på olika kök. Du som söker tjänsten bör besitta god planerings- och prioriteringsförmåga och du arbetar strukturerat. Du är självgående och flexibel samt har god samarbetsförmåga. Du brinner för att laga mat.
ARBETSUPPGIFTER
* Laga mat och ansvara för att alla våra matgäster barn/elever/äldre skall erbjudas goda och hälsosamma måltider.
* Vid behov tillaga specialkost.
* Beställning av livsmedel och planera arbetet utifrån framtagen meny.
* Utföra de egenkontrollpunkter som ingår i köket.
* Arbeta aktivt för att minska matsvinn i alla produktionsled.
* Arbeta med alla moment i köket.
* Viss administration såsom recept i kostdatasystem, fakturahantering och statistikuppföljning.
Vid varuhantering och vid tillagningen av mat förekommer tunga lyft.
Bil och körkort är ett krav för den här tjänsten.
KVALIFIKATIONER
Utbildning - Hotell och restaurangprogrammet eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
Behärska det svenska språket i båda tal och skrift.
God kännedom om egenkontroll
B-körkort och tillgång till egen bil.
Grundläggande IT-kunskaper krävs för att kunna hantera beställningssystem, e-post, smartphone, personalsystem.